Chrudimské noviny Kapři si rybník nevypustí a politici si odměny nesníží

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kapři si rybník nevypustí a politici si odměny nesníží

Chrudim – Když zasedá parlament, nikdo si nemůže být jistý majetkem ani životem,“ říkal kdysi jeden americký učenec. Když zasedá chrudimské městské zastupitelstvo, minimálně jedna věc je takřka jistá, a sice ta, že „kapři si rybník nevypustí“.

Kdo před pondělním jednáním, jež se opět protáhlo do pozdních večerních hodin, očekával, že si snad městští zastupitelé sníží odměny za výkon své funkce tak, jak navrhoval Roman Málek (Koalice pro Chrudim), očekával naivně. Nic takového se nestalo, nadšené jásání nad tímto návrhem zastánců úspor a přiškrcování vydávání městských peněz – Svobodných – ve velké zasedačce na Pardubické ulici slyšeno nebylo.

Uvolněný místostarosta Petr Lichtenberg byl sice v prvním hlasování pro, nicméně jeho kolega Josef Káles (oba Chrudimáci) se hlasování zdržel. Lichtenberga by se případné snížení částky nedotklo, protože je ve své funkci uvolněn.

Zdrželi se i dva Piráti. U dvou z nich to není žádné překvapení. Jsou totiž na odměnách od města doslova existenčně závislí – neuvolnění místostarostové Aleš Nunvář a Pavel Štěpánek. Daniel Lebduška však hlasoval dokonce proti snižování výdajů města na odměny neuvolněným politikům. "Za prací našich místostarostů stojím a vážím si jí," tvrdí pirátský politik. O jakou práci jde a kde lze vidět výsledky pirátského snažení, to už nezmiňuje. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#9748 emik 10. Prosinec 2020 - 9:45
To je příroda. Největší chudáci jsou ti upracovaní v Praze. Tam se navržené snížení ani nedostane kvůli množství bodů na pořad jednání.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#9749 daniel.lebduska 10. Prosinec 2020 - 11:22
Dobrý den, pane Valento, chci jen upozornit, že byste měl uvést na pravou míru, že screenshot, ze kterého vycházíte je k jiné části hlasování - jednalo se o hlasování sice z bodu 2, ale v tomto bodu bylo hned několik hlasování. Podle časové značky, která je na screenshotu vidět se jednalo o hlasování, zda se s tímto materiál seznámil finanční výbor. Dostali jsme ten materiál sice "na stůl", ale bral jsem to tak, že jsme se s ním seznámili. Upravte proto prosím článek, aby odpovídal pravdě. Najdete to zde: https://www.chrudim.eu/assets/File.ashx?id_org=5429&id_dokumenty=11775 podle čísla hlasování - je to číslo 12. I když mě tu jmenujete jako člověka, který je pro to snížení a mohl bych v očích některých občanů získat popularitu, tak raději, než v popularitě, žiju v pravdě. Ještě doplním, že za prací našich místostarostů stojím a vážím si jí - viz. číslo hlasování 4. Přeji pěkný konec roku.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#9751 Jakub Valenta 10. Prosinec 2020 - 14:53
daniel.lebduska: Dobrý den, pane Valento, chci jen upozornit, že byste měl uvést na pravou míru, že screenshot, ze kterého vycházíte je k jiné části hlasování - jednalo se o hlasování sice z bodu 2, ale v tomto bodu bylo hned několik hlasování. Podle časové značky, která je na screenshotu vidět se jednalo o hlasování, zda se s tímto materiál seznámil finanční výbor. Dostali jsme ten materiál sice "na stůl", ale bral jsem to tak, že jsme se s ním seznámili. Upravte proto prosím článek, aby odpovídal pravdě. Najdete to zde: https://www.chrudim.eu/assets/File.ashx?id_org=5429&id_dokumenty=11775 podle čísla hlasování - je to číslo 12. I když mě tu jmenujete jako člověka, který je pro to snížení a mohl bych v očích některých občanů získat popularitu, tak raději, než v popularitě, žiju v pravdě. Ještě doplním, že za prací našich místostarostů stojím a vážím si jí - viz. číslo hlasování 4. Přeji pěkný konec roku.
Pane Lebduško, díky. Již jsem vaše chování a článek uvedl do souladu.
Obrázek uživatele Pavel Štěpánek
#9752 Pavel Štěpánek 10. Prosinec 2020 - 18:00
A zase vedle pane Valento. Ani místostarosta Lichtenberg nehlasoval pro. Máte v tom trochu zmatky :D A to vám tu Dan naservíroval odkaz na výsledky hlasování. Pro snížení odměn pro neuvolněné místostarosty hlasovali pouze dva zástupci Koalice pro Chrudim a dva Komunisté. Tak třeba na potřetí to vyjde.
Obrázek uživatele Heboučký
#9755 Heboučký 10. Prosinec 2020 - 19:57
Pavel Štěpánek: A zase vedle pane Valento. Ani místostarosta Lichtenberg nehlasoval pro. Máte v tom trochu zmatky :D A to vám tu Dan naservíroval odkaz na výsledky hlasování. Pro snížení odměn pro neuvolněné místostarosty hlasovali pouze dva zástupci Koalice pro Chrudim a dva Komunisté. Tak třeba na potřetí to vyjde.
Ciwe....tohle je fakt funny přehled :) Bolševická svoloč z pirátů která za dva roky u kormidla nedokázala nic než dotahovat dávno rozjetý se tu teď prsí proč hlasovala pro dojení městský kasy....peněz nás všech za svoje nicnedělání. Štěpánku už si splatil ty svý dluhy kterýs hodil na tchýni nebo ti pořád z platu vod města kterej sis nechtěl snížit abys náhodou nemusel spátky do Smékafé roznášet dortíky a kávičky strhávaj tisícovky? Ta vaše pirátská nestoudnost s ktetou lidem chčijete do ksychtu je fakt neuvěřitelná.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#9756 Jakub Valenta 10. Prosinec 2020 - 20:02
Heboučký: Ciwe....tohle je fakt funny přehled :) Bolševická svoloč z pirátů která za dva roky u kormidla nedokázala nic než dotahovat dávno rozjetý se tu teď prsí proč hlasovala pro dojení městský kasy....peněz nás všech za svoje nicnedělání. Štěpánku už si splatil ty svý dluhy kterýs hodil na tchýni nebo ti pořád z platu vod města kterej sis nechtěl snížit abys náhodou nemusel spátky do Smékafé roznášet dortíky a kávičky strhávaj tisícovky? Ta vaše pirátská nestoudnost s ktetou lidem chčijete do ksychtu je fakt neuvěřitelná.
To už je fakt přes míru. Pan Štěpánek si prostě nepřečetl článek pořádně. To se stává.
Obrázek uživatele Karel7
#9757 Karel7 11. Prosinec 2020 - 9:51
Jakub Valenta: To už je fakt přes míru. Pan Štěpánek si prostě nepřečetl článek pořádně. To se stává.
Ať je to tak nebo jinak. Nechci soudit! Pan Štěpánek se nevyjádřil jako volič, čtenář a řadový občan pan Štěpánek, ale vyjádřil se jako informovaný místostarosta zvolený za Piráty pan Štěpánek. A to je obrovský rozdíl, neníliž pravda.