Chrudimské noviny Technické služby nabízí tašky ku třídění odpadu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Technické služby nabízí tašky ku třídění odpadu

Chrudim – Čas od času se na veřejnost dostanou informace, které poněkud upravují jinak oslavné tiskové zprávy měst a obcí o grandiózních úspěších ve třídění odpadu. Druhé největší město Pardubického kraje patří údajně k nejlepším, přestože své limity má. Po kompostérech zdarma nyní město podává další pomocnou ruku.

Protože samotná Chrudimi nedisponuje prozatím žádnou kompostárnou, musela před rokem zvolit jinou formu likvidace bioodpadu. Zájemci si tak mohli vyzvednout speciální nádoby, které jim usnadňují likvidaci rostlinných zbytků. Technické služby teď přicházejí s další zajímavou novinkou.

Není již sice zdarma, přesto jde o příjemné zlepšení. V areálu technických služeb, v útulku pro opuštěná zvířata, ve sběrném dvoře a v informačním centru na Resselově náměstí jsou nyní k mání speciální tašky na tříděný odpad. Sada stojí padesát korun a za jednu tuto minci lze získat modrou, žlutou a zelenou tašku. Každá z nich je omyvatelná a trvanlivá. Do modré přijde papír, žlutá pojme plasty, zelená sklo. Odpadá tak přemýšlení, který z igelitových pytlíků zachovat a následně k tomuto účelu využít.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivas
#8976 Ivas 9. Listopad 2019 - 14:20
Dodané video má podle mého názoru jednu chybičku. Neuvádí, že roličky od toaletního papíru a obaly od vajec je možné odkládat do biokontejnerů, což je užitečnější. Pokud někdo pěstuje kalifornské žížaly, též do těchto vermikompostérů stříhá ruličky od toaletního papíru - to tuto informaci o vhodnosti takového postupu potvrzuje.