Chrudimské noviny „Měšťáci“ nezvládli víkendový dopravní kolaps

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

„Měšťáci“ nezvládli víkendový dopravní kolaps

Chrudim – Městská policie situaci nezvládla. Řeč je o uzavřeném příjezdu do Chrudimě Dašickou ulicí. Poté, co není možné využít kruhový objezd Na Bídě, se právě tato cesta stala jednou z posledních, jíž mohli řidiči jezdit. Naprosto nedostatečné dopravní značení a prapodivné priority „měšťáků“ zapříčinily chaos.

Výjezd z kruhového objezdu u Vestce směrem do Chrudimě Dašickou ulicí se uzavřel už v pátek. „Při bouřce došlo k poškození stožárů vedení vysokého napětí a probíhá jejich oprava. Bohužel dopravní značení, které je zde umístěno, je úplně na nic. A především, až začne zítra normální provoz a toto bude ještě uzavřeno, tak to bude dost velký masakr na těch pár stovkách metrů, co na ježdění po Chrudimi zbývá,“ kometoval situaci v neděli večer Michal Jinoch senior. Řidiči se však tuto nemilou informaci po celý víkend dozvídali teprve v okamžiku, kdy na „kruhák“ odbočili z obchvatu města a následně chtěli najet do Dašické ulice. Podobně nedostatečně byla značena“ uzavírka ve směru od kruhového objezdu u Lidlu.

Městská policie se tu zmohla jen na zákazovou značku a modrobílou plastovou pásku – páska však brzy zmizela. Časnější varování dopravním značením přímo na obchvatu nebo strážníkem městské policie s „plácačkou“ by zde automobilisté hledali marně. Informace na facebookovém profilu města rovněž po celou sobotu a neděli chyběly. Byl přece víkend. Úředníci a velitel městské policie, starosta města František Pilný (ANO 2011), nejspíše nepracují.

Občané městskou policii o dopravním chaosu za městem informovali prakticky okamžitě. Auta si zde hledala cestu do Chrudimě přes pole, doprava kolabovala. Reakcí vedení „měšťáků“ bylo konstatování, že ve službě není dost lidí. Priority strážníků se ukázaly v plné nahotě - dva z nich totiž, místo řešení kolapsu a informování šoférů, procházeli centrem a rozdávali pokuty za špatné parkování.

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele koala
#9485 koala 17. Srpen 2020 - 15:09
Od pátku, zhruba od 22.00, do pondělí do půl třetí odpoledne, nebyla Městská police schopná dát k místu uzávěry objízdné značky s náhradní trasou. Sundávat kočky ze stromů a dávat pokuty za stání, to by ještě zvládli. Za těch 20 milionů ročně, co nás MP stojí, je to hodně málo.
Obrázek uživatele alcohol
#9486 alcohol 17. Srpen 2020 - 16:27
koala: Od pátku, zhruba od 22.00, do pondělí do půl třetí odpoledne, nebyla Městská police schopná dát k místu uzávěry objízdné značky s náhradní trasou. Sundávat kočky ze stromů a dávat pokuty za stání, to by ještě zvládli. Za těch 20 milionů ročně, co nás MP stojí, je to hodně málo.
Na základě jakého OPRÁVNĚNÍ může MP dát k místu uzávěry objízdné značky s náhradní trasou? A ty objízdné značky má na služebně? Nebo je měla jet koupit do Hornbachu?
Obrázek uživatele koala
#9487 koala 17. Srpen 2020 - 16:48
alcohol: Na základě jakého OPRÁVNĚNÍ může MP dát k místu uzávěry objízdné značky s náhradní trasou? A ty objízdné značky má na služebně? Nebo je měla jet koupit do Hornbachu?
Vidím, že jste duší i srdcem úředník. Zopakujme si to: na vjezdu i výjezdu z města zoufale bloudily stovky automobilistů, někteří jako já jeli urgentně do pardubické nemocnice. I přes upozorňování občanů Městská policie nezabezpečila prostor, neiniciovala u příslušné instituce instalaci objezdových značek a ani nepodala zprávu o kritické situaci svému nadřízenému - starostovi. A to téměř tři dny. Na to žádné oprávnění MP nepotřebuje. Stačí?
Obrázek uživatele alcohol
#9488 alcohol 17. Srpen 2020 - 17:15
koala: Vidím, že jste duší i srdcem úředník. Zopakujme si to: na vjezdu i výjezdu z města zoufale bloudily stovky automobilistů, někteří jako já jeli urgentně do pardubické nemocnice. I přes upozorňování občanů Městská policie nezabezpečila prostor, neiniciovala u příslušné instituce instalaci objezdových značek a ani nepodala zprávu o kritické situaci svému nadřízenému - starostovi. A to téměř tři dny. Na to žádné oprávnění MP nepotřebuje. Stačí?
