Chrudimské noviny Myslí si hejtman Netolický, že je premiér Babiš normální prase?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Myslí si hejtman Netolický, že je premiér Babiš normální prase?

Pardubický kraj – O posledním rozhodnutí ústavního soudu diskutují snad všichni, kdo jen „přičichli“ k velké politice. Strany, kterým nečiní problém překonat pětiprocentní hranici nutnou ke vstupu do sněmovny, se povětšinou zlobí. Pidistraničky jásají. Nejhalasněji se ozval ministerský předseda Andrej Babiš (ANO 2011). V reakci na Babiše napsal svůj názor i hejtman Pardubického kraje, sociální demokrat Martin Netolický.

Sociální demokracii, která v poslední době ztrácí voličskou přízeň, ústavní soud v podstatě pomohl. Právě proto nejspíše Netolický jásá, Babiš se zlobí. „Šokující slova premiéra na adresu ústavního soudu jsou útokem na jeho nezávislost. Minimálně by se měl omluvit. Opět vyjádřím svůj postoj k neuvěřitelnému a bezprecedentnímu útoku premiéra této země na nejvyšší soudní autoritu. Zase spiknutí? Další? Tak kdo všechno se již spiknul proti nejčistšímu předsedovi vlády na světě? Opozice, obce, kraje, Evropská komise, nyní Ústavní soud? Odmítám a každý demokratický politik musí odmítnout jakékoliv útoky na nezávislost justice,“ píše na facebook hejtman Netolický.

Být premiérem, vyslovil bych respekt k rozhodnutí této soudní autority a hledám spolu se stranami zastoupenými v parlamentu ústavní řešení, které bude konformní s nálezem. Namísto toho opět fňukání, brečení, nadávání a hledání viny všude, jen ne u sebe. Beru cokoliv, ale napadání nezávislé soudní autority plné respektovaných kapacit od ústavně pologramotné (možná negramotné) osoby je za hranou všeho. Je mi smutno a stydno,“ tvrdí Martin Netolický.

Stydno mu však evidentně není, „lajkovat“ invektivy svých facebookových fanoušků a přátel na adresu Andreje Babiše. „Je to normální prase, hezky se odkopal,“ napsal třeba Jiří Němec a hejtman přidal paleček nahoru. Toto vyjádření tak nejspíše za hranou Martina Netolického není.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#9862 devin m 3. Březen 2021 - 17:45
Nazývat Babiše prasetem není urážka Babiše, ale urážka všech prasat. Jak těch žijících, tak i těch, která jste už dávno rozporcovali a sežrali. Nějaký čas jsem v prasečáku dělal. Za celou dobu se žádné prase nestalo estébákem s vidinou toho, že se dostane k lepšímu korytu.