Chrudimské noviny Vánoční strom roku 2021 je z Markovic a už nebude zářit modře!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vánoční strom roku 2021 je z Markovic a už nebude zářit modře!

Chrudim – Zatímco v jiných státech už od živých vánočních stromků ustupují, z Markovic zamířil před devátou hodinou na voze Technických služeb Chrudim stříbrný smrk a v tuto chvíli už se vše připravuje pro jeho bezpečné zakotvení na Resselově náměstí, na kterém bude vytvářet vánoční atmosféru do 6. ledna. V americké přírodě, odkud pochází, by se přitom mohl dožít 400 až 600 let. 

Rok 2020. Modře už letos svítit strom nebude.  Foto: Chrudimské noviny

„Jako v minulých letech, i letos nám společnost ČEZ poskytne pevnou částku ve výši dvacet tisíc korun na světýlka na vánočním stromečku. Shodou okolností ten vánoční strom dnes budeme kácet a až skončí tato tisková konference, jedu se právě podívat, kde ho kácíme a následovat bude převoz na Resselovo náměstí,“ uvedl starosta František Pilný (ANO 2011).

Kácení vzrostlého stříbrného smrku proběhlo bez komplikací. Ode dneška mají pracovníci technických služeb 10 dnů na jeho výzdobu. Vše se musí stihnout do první adventní neděle. Na místě byl přítomen také ředitel Technických služeb Chrudim, Zdeněk Kolář, který například prozradil, že strom ozdobí i nový řetěz. Stojí to šílené peníze, takže se to nedá moc obměňovat, ale bude nové osvětlení,“ uvedl novinku, která některé Chrudimáky opravdu potěší. Kritizovaná modrá už prý totiž na stromečku svítit nebude, místo ní ho rozzáří teplá bílá barva.

Slavnostní rozsvěcení nového vánočního stromečku by se mělo konat 28. listopadu v 17 hodin.

 

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Jana Novotná
#10127 Jana Novotná 16. Listopad 2021 - 17:49
Pane Koláři, nevíte kdo schválil to šílené modré osvětlení minulý rok? Nebyl jste to právě vy? A můžete nám prozradit, co stálo?