Chrudimské noviny Kolotoče do Chrudimi přece jen přijedou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kolotoče do Chrudimi přece jen přijedou

Chrudim – Světská část oblíbené Salvátorské pouti se letos nekoná. Snahu o povolení „osekaného“ programu, jejž chtěl zorganizovat městský zastupitel Roman Málek (Koalice pro Chrudim) a následně také rodina „světských“, Spilkovi, rada města smetla ze stolu. Spilkovi se však nevzdali.

Na provozování mnohdy dávno zastaralých atrakcí má veřejnost rozdílné názory. Někdo se příjezdu kolotočů nemůže dočkat, jiný tímto druhem zábavy opovrhuje, aby se pak nacpal langoši a močáky. Faktem však také zůstává, že „světští“ jsou zákazy, které souvisejí s coronavirovou nákazou, postiženi možná mnohem víc než jiní. Také oni však musí platit složenky, proto logicky hledají cesty, jak si peníze vydělat.

Právě Spilkovi si proto pronajali pozemek od místního OC Tesco a právě zde rozestaví své atrakce. Objevit by se tu měly i stánky. Od středy 5. srpna do neděle 9. srpna se proto koná „Salvátorská akce aneb Kolotoče v Chrudimi budou“. Jde nejspíše o jednu z mála možností, jak si užít pouťové veselí. Nedaleký Heřmanův Městec totiž „odpískal“ tradiční Bartolomějskou pouť také. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele platek
#9481 platek 10. Srpen 2020 - 11:06
Kdo tam šel je magor
Obrázek uživatele kliĎas
#9482 kliĎas 10. Srpen 2020 - 12:02
platek: Kdo tam šel je magor
Můžeš svůj názor blíže specifikovat?:)