Chrudimské noviny Krajská hygienická stanice uzavřela gymnázium a šikana pokračuje!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Krajská hygienická stanice uzavřela gymnázium a šikana pokračuje!

Chrudim – Ve škole s chystanou opravou fasády za 43 milionů dlouho nepobyli. Od dnešního dne až do příští středy je uzavřeno Gymnázium Josefa Ressela v Chrudimi. Povinnou výuku mají všichni dál distanční formou, až na tělocvik. Tento článek ale není jen o gymnáziu, je o celé nepochopitelné situaci dnešní doby, jak dokresluje i vyjádření ředitelky a tělocvikářky Kláry Jelínkové.

Podobně jako v září probíhalo ve vybraných okresech testování žáků na pozitivitu COVID-19 i v listopadu. Chrudimi se to ale netýkalo. A zatímco někteří rodičové se zaobírají rozesíláním trestních oznámení na školy za to, že jejich děti nutí zaměstnanci nepravomocně nosit respirátory a roušky, což v jedné chrudimské škole dokonce vyústilo v odepření obědu dítěti, vypadá to, že další rodičové teď budou pro změnu v nejbližších dnech řešit opět jiné papírování, a to kvůli ošetřování člena rodiny, pokud uzavírání dalších škol bude pokračovat. Po včerejším jednání krajského krizového štábu bylo vymalováno. Hygiena rozhodla o uzavření celého chrudimského gymplu.

Ano, my víme, že tohle je integrovka. A taky se ptáme: Bude zavírání dalších škol následovat?  Foto: Chrudimské noviny

„I přesto, že Pardubický kraj nepatří v tuto chvíli mezi nejpostiženější regiony, tak je vývoj nákazy nepředvídatelný a musíme být připraveni pružně reagovat. Proto chci znát od ředitele krajské hygieny aktuální stav a vývoj nákazy v našem regionu včetně potenciálních ohnisek,“ sdělil Martin Netolický prostřednictvím tiskového oddělení před začátkem jednání krizového štábu.

Diskriminace neočkovaných pokračuje

Nedlouho po té se po půl čtvrté odpoledne objevila na oficiálních stránkách chrudimského gymnázia informace, že celá škola bude od dalšího dne na týden uzavřena. Navenek se opatření tváří, když se uzavře celá škola, že do karantény musí všichni. Pravda je ale podle ředitelky školy jinde. „Informace, že musí do karantény všichni, je zavádějící. Musí tam všichni neočkovaní,“ vyjádřila se Klára Jelínková. A přitom očkovanost automaticky neznamená bezinfekčnost, a proto také preventivně testovat by se správně měli v každém případě všichni, a ne že se od 1. listopadu pořádá "hon na neočkované."

