Chrudimské noviny Nový vizuální styl města. Jak se vám líbí?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nový vizuální styl města. Jak se vám líbí?

Chrudim – Nová vizuální identita města byla konečně odtajněna. Budí emoce a podle všeho zaslouženě. Převažují reakce mezi zastupiteli a jsou kladné, veřejnost už tak nadšená není. Přes prvotní odmítavý postoj si cestu k ní našel třeba i starosta města František Pilný.

Do poslední chvíle o podobě nového chrudimského vizuálu neměli tušení ani městští zastupitelé, což kriticky zhodnotil opoziční politik Petr Řezníček (SNK-ED). Zatímco politikům barvičky a fonty šéf komise pro komunikaci rady města Josef Káles mladší (Chrudimáci) tajil, jeho vlastní kolegové z komise již o nich čile rokovali.

Autorka vítězné koncepce v průběhu pondělního jednání městského zastupitelstva zdejším voleným zástupcům občanů osvětlila, proč zvolila řešení, které někteří jen těžko přijímají za své. Prim v něm hraje třeba oranžová barva, kterou však má většina obyvatel spojenu spíše se sociální demokracií než s městem s orlicí ve znaku. Právě obavy o pdoobu vlajky a znaku se mezi lidmi objevují nejčastěji

Obavy o úpravy znaku a vlajky ve smyslu nového designu však prý nejsou na místě. Půjde o sjednocení grafického vzhledu především městských organizací, jako jsou Chrudimská beseda, technické služby nebo městská sportoviště.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#9802 ČECH 26. Leden 2021 - 17:21
Pěknej Kocourkov se stane z Chrudimě,bude hrát všemi barvami.Jak řekl pan Řezníček má logiku,ale jinak jsou to vyhozené peníze za blbost.
Obrázek uživatele Heboučký
#9805 Heboučký 26. Leden 2021 - 20:16
TOHLE stálo šestset tisíc?! :-D Ciwe, COOP hadr fakt :-D Je to tak hnusný a hlavně teda hloupý že si na to i známej nevkusák Franta Pilnej musel tři dny zvykat? :-D Docela by mě zajímaly ty ostatní návrhy co komise vyřadila jestli byli stejně pitomý nebo pitomější nebo lepší. Ale to se nedozvíme protože o naší vizuální identitě rozhodli fachidioti z Ústí nad Labem který hodnotili práci svý studentky a za město Frantík a Štěpánek s dredama až pod zadek....záruka dobrýho vkusu a vytříbený elegance :-D Vy se mi zdáte fakt. Dáme si hezkou socanskou orandžovou která je jasně chrudimskou barvou....co na tom že tady už červenou černou a bílou máme....postmoderna ve svej nejodpudivější nahotě. Panáka RUMu na to. Hlavně že nejsme CHUDÍ :-D Duchem
Obrázek uživatele ČECH
#9807 ČECH 27. Leden 2021 - 8:38
Heboučký: TOHLE stálo šestset tisíc?! :-D Ciwe, COOP hadr fakt :-D Je to tak hnusný a hlavně teda hloupý že si na to i známej nevkusák Franta Pilnej musel tři dny zvykat? :-D Docela by mě zajímaly ty ostatní návrhy co komise vyřadila jestli byli stejně pitomý nebo pitomější nebo lepší. Ale to se nedozvíme protože o naší vizuální identitě rozhodli fachidioti z Ústí nad Labem který hodnotili práci svý studentky a za město Frantík a Štěpánek s dredama až pod zadek....záruka dobrýho vkusu a vytříbený elegance :-D Vy se mi zdáte fakt. Dáme si hezkou socanskou orandžovou která je jasně chrudimskou barvou....co na tom že tady už červenou černou a bílou máme....postmoderna ve svej nejodpudivější nahotě. Panáka RUMu na to. Hlavně že nejsme CHUDÍ :-D Duchem
Milej Heboučkej,a to Franta pouští do éteru,že neví,co to bude stát,protože je tato blbost na pokračování.Holt je Chrudim bohatá.Kdyby si radši opravil chodník před svým domem,sliby před volbami jsou fuč.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#9809 Zbyněk Kotúč 27. Leden 2021 - 11:08
V mládí jsem měl doma starej mechanickej psací stroj. A jak už byly jednotlivý páky s písmenkama časem uvolněný, tak když jsem psal třeba Chrudim, tak Ch to napsalo normálně, další dvě písmena vystřelily nahoru a tak pořád dokola ... Tohle fakt stálo Kč 600.000,- ?? Kurva, dyť já moh´ bejt dneska boháč :-). Pokud to celé za ty prachy není vtip, tak mi tam chybí jenom "O stupeň blíž k tunelování městský kasy".
Obrázek uživatele Jana Novotná
#9810 Jana Novotná 27. Leden 2021 - 11:40
Poskakující písmena ve slově Chrudim jsou velmi zneklidňující až odpuzující, nevím co na nich vidí autorka pozitivního. Propagovat krásné historické město tímto způsobem je nezodpovědné.
Obrázek uživatele honza
#9814 honza 28. Leden 2021 - 9:25
Nejhorší je aktivní blbec, kdo je pověřil k takovému utrácení, kdo to schválil?Inu, po nás potopa, po příštích volbách tato banda ochotníků , půjde k lopatám, soudruzi, proč?