Chrudimské noviny Discgolfové hřiště nebude ani na Střelnici

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Discgolfové hřiště nebude ani na Střelnici

Chrudim – Svého času místní veřejností hýbala kauza zvaná „discgolf“. Novou atrakci, údajně celosvětově uznávaný a populární sport, chtělo město instalovat v Městském parku. Z akce však sešlo, protože část Chrudimáků dala najevo svůj kategorický nesouhlas. Začalo se tedy hledat místo nové.

Chápu obavy lidí, kteří jsou proti. Sám jsem byl na pochybách. Jeden z členů discgolfu však oslovil starosty měst, ve kterých discgolf je, a já měl možnost je vidět. Na základě jejich odpovědí jsem se uklidnil. Discgolf mají i v mnohem frekventovanějších, vzácnějších místech; maminky s kočárky a discgolf se absolutně nevylučují. Řada hřišť je v chráněných územích. Ani jeden ze starostů nepotvrdil zranění či špatný vliv na životní prostředí,“ psal v březnu Nick Svoboda.

Nakonec byla myšlenka instalovat discgolfové hřiště v Městském parku opuštěna a začalo se hledat místo jiné. Doslova se nabízel třeba park Střelnice. Revitalizovaná, zelená oáza – tedy až na splašky vytékající z ubytovny U Krkavce. Ani tady však discgolfistům „pšenka nepokvete“. Krajský orgán ochrany přírody totiž konstatoval možný střet s principem ochrany daného území a jako problém se ukázalo i skloubení hřiště s dotačním titulem, v jehož rámci bylo upraveno rameno Chrudimky. Nezbývá než hledat jinde.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9615 Chrudim Ák 24. Září 2020 - 11:47
supr, proč dělat hodně muziky za málo peněz. Čau lidi, makátě?