Děkuji za vyčerpávající, ale bohužel nic neříkající odpověď. Prvně jste psal, že měla MP umístit na místo značky s objízdnou trasou - takže znovu, na základě jakého oprávnění je tam měla umístit? Stovky bloudících jste počítal kdy? Já tam jel kolem 12-té hodiny a nepotkal jsem ani cyklistu. Hold jsem se otočil a najel na obchvat u Kauflandu. Pravda, stálo mě to 2 minuty času. Jak víte, že MP byla upozorňována občany?
Obrázek uživatele Karel7
#9489 Karel7 17. Srpen 2020 - 22:04
Pane Valenta a autoři příspěvků, neměla by takovouto havarii zajišťovat především Státní dopravní POLICIE??? - - - Ale dopraváci měli celostátně plánovanou akci - měření rychlosti vzidel!
Obrázek uživatele koala
#9490 koala 17. Srpen 2020 - 22:23
alcohol: Děkuji za vyčerpávající, ale bohužel nic neříkající odpověď. Prvně jste psal, že měla MP umístit na místo značky s objízdnou trasou - takže znovu, na základě jakého oprávnění je tam měla umístit? Stovky bloudících jste počítal kdy? Já tam jel kolem 12-té hodiny a nepotkal jsem ani cyklistu. Hold jsem se otočil a najel na obchvat u Kauflandu. Pravda, stálo mě to 2 minuty času. Jak víte, že MP byla upozorňována občany?
Omlouvám se za náročné formulace, omylem jsem počítal s vaší schopností abstrahovat. Tedy ještě jednou. Městská policie je kompetentní řešit úkoly dle schválených předpisů. Pokud situaci není schopna řešit, hlásí to nadřízenému. Což se nestalo. Dále k počtům. Jel jsem tam dvakrát, tam i zpět. Pokaždé jsem u zátarasu viděl 5-6 aut v každé zmíněné chvíli. Je to nakonec vidět i na fotografii v článku. Prostou statistikou lze dopočítat, že můj zážitek v průběhu 1 minuty znásobíte 4 tisíci minutami za inkriminované tři dny, odečtete nižší noční provoz a jsme hned na stovkách aut. To že Městská policie byla upozorňována občany lze snadno zjistit přímo u Městské policie, ta je povinna hlášení zapisovat. Jinak se na tu událost zeptejte řidičů, kteří tam v ty tři dny bloudili. Tipněte si, kam policajty posílali …
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9491 Chrudim Ák 18. Srpen 2020 - 10:26
koala: Od pátku, zhruba od 22.00, do pondělí do půl třetí odpoledne, nebyla Městská police schopná dát k místu uzávěry objízdné značky s náhradní trasou. Sundávat kočky ze stromů a dávat pokuty za stání, to by ještě zvládli. Za těch 20 milionů ročně, co nás MP stojí, je to hodně málo.
Dobrý den, jen si dovolím poupravit start akce - zborcený sloup el.vedení byl hlášen kolem 16:30. Čau lidi, čau měšťáci, makáte?
Obrázek uživatele Kučerovi
#9492 Kučerovi 18. Srpen 2020 - 21:20
koala: Od pátku, zhruba od 22.00, do pondělí do půl třetí odpoledne, nebyla Městská police schopná dát k místu uzávěry objízdné značky s náhradní trasou. Sundávat kočky ze stromů a dávat pokuty za stání, to by ještě zvládli. Za těch 20 milionů ročně, co nás MP stojí, je to hodně málo.
Vidím, že jste duší i srdcem zakomplexovaný a zamindrákovaný člověk. Proč jste to značení neudělal Vy? Máte na to stejnou pravomoc jako MP a místo toho zde blbě žvaníte. Objížďky stanovuje příslušný dopravní úřad po konsultaci s Policii ale nikoli městskou to je tozdíl Koalo. Alkohole nediskutuj s Koalou, je to zbytečný, kde nic není ani smrt nebere.A mimochodem, kruhák na bídě je zavřený, dobře značený a stejně to mraky lidí zkouší projet. Tady by to bylo asi stejné.
