Chrudimské noviny Starosta Pilný doufá v lepší časy, coronavirus snad ustupuje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Starosta Pilný doufá v lepší časy, coronavirus snad ustupuje

Chrudim – Přestože situace není růžová, přeci jen lze již nyní zahlédnout světlo na konci tunelu. Řeč je samozřejmě o pandemii čínské chřipky, která se dotkal snad všech občanů České republiky, Chrudimáky nevyjímaje. K úterní osmé hodině bylo v našem okrese evidováno 2 250 nemocných. Hůře jsou na tom jen v okrese Pardubice.

Dnes mě upoutalo, krom svátku mé babičky, jež zemřela před 37 lety, i něco jiného. Konečně, po dlouhé době, významně klesl počet nemocných. O 5 182 osob. Doufám, že se blýská na lepší časy. Děkuji všem, kteří jste pro to něco udělali, třeba tím, že dodržujete opatření,“ říká starosta města František Pilný.

Řešením, které by podle některých mělo pandemii dostat pod kontrolu, je očkování. Ozývají se sice hlasy, že na nové mutace coronaviru nebudou současné vakcíny účinkovat, a ten tu proto s námi už zůstane na vždy, chrudimský starosta však k těmto skeptikům nepatří: „Očkování organizuje kraj a na území okresu Chrudim fungují dvě očkovací centra a třetí se připravuje. A praktici už taky dostávají, jen vakcín je obecně málo. Mně by se též líbilo, kdyby očkovali praktici,“ reaguje starosta Pilný na připomínku, že očkování vázne a vina leží i na městě.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele honza
#9891 honza 30. Březen 2021 - 14:55
on neví, on doufá, občan si zoufá ...
Obrázek uživatele karel1
#9893 karel1 1. Duben 2021 - 22:23
To světlo na konci tunelu je vlak co Tě za chvíli přejede.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#9895 Chrudim Ák 8. Duben 2021 - 9:55
karel1: To světlo na konci tunelu je vlak co Tě za chvíli přejede.
kdoví jesi tam Franta na poslední chvíli nehodil výhybku a vlak nepřejede někoho jinýho? citace : "Nabídku přednostního očkování nevyužil rovněž František Pilný. A o vakcinaci neuvažuje ani v blízké budoucnosti. „Doufám, že vakcína, která by jinak byla určena mně, bude použita někomu potřebnějšímu,“ prohlásil chrudimský starosta. Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/prednostni-ockovani-vyuzili-krome-hejtmana-i-nekteri-starostove-20210325.html" Že ji sám objednal, leč díky prodělání covidu nevyužil (ovšem nastalé situace střelhbitě využil ve svůj mediální prospěch) , na to skleněnou kouli nepotřebujete.. Když to dal do kupy česan, tak po česansku - "Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“