Komentáře pod příspěvkem hejtmana Martina Netolického. Zdroj: Facebook

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Aknelkas
#10111 Aknelkas 4. Listopad 2021 - 14:57
"Ve škole s opravenou fasádou"? On má gympl novou fasádu? V pondělí ji ještě neměl...to je teda rychlost, paní redaktorko, to vám řeknu. Ten obrázek se vám také moc nepovedl, na něm je integrovka, víte to? Možná by stálo za to si ověřovat informace, než něco napíšete...
Obrázek uživatele hakanka
#10112 hakanka 4. Listopad 2021 - 15:21
Ošetřovné pro rodiče dětí z gymnázia? Tuší autorka článku, kolik let je dětem, které chodí na gymnázium?
Obrázek uživatele MarketaD
#10114 MarketaD 4. Listopad 2021 - 16:39
Článek je zavádějící. Očkovaní mají důrazně doporučeno KHS, ukončit "karanténu" PCR testem a jelikož většina očkovaných dětí a jejich rodičů jsou ti nejzodpovednější, učiní tak, stejně jako my osobně.
Obrázek uživatele Kučerovi
#10115 Kučerovi 4. Listopad 2021 - 20:11
MarketaD: Článek je zavádějící. Očkovaní mají důrazně doporučeno KHS, ukončit "karanténu" PCR testem a jelikož většina očkovaných dětí a jejich rodičů jsou ti nejzodpovednější, učiní tak, stejně jako my osobně.
Vy možná zodpovědná jste, ale hromada očkovaných se chová přesně obráceně. Mají pocit že mohou cokoliv. Na této škole vím o dvou rodinách plně očkovaných a všichni s covidem doma a jelikož 1 dítě nemělo příznaky do školy chodilo a nemuselo ani na test. Jméno uvádět nebudu. Je to prostě epidemie lidí co covid neměli. Je dobře že se testují i očkovaní. Jinak se z toho nedostaneme.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#10117 Zbyněk Kotúč 6. Listopad 2021 - 19:15
Udělejte TEČKU za koronavirem. Nechte se očkovat. Dvakrát ..... třikrát .... osmkrát ..... patnáctkrát. A když budete dostatečně odolní, bude těch teček jako holubích hoven na římse. A budete mít jistotu, že neumřete na kovid, ale na následky očkování.
Obrázek uživatele kliĎas
#10118 kliĎas 7. Listopad 2021 - 7:40
Zbyněk Kotúč: Udělejte TEČKU za koronavirem. Nechte se očkovat. Dvakrát ..... třikrát .... osmkrát ..... patnáctkrát. A když budete dostatečně odolní, bude těch teček jako holubích hoven na římse. A budete mít jistotu, že neumřete na kovid, ale na následky očkování.
Tvoje příspěvky se mě líbily,MĚL jsem Tě za chytrého a rozumného,fakt
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#10121 Zbyněk Kotúč 8. Listopad 2021 - 11:38
KliĎasi, pokud ti to vážně ještě nedocvaklo, tak největším nebezpečím pro celou společnost nejsou zdraví a neočkovaní lidé, ale zmrdi, kteří pro prachy udělají cokoliv a, bohužel, dostávají se i do vysokých veřejných nebo politických funkcí. Pokud je pro tebe svatým grálem to, co ti každý den servírují na talíř hyeny typu Kubek, Prymula, Vojtěch a fůra dalších, je to samozřejmě tvoje svobodná volba. Sleduj, co se děje nejenom u nás, ale i ve světě. Odpovědi ti pak třeba přijdou samy. Peace a buď zdráv.
Obrázek uživatele kliĎas
#10124 kliĎas 9. Listopad 2021 - 12:18
Zbyněk Kotúč: KliĎasi, pokud ti to vážně ještě nedocvaklo, tak největším nebezpečím pro celou společnost nejsou zdraví a neočkovaní lidé, ale zmrdi, kteří pro prachy udělají cokoliv a, bohužel, dostávají se i do vysokých veřejných nebo politických funkcí. Pokud je pro tebe svatým grálem to, co ti každý den servírují na talíř hyeny typu Kubek, Prymula, Vojtěch a fůra dalších, je to samozřejmě tvoje svobodná volba. Sleduj, co se děje nejenom u nás, ale i ve světě. Odpovědi ti pak třeba přijdou samy. Peace a buď zdráv.
Řekl bych,že je to naopak milý pane Kotouč,ale VY už to takhle prostě máte,že jste prakticky proti všemu a odborníci a znalci všeho a na všechno.Pěkný den přát nebudu,nebylo by to upřímné.
Obrázek uživatele Kučerovi
#10193 Kučerovi 18. Prosinec 2021 - 19:58
kliĎas: Řekl bych,že je to naopak milý pane Kotouč,ale VY už to takhle prostě máte,že jste prakticky proti všemu a odborníci a znalci všeho a na všechno.Pěkný den přát nebudu,nebylo by to upřímné.
Myslím že by měli rozhodovat odborníci a nikoli politici. O této pandemii rozhodují vlastně jen politici. Já osobně poslouchám odborníky a proto s tímto přístupem vlády a Vaším názorem nelze souhlasit (pandemie je důkazem). Já se nechám např. srdce operovat od kardiochirurga a nikoli od náměstka, která vyměnil doktořinu před mnoha lety za politiku. Poradní tým vlády jsou jen politici a nebo dobře zástupci společností vyrábějící Vakcínu (Prymula, Ahrenberg a jistě nejsou sami) Koukněte se co zveřejňují skuteční imunologové např. Šinkora atd. Jinak abyste viděl jak jste vedle z těchto statistik (data UZIS) to pochopíte a vidíte kdo je skutečně v nemocnici. Je to člověk co covid ještě neměl a je jedno zda očkovaný či neočkovaný. Ano neočkovaný je na tom hůře ale dojde Vám, že rozhodovat má to, kdo měl či neměl covidviz data poslance či celá data UZIS: https://twitter.com/dostalondrej nebo úplná data UZIS: https://github.com/HlidacStatu/UZIS_COVID_DATA
Obrázek uživatele devin m
#10213 devin m 9. Leden 2022 - 18:12
Tak tohle je hodně kyselej humor: "Dávek očkování může být i nekonečně mnoho, uvedl Válek." (zdroj CNN Prima News). :-)