Obrázek uživatele koala
#9493 koala 19. Srpen 2020 - 11:19
Kučerovi: Vidím, že jste duší i srdcem zakomplexovaný a zamindrákovaný člověk. Proč jste to značení neudělal Vy? Máte na to stejnou pravomoc jako MP a místo toho zde blbě žvaníte. Objížďky stanovuje příslušný dopravní úřad po konsultaci s Policii ale nikoli městskou to je tozdíl Koalo. Alkohole nediskutuj s Koalou, je to zbytečný, kde nic není ani smrt nebere.A mimochodem, kruhák na bídě je zavřený, dobře značený a stejně to mraky lidí zkouší projet. Tady by to bylo asi stejné.
Milí Kučerovi, objízdné značení jsem si neudělal já sám proto, že si na podobné věci platím ze svých daní městské úředníky a Městskou policii. To, že všichni včetně vedení města trestuhodně selhali, je ale věc jiná. Zatím odpovědní politici zbaběle mlčí.
Obrázek uživatele platek
#9494 platek 20. Srpen 2020 - 4:51
Nejlepsi je kdyz do toho keca nekdo kdo tomu vubec nerozumi a absolutne netusi co MP muze a nemuze. A pro blbecky....MP urcite nikde dopravni znaceni neumistuje a nikdy neumistovala...a neni tady od toho aby zajistovala dopravu ! Od toho tady je PČR. A pokud je ridic liny pokud dojede k zakazove znacce se otocit a jet jinam tak je to deb.l!
Obrázek uživatele alcohol
#9495 alcohol 20. Srpen 2020 - 7:34
koala: Omlouvám se za náročné formulace, omylem jsem počítal s vaší schopností abstrahovat. Tedy ještě jednou. Městská policie je kompetentní řešit úkoly dle schválených předpisů. Pokud situaci není schopna řešit, hlásí to nadřízenému. Což se nestalo. Dále k počtům. Jel jsem tam dvakrát, tam i zpět. Pokaždé jsem u zátarasu viděl 5-6 aut v každé zmíněné chvíli. Je to nakonec vidět i na fotografii v článku. Prostou statistikou lze dopočítat, že můj zážitek v průběhu 1 minuty znásobíte 4 tisíci minutami za inkriminované tři dny, odečtete nižší noční provoz a jsme hned na stovkách aut. To že Městská policie byla upozorňována občany lze snadno zjistit přímo u Městské policie, ta je povinna hlášení zapisovat. Jinak se na tu událost zeptejte řidičů, kteří tam v ty tři dny bloudili. Tipněte si, kam policajty posílali …
Myslíte fotografii v článku, jak na ni jsou 3 vozy dělníků, kteří opravovali stožár? A jo, ještě tam je vlastně jeden bloudící Mercedes. Končím diskuzi. Nemám sílu diskutovat s někým, kdo není schopen objet uzavřenou silnici jinou trasou. Pěkný den, Koalo s myšlením jelena. PS. Dejte se na politiku. Argumenty politiků také překypují kvantitou, ale kvalita tam je hodně marná. Jako u Vás.
Obrázek uživatele Heboučký
#9496 Heboučký 20. Srpen 2020 - 7:57
platek: Nejlepsi je kdyz do toho keca nekdo kdo tomu vubec nerozumi a absolutne netusi co MP muze a nemuze. A pro blbecky....MP urcite nikde dopravni znaceni neumistuje a nikdy neumistovala...a neni tady od toho aby zajistovala dopravu ! Od toho tady je PČR. A pokud je ridic liny pokud dojede k zakazove znacce se otocit a jet jinam tak je to deb.l!
Tovižejo dutohlave :-) Proto tam měšťáci dali tu svoji pásku jak je vidět na fotce. Co ale čekat od městskýho opicajta než obhajobu neschopnosti svejch vlastních kámošů a obdivuhodnýho mlčení zodpovědnejch politiků a ouřadů.....to si rači na fejsu přečtem o kytičkách a podíváme na fotečky stověžatý Chrudimě. O kruháku ani slovo....teda, sorry jako, Klimek něco plácnul na webíku....stojíto ale hledání "Podle zákona o pozemních komunikacích platí, že v případě havárie inženýrské sítě nebo jiného vedení je povinen příslušnou část pozemní komunikace neprodleně uzavřít a alespoň provizorně označit vlastník této inženýrské sítě nebo tohoto vedení. Což se v tomto případě stalo, byť můžeme diskutovat nad kvalitou umístěného dopravního značení. To bylo v následujících dnech průběžně doplňováno."
Obrázek uživatele Heboučký
#9497 Heboučký 20. Srpen 2020 - 8:00
alcohol: Myslíte fotografii v článku, jak na ni jsou 3 vozy dělníků, kteří opravovali stožár? A jo, ještě tam je vlastně jeden bloudící Mercedes. Končím diskuzi. Nemám sílu diskutovat s někým, kdo není schopen objet uzavřenou silnici jinou trasou. Pěkný den, Koalo s myšlením jelena. PS. Dejte se na politiku. Argumenty politiků také překypují kvantitou, ale kvalita tam je hodně marná. Jako u Vás.
