Chrudimské noviny Piráti představili část své kandidátky do zastupitelstva

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Piráti představili část své kandidátky do zastupitelstva

Chrudim – Na podzim bude město žít nejen volbami do Senátu Parlamentu České republiky. Daleko bezprostřednější vliv na chod životů Chrudimáků totiž mají místní městští zastupitelé se starostou ve svém čele. Největší předvolební aktivitu prozatím projevují Piráti a koalice Svobodných, TOP 09 a nezávislých kandidátů. A právě Piráti ve čtvrtek 7. června představili své kandidáty do zastupitelstva.

Piráti ve svém sídle v Radoušově ulici uspořádali tiskovou konferenci se snídaní pro novináře. Celou „tiskovku“ však také vysílali on-line přes facebook, což je výrazným a pozitivním posunem vpřed. Zájemců, kteří této možnosti využili, bylo sice jen několik, přesto v této oblasti mají ostatní strany a uskupení co dohánět.

Silnou pětkou jejich kandidátky tvoří Pavel Štěpánek, Daniel Lebduška, Aleš Nunvář, Zdeněk Kubala a Nikola Štěpánková.

Obsah komunálního programu tentokrát Piráti shrnuli do několika hlavních témat, která prostupují celým programem: transparence města a městských organizací, zjednodušení města pomocí technologií, inovace a ochrana zájmů občanů. „Po předchozích dvou, pro nás neúspěšných, volbách do zastupitelstva si věříme, že tímto programem zaujmeme dostatek spoluobčanů a získáme alespoň 15% hlasů,” věří si Štěpánek.

Právě lídr kandidátky Pavel Štěpánek v poslední době dochází na pondělní jednání městských zastupitelů. Zde, po usednutí do prostoru určeného veřejnosti, vyfotí politiky, fotku uloží na facebook s patřičným komentářem a následně odchází. Větší zájem o projednávaná témata podle všeho nemá.

Účast v zastupitelstvu města Pirátům před čtyřmi lety utekla o necelé procento hlasů. I přesto se chrudimští Piráti údajně realizovali v komisích rady města, přičemž také nejprve zavedli a následně též zrušili živé přenosy ze zasedání zastupitelstva.

