Chrudimské noviny Vznikne Luhanova ulice

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vznikne Luhanova ulice

Chrudim – Přestože pro výstavbu rodinných domů v samotném městě není příliš místa, východočeské Athény se rozrůstají. Přibývají domy bytové a s nimi rostou i nové ulice. Radnice na to proto musí reagovat a hledat pro ně jména.

Většinou se vybírá z významných místních osobností, které si tuto vzpomínku beze sporu zaslouží. Nedaleko Městského parku, dříve též Leninových sadů, roste celá nová čtvrť. Jde o „Rezidenci Chrudimpark“. A právě odsud zamířila do historické a letopisecké komise rady města žádost, respektive návrh na pojmenovaní nové ulice po architektu Luhanovi.

Komise souhlasí s návrhem zástupce investora Projekt Chrudim, s. r. o., který obdržela k projednání od Odboru územního plánování a regionálního rozvoje MěÚ Chrudim, na pojmenování nové ulice podle stavitele Cyrila Luhana (1904−1973) – Luhanova ulice. Jedná se o významnou chrudimskou osobnost (v Chrudimi stavitel Luhan postavil řadu rodinných domů a dalších staveb, například Husův sbor, budovu finančního ředitelství v Pardubické ulici a podílel se i na výstavbě letiště). Navrhovaný název bude také vhodnou připomínkou, že tato oblast byla sídlem stavebních firem.

Souhlasit s tímto záměrem bude muset ještě zastupitelstvo, které se schází v pondělí 29. března.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#9892 Bleeer 31. Březen 2021 - 8:56
Takže po 3 letech došlo na má slova? Jsem rád. https://chrudimskenoviny.cz/kategorie/zpravy/osobnosti-mesta-pro-rok-2017-kincl-ledl-luhan