Ty máš taky velkej probléms pochopením psanhýho tekstu žejo? Pochybuju že má někdo problém s vobjetim uzavřený silnice. S čím maj lidi obvykle problém je nedostatečný značení nebo značení až tam kde je to zavřený. Prostě....prdnout značku na kruhák u Lidlu a ke sjezdu z obchvatu asi bylo nad schopnosti Franty a spol. Ten umí akorát zavolat do Marla aby teda jako prosím prosím nechali otevřený vrata. Který sou votevřený i bez toho aby vo to někdo prosil :-))))
Obrázek uživatele platek
#9516 platek 20. Srpen 2020 - 22:07
Heboučký: Tovižejo dutohlave :-) Proto tam měšťáci dali tu svoji pásku jak je vidět na fotce. Co ale čekat od městskýho opicajta než obhajobu neschopnosti svejch vlastních kámošů a obdivuhodnýho mlčení zodpovědnejch politiků a ouřadů.....to si rači na fejsu přečtem o kytičkách a podíváme na fotečky stověžatý Chrudimě. O kruháku ani slovo....teda, sorry jako, Klimek něco plácnul na webíku....stojíto ale hledání "Podle zákona o pozemních komunikacích platí, že v případě havárie inženýrské sítě nebo jiného vedení je povinen příslušnou část pozemní komunikace neprodleně uzavřít a alespoň provizorně označit vlastník této inženýrské sítě nebo tohoto vedení. Což se v tomto případě stalo, byť můžeme diskutovat nad kvalitou umístěného dopravního značení. To bylo v následujících dnech průběžně doplňováno."
Jde o to ty negramote co se snazis byt zajimavy ale jsi spis si k smichu, ze ta paska tam je absolutne zbytecna, protoze jenom dement co by mel chodit pesky nevi co znamena dopravni znacka B1.
Obrázek uživatele Jana Novotná
#9518 Jana Novotná 21. Srpen 2020 - 8:00
Je docela zábavné sledovat zde reakce potrefené husy, v tomto případě pracovníků Městské policie. Méně zábavné je, dva dny byl zablokován výjezd do Pardubic a to v obou směrech a starosta Pilný a odpovědný místostarosta pirát Štěpánek už skoro týden mlčí.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9519 Chrudim Ák 21. Srpen 2020 - 9:11
Jana Novotná: Je docela zábavné sledovat zde reakce potrefené husy, v tomto případě pracovníků Městské policie. Méně zábavné je, dva dny byl zablokován výjezd do Pardubic a to v obou směrech a starosta Pilný a odpovědný místostarosta pirát Štěpánek už skoro týden mlčí.
jeden na chrudimce a druhej lepí fasádu v Chrasti, ne? Čau lidi, makáte? :)
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9520 Chrudim Ák 21. Srpen 2020 - 9:20
platek: Jde o to ty negramote co se snazis byt zajimavy ale jsi spis si k smichu, ze ta paska tam je absolutne zbytecna, protoze jenom dement co by mel chodit pesky nevi co znamena dopravni znacka B1.
nevím o co jde vám, ale heboučký chtěl zřejmě naznačit, že ten dement musel jít pěšky od Shellky až ke kruháku, přičemž si tuhle cestu mohl ušetřit, kdyby ho někdo jakýmkoliv způsobem o uzavírce informoval už na kruháči u výjezdu na Pce.. Je asi jedno jesi dštít síru na mp nebo pčr, neměli by spolu kluci víc mluvit, neříkejte mi že jste se tam nepotkali? Tak kucí, nečumte a makejte. Čau lidi, makáte? :)
Obrázek uživatele Jana Novotná
#9521 Jana Novotná 21. Srpen 2020 - 9:30
Chrudim Ák: nevím o co jde vám, ale heboučký chtěl zřejmě naznačit, že ten dement musel jít pěšky od Shellky až ke kruháku, přičemž si tuhle cestu mohl ušetřit, kdyby ho někdo jakýmkoliv způsobem o uzavírce informoval už na kruháči u výjezdu na Pce.. Je asi jedno jesi dštít síru na mp nebo pčr, neměli by spolu kluci víc mluvit, neříkejte mi že jste se tam nepotkali? Tak kucí, nečumte a makejte. Čau lidi, makáte? :)
S tou sírou bych ještě počkala, zatím by bylo dobré vědět, kdo za ten dvoudenní karambol může. Jak čtu, Městská policie byla informována od občanů a protože je v těchto věcech zcela nekompetentní (řeší jen pokuty za parkování a sundavání koček ze stromů), měla okamžitě informovat svého nadřízeného piráta Štěpánka. Ten měl okamžitě jednat s republikovou policí, která měla místo uzávěry označit objezdovými značkami. Pikantní na celé věci je, že zátarasa byla ČEPSem plánována a jestli se to vedení města dopředu dozvědělo nebo ne, zatím nevíme.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9522 Chrudim Ák 21. Srpen 2020 - 13:48
Jana Novotná: S tou sírou bych ještě počkala, zatím by bylo dobré vědět, kdo za ten dvoudenní karambol může. Jak čtu, Městská policie byla informována od občanů a protože je v těchto věcech zcela nekompetentní (řeší jen pokuty za parkování a sundavání koček ze stromů), měla okamžitě informovat svého nadřízeného piráta Štěpánka. Ten měl okamžitě jednat s republikovou policí, která měla místo uzávěry označit objezdovými značkami. Pikantní na celé věci je, že zátarasa byla ČEPSem plánována a jestli se to vedení města dopředu dozvědělo nebo ne, zatím nevíme.
