Chrudimské noviny Koťata vypustili měšťáci do ulic

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Koťata vypustili měšťáci do ulic

Chrudim – Teploty klesají především v noci k nule a toulavá zvířata se začínají stahovat do uzavřených, vytápěných prostor. Většinu bezprizorních psů strážníci městské policie odchytí, docela jiná situace je s kočkami. Ne každá totiž patří do útulku.

Kočky jsou teritoriální zvířata a jejich případná regulace je proto diskutabilní. I ty, které lidé chovají v domácnosti, často vyrážejí na toulky. Nelze proto odchytit každou takovou micku, aby následně skončila v útulku. Trošku jiná situace je v případě koťat. Ta bez matky mnoho šancí na přežití nemají.

V pondělí 20. listopadu před polednem proto strážníky městské policie informovala dáma z Resselova náměstí o tom, že ve svém domě nalezla několik koťat. Nikomu ze sousedů prý nepatří a co tedy ona s nimi. Nejlepší variantou se zdál být zmiňovaný útulek. Hlídka městské policie odborným okem zvířata ohodnotila a shledala, že k umístění do útulku není důvod. Koťata již byla odrostlá a schopná živit se sama. Strážníci tak vlastně podpořili další množení toulavých koček. Některá města řeší tyto případy jinak. Kočky, které evidentně nikomu nepatří, podstupují kastraci, aby se dále geometrickou řadou nemnožily. Po patřičné rekonvalescenci jsou opět vypuštěny do svého „rajónu“. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele hel
#6185 hel 28. Listopad 2017 - 9:07
To myslíte vážně??? To snad ne ... :-(. Pokud slyšíte nějaké rány, tak to všichni ti, co se starají o toulavé kočky a koťata, tlučou hlavou do zdi.
Obrázek uživatele platek
#6186 platek 28. Listopad 2017 - 15:45
A proč se to rovnou neutratí? Alespoň se ušetří