Chrudimské noviny Kdepak je koncepce rozvoje cyklodopravy?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kdepak je koncepce rozvoje cyklodopravy?

Chrudim – Zatímco Praha pod vedením pirátského primátora dělá vše, co jen cyklistům na očích uvidí, druhé největší město Pardubického kraje v této oblasti silně zaostává. Nové cyklostezky ve městě se neobjevují, místostarosta zodpovědný za oblast dopravy Pavel Štěpánek, rovněž Pirát, má nejspíše hlavu plnou stranických soudruhů, kteří „zařízli“ jeho hvězdnou politickou kariéru a na koncepci cyklodopravy už mu nezbývá energie.

Ve městě sice lze najít několik zoufalých cyklostezek, ale to samozřejmě vůbec neznamená, že by existovala nějaká koncepce rozvoje těchto tras pro kolaře. Ti pro změnu zase příliš nedají zmiňovaným pracně budovaným trasám a raději se motají mezi auty. Především závěr Pardubické ulice je tímto jejich chováním proslulý. Radnice tu plánuje další rozmnožení míst, kudy budou moci jezdit bez obav z bezohledných motoristů, dlouhodobý záměr však chybí.

Dopravní komise rady města již začátkem roku konstatovala, že politici na jejich připomínku, která se chybějící koncepce rozvoje cyklodopravy ve městě týká, vlastně nereagovali. Plán, jak propojit stávající a kde budovat další cyklostezky, zkrátka není. Může i za tuto neschopnost coronavirus?

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#9928 Jokl 19. Květen 2021 - 20:58
Jakýpak koronavirus? Naopak, díky koronaviru nemusel nic dělat a mohl alespoň přemýšlet. Ale jak je vidět, za celý rok pirátský místostarosta Štěpánek, odpovědný za dopravu, nic nevymyslel.
Obrázek uživatele ČECH
#9931 ČECH 20. Květen 2021 - 14:16
Když někdo jezdí v "meďouru" nepotřebuje cyklostezku.
Obrázek uživatele Pavel Štěpánek
#9932 Pavel Štěpánek 21. Květen 2021 - 13:36
Letos vzniknou vyhrazené cyklopruhy na Pardubické ulici a Masarykově náměstí, takže se propojí současná cyklostezka z Medlešich na společnou stezku pro cyklisty a pěší podél řeky Chrudimky až k Vrchlického mostu. Zároveň budou letos vyznačená ochranná pásma pro cyklisty a cyklo-pitktogramy v ulici Na Ostrově a do budoucna zde má vzniknout také oddělená cyklostezka a zakopat horokovd. Tím se podaří propojit pro cyklisty Medlešice a Slatiňany celkem příjemnou, relativně krátkou a bezpečnou cestou. Cyklostezka na Podhůru stále vázne na majetkoprávních vztazích, kde doufáme, že by se to mohlo podařit rozčísnout společně s majetkoprávním vypořádáním Skřivánku (všichni víme s kdo tu pozemky drží). Společně s dalšími obcemi hledáme řešení pro cyklisty na trase Chrudim Heřmanův městec. Ty stavby se nerodí přes noc a často ani přes jedno volební období. Bude důležité, aby na tuto práci navázali další představitelé města v budoucích koalicích. Coronavirus sebou mimo jiné přinesl i výrazné snížení investičních prostředků obce, což podobným projektům také nepomáhá. Tolik informativně pro lidi, co informace chtějí. Ostatní se spokojí s vaším bulvárně bahenním stylem "žurnalistiky". Hezký den všem
Obrázek uživatele ČECH
#9933 ČECH 21. Květen 2021 - 16:19
Pavel Štěpánek: Letos vzniknou vyhrazené cyklopruhy na Pardubické ulici a Masarykově náměstí, takže se propojí současná cyklostezka z Medlešich na společnou stezku pro cyklisty a pěší podél řeky Chrudimky až k Vrchlického mostu. Zároveň budou letos vyznačená ochranná pásma pro cyklisty a cyklo-pitktogramy v ulici Na Ostrově a do budoucna zde má vzniknout také oddělená cyklostezka a zakopat horokovd. Tím se podaří propojit pro cyklisty Medlešice a Slatiňany celkem příjemnou, relativně krátkou a bezpečnou cestou. Cyklostezka na Podhůru stále vázne na majetkoprávních vztazích, kde doufáme, že by se to mohlo podařit rozčísnout společně s majetkoprávním vypořádáním Skřivánku (všichni víme s kdo tu pozemky drží). Společně s dalšími obcemi hledáme řešení pro cyklisty na trase Chrudim Heřmanův městec. Ty stavby se nerodí přes noc a často ani přes jedno volební období. Bude důležité, aby na tuto práci navázali další představitelé města v budoucích koalicích. Coronavirus sebou mimo jiné přinesl i výrazné snížení investičních prostředků obce, což podobným projektům také nepomáhá. Tolik informativně pro lidi, co informace chtějí. Ostatní se spokojí s vaším bulvárně bahenním stylem "žurnalistiky". Hezký den všem
Letos vzniknou.............propojí se........budou vyznačená......má vzniknout.......podaří se propojit........doufáme,že by se mohlo........hledáme.....a coronavirus ......konec slibotechny či překvapení pro chrudimáky.
Obrázek uživatele devin m
#9934 devin m 22. Květen 2021 - 9:29
ČECHu, ještě vám tam chybí ....."stále vázne"... :-).
Obrázek uživatele Jokl
#9935 Jokl 22. Květen 2021 - 11:44
A ještě má tu drzost, přestože po něm nic nezůstalo, vypisovat zde stránkový text, co všechno chtěl, ale budou to muset udělat příští koalice. Hlavně, že si za ty roky z veřejných peněz srovnal dluhy a rodinný rozpočet. To je povaha.