Chrudimské noviny Bývalá klubovna Kačerů obsahuje azbest. Její demolice se prodraží

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Bývalá klubovna Kačerů obsahuje azbest. Její demolice se prodraží

Chrudim – O připravované demolici hned tří budov ve vlastnictví města Chrudimské noviny již informovaly. K zemi půjde domek v Lázeňské ulici, garáže na dvoře městského úřadu v Pardubické ulici a bývalá klubovna Kačerů. Právě likvidace této poslední stavby se pořádně prodraží.

Zdálo by se, že odstranit trochu dřeva a cihel nemůže být příliš drahé. Opak je pravdou. V rozpočtu, o němž mají v pondělí 19. března jednat městští zastupitelé, na tuto akci připadne milion tři sta tisíc korun. Důvod je prostý – budova obsahuje nebezpečný azbest, který má za následek bujení rakoviny a dalších závažných chorob. Kačeři se tedy odstěhovali doslova za pět minut dvanáct.

Azbest zde neobsahuje pouze střešní krytina, ale také obklady stěn a stropů. Nemalou částku spolkne též odstranění betonových panelů, na nichž domek stojí. Zasypat přijdou i přípojky. Demolice by měla začít co nejdříve.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#6349 chrudimák 14. Březen 2018 - 14:35
To je zase článek ... za pět minut by bylo, kdyby tam unikal plyn .... Azbest je svinstvo, to ano, ale není to tak, že se začne uvolňovat z minuty na minutu a za druhé, když někdo dělal posudek nebo podklad na zbourání musel si být vědom z čeho to je - střecha je vidět ... ještě k tomu chybí dovětek ve formě - lidé sousedního panelového domu budou muset být do zbourání evakuováni.