Chrudimské noviny Zrušení trati z Chrudimě do Heřmanova Městce není na pořadu dne

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zrušení trati z Chrudimě do Heřmanova Městce není na pořadu dne

Chrudim – Vždy, když se objeví úvahy o stavbě „obchvatu“, který by měl ulevit především obyvatelům sídliště Leguma, vyraší též dotazy na léta nepoužívanou trať spojující Chrudim a Heřmanův Městec. V listopadu loňského roku byl neuvolněný místostarosta Pavel Štěpánek (Piráti) stran jejího zrušení optimistický. Změnilo se něco po půl roce?

Pozitivně se vyvíjí i jednání o záměru zrušit léta nepoužívanou trať mezi Chrudimí a Heřmanovým Městcem, jejíž existence v tuto chvíli komplikuje nejen práci na studii přeložky I/17 – severní obchvat Chrudimi –, ale i další záměry, kterých se dotýká. Přesto je nejpozitivnější termín realizace této přeložky, která by vyloučila podstatnou část tranzitní dopravy z širšího centra Chrudimi, až po roce 2025,“ tvrdil politik zodpovědný v nejužším vedení města za oblast dopravy.

Tato trať bohužel nebude zrušena ani vyřazena, ale má být zachována jako strategická trať pro armádu a její hmotné rezervy. Záměr udělat z ní cyklostezku tedy není v tuto chvíli realizovatelný,“ píše na dotaz místostarosta Štěpánek. Cyklisté na „realizaci“ stezky mohou zapomenout.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimský rodák
#9299 chrudimský rodák 5. Duben 2020 - 7:46
chvála bohu, cyklostezka s několika přejezdy silnice 1. třídy je nesmysl
Obrázek uživatele Karel7
#9300 Karel7 5. Duben 2020 - 15:52
Chvála Bohu, provozovaná železniční trať (H. Městec - Chrudim) odlehčí Markovicím, ulici Vaňkova a dalším od sílícího silničního provozu do areálu TRA a průmyslové zóny. Rušit trať je nesmysl!
Obrázek uživatele karel1
#9301 karel1 5. Duben 2020 - 20:48
Karel7: Chvála Bohu, provozovaná železniční trať (H. Městec - Chrudim) odlehčí Markovicím, ulici Vaňkova a dalším od sílícího silničního provozu do areálu TRA a průmyslové zóny. Rušit trať je nesmysl!
Víte kolik stojí přistavení a odvezení vagonu v bývalé Transportě ?Plus přistavení od drah. To máte celou dopravu kamionem zaplacenou.
Obrázek uživatele Roman fon bahnhof
#9303 Roman fon bahnhof 6. Duben 2020 - 21:39
karel1: Víte kolik stojí přistavení a odvezení vagonu v bývalé Transportě ?Plus přistavení od drah. To máte celou dopravu kamionem zaplacenou.
Dobrý večer. Vlečka Transporty je vedena z hlavní tratě Havl.Brod-Pardubice. Takze o tuto trať se tu vlastně není vás komentář. Jen vás nechci zklamat ale na 1 vagón se naloží až 75 tun materiálu a cena vlečkovného není vysoká. O tom by jsme si mohli povídat.
Obrázek uživatele karel1
#9304 karel1 7. Duben 2020 - 13:02
Roman fon bahnhof: Dobrý večer. Vlečka Transporty je vedena z hlavní tratě Havl.Brod-Pardubice. Takze o tuto trať se tu vlastně není vás komentář. Jen vás nechci zklamat ale na 1 vagón se naloží až 75 tun materiálu a cena vlečkovného není vysoká. O tom by jsme si mohli povídat.
On pan majitel kolejí v areálu zlevnil?.Právě jeho ceny za posun po soukromé části vlečky, vyhnal spoustu investorů kteří zrovna nevozili plechy na věže.Kde se to sakra vyplatí. Nahnat na vagonu cca 4 tisíce jen na přistavení a odvezení je prostě likvidační a navíc když se nakonec na místo určení z nádraží musí dovést kamionem,teda nejdříve přeložit. Vše stojí pár peněz. A jestli se nepletu užívá ji jen jedna firma.