Situace před minulými volbami byla diametrálně jiná. Nyní jsme stranou, která vyrostla ve třetí nejsilnější parlamentní stranu a vidíme, že zůstane na nás udělat z Chrudimi opravdu moderní město - tzv. Smart City, které se nebude muset vedle Pardubic stydět,“ neklade si právě malé cíle Daniel Lebduška, dvojka chrudimské pirátské kandidátky. Do boje o křesla v zastupitelstvu jdou Piráti s konkrétními požadavky - chtějí například vrátit chrudimskou vodu zpět do rukou města, zavést agregovaný kalendář opravdu všech kulturních akcí v Chrudimi přístupný pro každého, nebo zlepšit odpadové hospodářství. Stranou jejich pozornosti nezůstává také doprava. Právě zde odhalují svou skrytější tvář. Není jim totiž proti mysli omezování řidičů nejrůznějšími restrikcemi a zdánlivě prospěšnými úpravami. Ať už se jedná o zavedení nesmyslné „sedmdesátky“ na spojnici mezi Chrudimí a Slatiňany, nebo „zjednosměrnění“ ulice Na Ostrově.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Pavel Štěpánek
#6474 Pavel Štěpánek 12. Červen 2018 - 11:09
Dobrý den všem. Rád bych uvedl některé skutečnosti v článku pana Valenty na pravou míru. Na zastupitelstvo chodím nejen já, ale i další Piráti, podle svých časových možností a nezřídka jsme tam do konce. Kromě toho jsme byli i na projednávání změn územního plánu s veřejností a chceme o některých změnách ještě diskutovat. Několik zasedání zastupitelstva jsme přenášeli na youtube. Fotku ze zasedání zastupitelstva jsem sdílel pouze jedinkrát. Pan Valenta má, podle svých slov, o mých aktivitách v tomto ohledu přehled, pak si pokládám otázku, proč je odstavec o tomto tématu tak zavádějící. Posledních pár vět článku pak nemá s objektivní žurnalistikou pranic společného. Piráti jsou otevření jakékoli diskuzi a veškeré zásadní změny v dopravě nebo územním plánu budou probírat s veřejností. Celý program je na https://chrudim.pirati.cz Jakékoli dotazy vám kdokoli z našeho týmu rád zodpoví. Pavel Štěpánek, koordinátor Pirátů v Pardubickém kraji, vedoucí krajského mediálního odboru a asistent poslance. Lídr Pirátů do komunálních voleb.
Obrázek uživatele Jokl
#6475 Jokl 12. Červen 2018 - 23:17
Koukám, že se redaktor Valenta trefil:)
Obrázek uživatele Commodore Norrington
#6479 Commodore Norrington 13. Červen 2018 - 8:28
Pavel Štěpánek: Dobrý den všem. Rád bych uvedl některé skutečnosti v článku pana Valenty na pravou míru. Na zastupitelstvo chodím nejen já, ale i další Piráti, podle svých časových možností a nezřídka jsme tam do konce. Kromě toho jsme byli i na projednávání změn územního plánu s veřejností a chceme o některých změnách ještě diskutovat. Několik zasedání zastupitelstva jsme přenášeli na youtube. Fotku ze zasedání zastupitelstva jsem sdílel pouze jedinkrát. Pan Valenta má, podle svých slov, o mých aktivitách v tomto ohledu přehled, pak si pokládám otázku, proč je odstavec o tomto tématu tak zavádějící. Posledních pár vět článku pak nemá s objektivní žurnalistikou pranic společného. Piráti jsou otevření jakékoli diskuzi a veškeré zásadní změny v dopravě nebo územním plánu budou probírat s veřejností. Celý program je na https://chrudim.pirati.cz Jakékoli dotazy vám kdokoli z našeho týmu rád zodpoví. Pavel Štěpánek, koordinátor Pirátů v Pardubickém kraji, vedoucí krajského mediálního odboru a asistent poslance. Lídr Pirátů do komunálních voleb.
Jen se chcu zeptat, jestli na jednání zastupitesltva, pokud budete zvolen, budete taky chodit "podle svých časových možností"? Taky by mě zajímalo, jestli sledujete politiku v Chrudimi nějak dlouhodobě a pokud ano, jak se slučuje vaše tvrzení z tiskové konference o tom, že Kuštovi vychází město až moc vstříc s přístupem města k zablokování výstavby na Skřivánku, pod Větrníkem a jinde, kde chtěl Kušta stavět? Taky by mě zajímalo, jak mám rozumět vašemu tvrzení, že Kuštu je třeba omezovat (říká vám něco svobodný trh?), protože už je ho tak nějak příliš? Článek je fajn, protože tu vaši samochlubnou tiskovou zprávu (která měla do objetivity fakt hooodně daleko) trochu uvedl do souvislostí. Reálných souvislostí.Jo a pokud chcete diskutovat o dopravě, tak si laskavě uvědmote, že řidiči lejou do rozpočtu státu i měst podstatně víc peněz, než cyklobuzny, který.....no, jenom jezděj na kole a plevelej dopravu.
Obrázek uživatele Pavel Štěpánek
#6480 Pavel Štěpánek 13. Červen 2018 - 9:54
Commodore Norrington: Jen se chcu zeptat, jestli na jednání zastupitesltva, pokud budete zvolen, budete taky chodit "podle svých časových možností"? Taky by mě zajímalo, jestli sledujete politiku v Chrudimi nějak dlouhodobě a pokud ano, jak se slučuje vaše tvrzení z tiskové konference o tom, že Kuštovi vychází město až moc vstříc s přístupem města k zablokování výstavby na Skřivánku, pod Větrníkem a jinde, kde chtěl Kušta stavět? Taky by mě zajímalo, jak mám rozumět vašemu tvrzení, že Kuštu je třeba omezovat (říká vám něco svobodný trh?), protože už je ho tak nějak příliš? Článek je fajn, protože tu vaši samochlubnou tiskovou zprávu (která měla do objetivity fakt hooodně daleko) trochu uvedl do souvislostí. Reálných souvislostí.Jo a pokud chcete diskutovat o dopravě, tak si laskavě uvědmote, že řidiči lejou do rozpočtu státu i měst podstatně víc peněz, než cyklobuzny, který.....no, jenom jezděj na kole a plevelej dopravu.
Pokud se dostaneme do zastupitelstva, pak budeme přítomni na každém zasedání, to je samozřejmé (pokud tomu nebudou bránit velmi vážné důvody jako je nemoc a podobně). Jako občané však nemyslím, že bychom měli povinnost se zpovídat z toho, že jsme časově omezeni a nemůžeme tam být vždy a po celou dobu. Chrudimskou politiku sleduji od roku 2010. Pokud vím, tak minimálně na Pumberkách konečné rozhodnutí stále nepadlo. To, že panu Kuštovy nevyjde za posledních 10 let jeden nebo dva projekty není nic nenormálního. Nikdy jsem neřekl, že je třeba pana Kuštu omezovat. To o "cyklobuznách" nehodlám komentovat, to do věcné a slušné diskuze vůbec nepatří.
Obrázek uživatele Pavel Štěpánek
#6481 Pavel Štěpánek 13. Červen 2018 - 16:25
Pavel Štěpánek: Pokud se dostaneme do zastupitelstva, pak budeme přítomni na každém zasedání, to je samozřejmé (pokud tomu nebudou bránit velmi vážné důvody jako je nemoc a podobně). Jako občané však nemyslím, že bychom měli povinnost se zpovídat z toho, že jsme časově omezeni a nemůžeme tam být vždy a po celou dobu. Chrudimskou politiku sleduji od roku 2010. Pokud vím, tak minimálně na Pumberkách konečné rozhodnutí stále nepadlo. To, že panu Kuštovy nevyjde za posledních 10 let jeden nebo dva projekty není nic nenormálního. Nikdy jsem neřekl, že je třeba pana Kuštu omezovat. To o "cyklobuznách" nehodlám komentovat, to do věcné a slušné diskuze vůbec nepatří.
PS: omlouvám se za pravopisnou chybu, jsem si ji vědom :(
Obrázek uživatele devin m
#6654 devin m 7. Říjen 2018 - 17:10
Piráti, jestli to s tou transparentností myslíte vážně, máte možnost. Začněte s online přenosy i h n e d. Přenášejte všechna povolební vyjednávání o vytvoření koalice, ať lidé vidí, "jak se dělá politika" :-)).