Chrudimské noviny U hřbitova by měl kromě veřejného WC stát i parkovací dům, myslí si starosta

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

U hřbitova by měl kromě veřejného WC stát i parkovací dům, myslí si starosta

Chrudim – Móda veřejných toalet na hřbitovech už dorazila a znovu se opět připomněla i v Chrudimi. Jako by se už nevědělo, co by se ve městě jak dalo zpeněžit, kam postavit, až někoho napadlo, začít na každém hřbitově stavět veřejné toalety. A ostatní města se opičí, ikdyž se dlouhodobě ukazuje, že to není dobrý nápad. Jestli časem budou veřejné toalety i u jiných míst, kde se drží pieta, se zatím neví. A k veřejným toaletám určeným primárně pro návštěvníky hřbitova ještě samozřejmě chybí přistavět parkovací dům. Nebo ještě kolotoč?

Místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci) uvedl, že město převezme pozemek nacházející se naproti hřbitovu od soukromých majitelů výměnou za pozemek v Sobětuchách, s doplatkem přes 8 milionů. „Jsme rádi, že ke směně dojde a pomůže to městu z hlediska parkovacích míst.“ Starosta František Pilný vysvětlil, že nápad vznikl už v době budování nádražního terminálu. „Narazili jsme u přejezdu u hřbitova na soukromý pozemek, kde bývaly dřív dílny, které soukromí vlastníci zdemolovali.“ Parkoviště by tam mělo vzniknout nejdříve štěrkové, jako už poblíž je, podél trati u drážního domku, který se bude převádět i s kusem pozemku na město Chrudim. 

 

 

„Je to na dobré cestě, pokud to definitivně dopadne, stálo by za to ten domek zbourat a parkování rozšířit, a v tom okamžiku je celý prostor vhodný pro stavbu parkovacího domu,“ uvedl starosta a dodal: „Byl bych velice rád, kdybychom na místo drážního domku postavili další veřejné WC v Chrudimi, které by primárně sloužilo pro návštěvníky hřbitova.“ 

Ze zkušeností z jiných měst se ale veřejná WC zdarma zrovna na hřbitovech neosvědčují, protože jsou lákadlem pro vandaly a další podezřelá individua.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#10113 Bleeer 4. Listopad 2021 - 17:16
Ano, i já jsem přesvědčen o tom, že je skvělé mít ve městě chátrající a odporné autobusové nádraží s neuvěřitelně nabubřelým množstvím nástupišť (z nichž se nepoužívá ani třetina) a nespolupracujícím majitelem a na místě, kde by se dalo realizovat nádraží nové, udělat parkoviště a hajzlíky pro hřbitov.
Obrázek uživatele hana
#10120 hana 7. Listopad 2021 - 22:42
Bleeer: Ano, i já jsem přesvědčen o tom, že je skvělé mít ve městě chátrající a odporné autobusové nádraží s neuvěřitelně nabubřelým množstvím nástupišť (z nichž se nepoužívá ani třetina) a nespolupracujícím majitelem a na místě, kde by se dalo realizovat nádraží nové, udělat parkoviště a hajzlíky pro hřbitov.
Nabubřelý je jen Váš příspěvek. Pokud byste využíval autobusovou dopravu, tak byste věděl, že většina autobusových zástávek je mezi 14 - 15 hodinou využitá...Rozumím, chtěl byste, abychom v davu na jedné zastávce čekali na 12 najíždějících autobusů :-)
Obrázek uživatele Bleeer
#10122 Bleeer 8. Listopad 2021 - 20:08
hana: Nabubřelý je jen Váš příspěvek. Pokud byste využíval autobusovou dopravu, tak byste věděl, že většina autobusových zástávek je mezi 14 - 15 hodinou využitá...Rozumím, chtěl byste, abychom v davu na jedné zastávce čekali na 12 najíždějících autobusů :-)
Mezi 14. a 15. hodinou z aut.st odjíždí 23 spojů. Na to fakt nepotřebujete 10 nástupišť.