Obrázek uživatele Brbla
#10214 Brbla 12. Leden 2022 - 9:31
Kučerovi: Myslím že by měli rozhodovat odborníci a nikoli politici. O této pandemii rozhodují vlastně jen politici. Já osobně poslouchám odborníky a proto s tímto přístupem vlády a Vaším názorem nelze souhlasit (pandemie je důkazem). Já se nechám např. srdce operovat od kardiochirurga a nikoli od náměstka, která vyměnil doktořinu před mnoha lety za politiku. Poradní tým vlády jsou jen politici a nebo dobře zástupci společností vyrábějící Vakcínu (Prymula, Ahrenberg a jistě nejsou sami) Koukněte se co zveřejňují skuteční imunologové např. Šinkora atd. Jinak abyste viděl jak jste vedle z těchto statistik (data UZIS) to pochopíte a vidíte kdo je skutečně v nemocnici. Je to člověk co covid ještě neměl a je jedno zda očkovaný či neočkovaný. Ano neočkovaný je na tom hůře ale dojde Vám, že rozhodovat má to, kdo měl či neměl covidviz data poslance či celá data UZIS: https://twitter.com/dostalondrej nebo úplná data UZIS: https://github.com/HlidacStatu/UZIS_COVID_DATA
Zrovna Šinkorou bych neargumentoval. Jeho diskuze s profesorem Hořejším, je dnes už legendární i mimo odborné kruhy. Nejen že v diskuzi neuspěl ale ztrapnil se a nakonec musel přiznat, že vlastně vubec nečte aktuální odbornou / vědeckou literaturu! Je třeba pracovat s tím, že není vědec, rezignoval na své další odborné vzdělávání a info od něj je pouhým přáním, jenž je otcem myšlenky.
Obrázek uživatele Karel7
#10216 Karel7 14. Leden 2022 - 23:58
Dávky antiviru. Nechci zlehčovat očkování, ale: První dávka nezabrání nakažení očkovaného ani přenos nákazy na druhé. Druhá dávka také nezabrání nakažení očkovaného ani přenos nákazy na ostatní. Třetí dávka, čtvrtá dávka i další jsou na tom stejně. Každá dávka u očkovaného může, ale nemusí, zmírnit průběh nákazy Covidem. Díky mutacím je každá dávka antiviru na mutaci, která tu byla před rokem a dnes již je nová mutace, jinak by musel nejdříve vzniknout antivir a až poté mutace viru, nebo výrobce antiviru jen střílí naslepo. Očkovaný může být nakažen již před aplikací dávky. Každá dávka u očkovaného může, ale nemusí, vyvolat zdravotní reakci až smrt. https://rumble.com/vq9w3n-posilovac-dvka-.-17-.html
Obrázek uživatele Kučerovi
#10217 Kučerovi 15. Leden 2022 - 22:19
Brbla: Zrovna Šinkorou bych neargumentoval. Jeho diskuze s profesorem Hořejším, je dnes už legendární i mimo odborné kruhy. Nejen že v diskuzi neuspěl ale ztrapnil se a nakonec musel přiznat, že vlastně vubec nečte aktuální odbornou / vědeckou literaturu! Je třeba pracovat s tím, že není vědec, rezignoval na své další odborné vzdělávání a info od něj je pouhým přáním, jenž je otcem myšlenky.
Šinkora se ale v dalších věcech evidentně trefuje, ale není to o Šinkorovi, co třeba asi největší odborník Beran? Mimochodem ve vládním poradním orgánu čítajících 15 lidí není zrovna odborník na imunologii eventuelně vakcinology žádný (pár odborníků bylo jen na začátku a odešli neb je neposlouchali). Když to přeženu, tak tam kdyby byla parta obkladačů, tak je to taky parta odborníků. Zatím se musí konstatovat, že vládnímu týmu nevyšlo nic, tím myslím NULA. Z tečky je dvojtečka, lidi uvěřili blábolům že se nenakazí, že to tím končí, že stačí 70% proočkovanost (tu jsme právě dosáhli a? ) že nebudou mít těžký průběh (více než 1/3 JIPky očkovaní) že neumřou, najednou 3-tí dávka, na cestě 4-tá a i WHO a EU již brzdí a varuje že tato četnost ničí imunitu (info tohoto týdne). Těm co na začátku co říkali že bude vir mutovat a slábnout se vysmívali a ukazuje se že měli pravdu(ano je to pomalejší než říkali) či vláda odmítala aby tak jako v zahraničí mohli léčit i obvoďáci, kdy zde se razilo, buďte doma a až budete na umření volejte ARO (osobně mi to také řekli) a tím se přeplnili nemocnice a vyhráli jsme v počtu mrtvých. Nesmyslnost opatření snad ani rozebírat nebudeme a tak se ptám, měla vláda v něčem pravdu? Vlastně měla ve velikosti státního dluhu, bohužel.
Obrázek uživatele Kučerovi
#10218 Kučerovi 15. Leden 2022 - 22:24
Karel7: Dávky antiviru. Nechci zlehčovat očkování, ale: První dávka nezabrání nakažení očkovaného ani přenos nákazy na druhé. Druhá dávka také nezabrání nakažení očkovaného ani přenos nákazy na ostatní. Třetí dávka, čtvrtá dávka i další jsou na tom stejně. Každá dávka u očkovaného může, ale nemusí, zmírnit průběh nákazy Covidem. Díky mutacím je každá dávka antiviru na mutaci, která tu byla před rokem a dnes již je nová mutace, jinak by musel nejdříve vzniknout antivir a až poté mutace viru, nebo výrobce antiviru jen střílí naslepo. Očkovaný může být nakažen již před aplikací dávky. Každá dávka u očkovaného může, ale nemusí, vyvolat zdravotní reakci až smrt. https://rumble.com/vq9w3n-posilovac-dvka-.-17-.html
Očkovací látka je stále ta původní, bez modifikace, tzn. na mutaci co neexistuje. Proto WHO vyzvalo k urychlené modifikaci. Musíte si uvědomit že farmacie nemá zájem vyléčit, ale jen léčit aby pacient nezemřel a byl přísun peněz. Dlouhodobost smluv na covid to jen potvrzuje.