Chrudimské noviny Letní stadion bude nejspíše znovu Stadionem Emila Zátopka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Letní stadion bude nejspíše znovu Stadionem Emila Zátopka

Chrudim – Letní stadiony jsou ve městě dva. Jeden, ten větší, leží v ulici V Průhonech. Druhý „za vodojemem“. Často dochází k mýlkám, který ze sportovních svatostánků je vlastně v diskusi zmiňován. I proto by se ten v „podhradí“ měl přejmenovat.

Nesnáším vámi dlouhodobě používaný termín ‚Emilák’, je to archaismus, který vám možná přijde zajímavý, dle mého názoru jej však již nikdo, kromě vás, nepoužívá, a trochu mě to i přijde neuctivé vůči památce Emila Zátopka,“ zkritizoval diskutér s přezdívkou „Trunda“ fakt, že Chrudimské noviny o stadionu V Průhonech často hovoří tak, jak bývalo roky zvykem.

Trunda nejspíše netuší, že úvahy o „archaistickém“ přejmenování stadionu zpět na „Stadion Emila Zátopka“ jsou v současné době ve vedení města v kurzu. Zabývá se jimi historická a letopisecká komise rady města, která dokonce v letošním roce získala též souhlas v této chvíli již zesnulé manželky Emila Zátopka, Dany.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Trunda
#9649 Trunda 15. Říjen 2020 - 15:35
Vážený pane Valento, vůbec mi nevadí navrácení původního pozapomenutého názvu letního stadionu na Stadion Emila Zátopka, vadí mi váš často využívaný termín Emilák. I když i já si velmi dobře pamatuji, že se užíval. Toť vše. Nejsem si jist, zda jste pochopil, co jsem se snažil ve svém komentáři vyjádřit.
Obrázek uživatele Jokl
#9650 Jokl 15. Říjen 2020 - 18:50
Milý Trundo, chodím na Emilák už 50 let, Emila jsem osobně poznal a vypil s ním ten den několik piv a myslím, že by mu ta familiérní zdrobnělina vůbec nevadila.
Obrázek uživatele Heboučký
#9651 Heboučký 16. Říjen 2020 - 6:52
Trunda: Vážený pane Valento, vůbec mi nevadí navrácení původního pozapomenutého názvu letního stadionu na Stadion Emila Zátopka, vadí mi váš často využívaný termín Emilák. I když i já si velmi dobře pamatuji, že se užíval. Toť vše. Nejsem si jist, zda jste pochopil, co jsem se snažil ve svém komentáři vyjádřit.
Ciwe Trunec až pojedeš na Mácháč nezapomeň se předtím půl hodiny bičovat před sochou toho starýho prasáka na Petrříně :-)))) Tvoje starosti sou fakt jak z jinýho světa.