Chrudimské noviny Starosta Pilný k vodovodu v Píšťovech

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Starosta Pilný k vodovodu v Píšťovech

Chrudim – Jak přesně probíhal spor mezi Ladislavou Rehortovou, obyvateli části Píšťov, nyní ulice Obce Ležáků, na straně jedné a vedením města na straně druhé, ví nejspíše jen jeho účastníci. Pravda obvykle leží někde uprostřed a dobrat se jí bývá nesnadné. Chrudimské noviny nyní přinášejí vyjádření současného starosty města Františka Pilného (ANO 2011).

Nechali jsme vypracovat studii, kudy by se voda k paní Rehortové a vůbec do té lokality mohla táhnout. V zásadě jsou dvě možnosti – od kasáren nebo z Píšťov od rodinných domů. Následné pokračování záleží na vhodném dotačním programu, aby město nemuselo vše platit ze svého. Jakmile bude známá dotace, která se na toto dá použít, tak určitě požádáme,“ říká starosta Pilný.

V souvislosti s touto „kauzou“ se na sociálních sítích objevily i kritické hlasy, které mířily na adresu stěžovatelky. Její slova také nepotvrdil bývalý starosta města Petr Řezníček (SNK-ED). Problémy s pitnou vodou přitom měli obyvatelé domů ležících v Píšťovech na druhé straně silnice. Svého času byl jedním z hlavních kritiků postupu města nynější poslanec a městský zastupitel David Kasal (ANO 2011).

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele MXK
#9746 MXK 4. Prosinec 2020 - 23:33
Voda a kanalizace - problémový úděl oblastí, kde se bývalé zahrádky změnily na oblast rodinných domků. A nejlépe když to je na hranici katastrů a jsou problémy s majiteli pozemků. Třeba cesta v majetku Města Chrudim, ale v katastru jiné obce. Nakonec naše obce pomohla s právními kličkami a radami, sousedsky jsme se poskládali a těch 1,1 milionu zafinancovali sami. A pak za 5% pořizovací ceny převedli na VaK :-(. A ač mám "modrou knížku", tak můžu říct a prostě platí - voják se stará, voják má.