:)) Vy jste mě rozesmála, naznačujete krizový štáb složený z Pi., Št., Nu., a možná ještě lazebníka Li.? :)) snad nepřijde žádná větší hrozba..
Obrázek uživatele Heboučký
#9525 Heboučký 21. Srpen 2020 - 18:36
platek: Jde o to ty negramote co se snazis byt zajimavy ale jsi spis si k smichu, ze ta paska tam je absolutne zbytecna, protoze jenom dement co by mel chodit pesky nevi co znamena dopravni znacka B1.
Jasný duthohlave takže městský opicajti uděáli docela zbytečnou věc. Zajímavá sebekritika :-)))) Tobě prostě porát nedochází že ty značky byly na špatným místě....měly bejt daný tak aby tam k tomu kruháku vůbec řidiči který chtěj do Chrudimi přes Dašickou nemuseli zajíždět. Jěnže na pochopení tak složitým záležitosti je třeba víc než jen maturitu z místní hnojárny nebo magistra z vysoký pendrekárny :-D
Obrázek uživatele Jokl
#9528 Jokl 22. Srpen 2020 - 8:03
Zajímala by mě reakce místostarosty piráta Štěpánka, který je odpovědný za dopravu. Normálně se vyjadřuje ke každému pšouku a u tohoto průšvihu mlčí. Podle všeho ČEPS informoval město o uzávěře, ale úředníci v čele s p. Klimkem a místostarostou pirátem Štěpánkem se vykašlali na dopravní značení a v klidu si na dovolené užívali sluníčka. Výsledkem byl dvoudenní chaos na vjezdu a výjezdu z města. Jsem zvědav, zda se ten zbabělec ozve.
Obrázek uživatele Karel7
#9529 Karel7 23. Srpen 2020 - 15:39
Jokl: Zajímala by mě reakce místostarosty piráta Štěpánka, který je odpovědný za dopravu. Normálně se vyjadřuje ke každému pšouku a u tohoto průšvihu mlčí. Podle všeho ČEPS informoval město o uzávěře, ale úředníci v čele s p. Klimkem a místostarostou pirátem Štěpánkem se vykašlali na dopravní značení a v klidu si na dovolené užívali sluníčka. Výsledkem byl dvoudenní chaos na vjezdu a výjezdu z města. Jsem zvědav, zda se ten zbabělec ozve.
S největší pravděpodobností neodpoví. Pirátští místostarostové se interesují jen za dopravu u sídliště U Stadionu (sjezd), dále se nejedná o prioritní zájem voličů Pirátů (skejtpark), nejedná se ani o cyklostezku, ... Pan K. se zajímá jen o záležitosti, které sám uzná za vhodné. Dopravní chaos v Chrudimi je pravidelná záležitost, tak proč se zabývat dvoudenním navýšením chaosu. Po dvou dnech sám pomine. Můj bývalý šéf se držel hesla: "Spis, který se sám do 14 dnů nevyřídí sám, není hoden mé pouzornosti.". Kdyby byla vůle, tak v době kdy se OK Bída nepracuje, tak je možný průjezd osobních aut (viz autobusy).
Obrázek uživatele Jokl
#9531 Jokl 24. Srpen 2020 - 9:02
Zbaběle mlčel když byl usvědčen ze lži při nesplácení půjčky, zbaběle mlčí když není schopen řešit chaos v dopravě. Pirát Štěpánek. K čemu ho ve funkci místostarosty máme?