Chrudimské noviny S pitbully městská policie zatočí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

S pitbully městská policie zatočí

Chrudim – O napadení malého psíka psy z Koželužské ulice Chrudimské i další místní noviny již informovaly. Kauza se dále vyvíjela, prozatím se zdá, že agresivní útěkáři jsou doma pod zámkem. Veřejnosti to však v hlavě hlodá a především maminky s dětmi se bojí. Ale zdaleka ne všech psů. Jen těch „bojových“.

Statisticky prokázaným faktem přitom je, že daleko větší agresivitu skrývají plemena, u nichž by to běžný člověk nečekal – jezevčíci v tomto hrají nezpochybnitelný prim. Za každým psem se však skrývá majitel. Ten, pokud výchovu nezvládne, může udělat „časovanou bombu“ i z jinak nekonfliktního labradora. „Mám pocit, že je stále více majitelů psů bojových plemen. Jejich páníčkové je venčí bez košíku a vodítko jen tak třímají v ruce – manžel zažil i případ, kdy paní venčila pitbulla úplně navolno. Jako maminka dvou malých dětí mě tato problematika velmi trápí. Zajímalo by mě tedy, zda městská policie toto kontroluje a jak mám v takové situaci reagovat,“ sděluje jedna ze znepokojených maminek.

Vrchní strážník Lukáš Dvořák nezaváhal a radu skutečně poskyt.Kontrola dodržování vyhlášky města upravující volný pohyb psů na veřejném prostranství je samozřejmě v kompetenci městské policie. Pokud mají občané podnět k nějaké konkrétní lokalitě, mohou se na mne obrátit prostřednictvím kontaktů uvedených na našich webových stránkách,“ říká „vrchní“ Dvořák.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#9871 karel1 9. Březen 2021 - 20:12
Takže přeloženo, občane nabonzuj a měšťák zvedne prdel ze židle a přijede autem. Místo toho aby ho bylo vidět po celém městě ne jen na parkovištích nebo spící pardon "monitorující" v zastrčených místech. Když budeš mít štěstí a stihneš to dříve než tě pokouše. Třeba u nás jsem musel měšťáky zavolat abych je vůbec loni viděl. A nešlo o udání ale upozornění na otevřené auto pozdě večer.