Chrudimské noviny Pokud se prý navrhované změny v dopravě neosvědčí, zase je zruší

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pokud se prý navrhované změny v dopravě neosvědčí, zase je zruší

Chrudim – Samotní iniciátoři středeční online schůzky k navrhovaným změnám shodně uvedli, že se jedná pouze o prvotní nástřel a vše je stále otevřené, uskuteční se i osobní setkání a na všechny dotazy dostanou občané písemnou odpověď. Starosta František Pilný (ANO 2011) navíc vyrazil do terénu, aby si celou komplikovanou situaci prověřil na vlastní pěst a podpořil nespokojené občany.

Starosta se po obhlídce dotčených ulic vyjádřil, že je dle jeho názoru potřeba projekt ještě upravit. „Chápu výhrady obyvatel ulic Dostálova a Koželužská proti přesunu parkování na druhou stranu ulice a souhlasím s nimi,“ uvedl František Pilný (ANO 2011) a přidal se k němu i  místostarosta Aleš Nunvář (Piráti). „Osobně vidím jako problematické i to zamezení průjezdu po Jungmannově nábřeží směrem ke sportovištím,“ uvedl.

Na středeční online projednání se připojila více než stovka lidí, většinu tvořili logicky ti nespokojení s návrhem změn. Největším problémem byl ale velice slabý zvuk, což si nenechal ujít ani bývalý starosta Petr Řezníček (SNK-ED). „Po pravdě, moc se to nepovedlo. Zvuk i bez roušek nebyl moc kvalitní a pohyb ukazovátka na projektech vidět nebyl vůbec,“ vyjádřil se kriticky.

Dotazy začaly chodit ještě před začátkem přenosu a i přes nekvalitní zvuk neutichly ani po té, co Pavel Štěpánek předal slovo svému kamarádovi, projektantovi Jakubovi Kutílkovi, který tyto změny navrhl a veřejnosti představil ještě před konečným projednáním s městem a policií. Vše si lze dodatečně pustit ze záznamu.

Pavel Štěpánek na závěr promluvil v duchu, že se není čeho obávat. „Ta opatření jsou navržena tak, že nejsou stavebního charakteru, nejsou nevratná, to znamená, my si tímto způsobem ten systém jednosměrek vyzkoušíme a ověříme v praxi,“ řekl a nepřímo přislíbil:  „Není vyloučeno, že v případě, že se návrh neosvědčí a přinese problémy, je možné všechna ta opatření vrátit zpátky, zrušit, předělat a vymyslet jiný systém.“ Jeden z občanů k tomu poznamenal: „Navrhované úpravy zkoušet z peněz daňových poplatníků není asi úplně nejlepší.“

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#10235 Jokl 9. Únor 2022 - 11:31
Koukám, že pirát Štěpánek používá město jako virtuální počítačovou hru. Jen si trochu zahrajeme a dělat to ani nebudeme. Dost drahá sranda za 70.000 měsíčně, co nás ten vykuk stojí.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#10240 daniel.lebduska 11. Únor 2022 - 19:11
Nějak vám ta čísla nesedí. Nicméně vyzkoušet a poté vyhodnotit je celkem normální postup. Říká se tomu testování.
Obrázek uživatele Jokl
#10243 Jokl 15. Únor 2022 - 1:21
daniel.lebduska: Nějak vám ta čísla nesedí. Nicméně vyzkoušet a poté vyhodnotit je celkem normální postup. Říká se tomu testování.
Nesedí? Tak schválně, kolik? Jinak děkuji za 4 roky testování za naše peníze.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#10250 daniel.lebduska 21. Únor 2022 - 23:13
Naši místostarostové mají rozdělen jeden plat místostarosty (vámi zminovanych 70k měsíčně) napůl. To jen pro přesnost.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10251 Chrudim Ák 22. Únor 2022 - 7:28
daniel.lebduska: Naši místostarostové mají rozdělen jeden plat místostarosty (vámi zminovanych 70k měsíčně) napůl. To jen pro přesnost.
ale no tak, víte moc dobře, že toto je oficiální tvrzení. Asi jako že pozvánka na pirátskou besedu na Festunku byla transparentní :D Jaký je Váš názor na jednání pirátů v Plzni? Jo vlastně vy jste taky v koalici s ONAnem a KSČM, tak to je zřejmě zbytečný dotaz. Pardon za něj. Čau lidi. Makátě?
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#10257 daniel.lebduska 1. Březen 2022 - 0:24
Chrudim Ák: ale no tak, víte moc dobře, že toto je oficiální tvrzení. Asi jako že pozvánka na pirátskou besedu na Festunku byla transparentní :D Jaký je Váš názor na jednání pirátů v Plzni? Jo vlastně vy jste taky v koalici s ONAnem a KSČM, tak to je zřejmě zbytečný dotaz. Pardon za něj. Čau lidi. Makátě?
To je přece naprosto jednoduše ověřitelné v rozpočtu města. Chápu, že se vám to nehodí do krámu, ale je to tak. Ohledně jednání v Plz kraji to asi nemá cenu komentovat. Snad stačí říct, že když se ODS snaží dosadit nazpět politické šibry, tak má smysl tohle nepodpořit a jednat o nějaké změně.
Obrázek uživatele rodacka
#10285 rodacka 14. Březen 2022 - 12:53
Žádná opatření nemají smysl,protože je řidiči nerepektujíAuty zavalené Havlíčkova ul. je děs,ulice Soukenická je směrem od divadla zakázána pro všechna motorová vozidla a jak se tam pánům řidičům vesele a rychle jezdí!!!A pokud se nějakému řidiči postavíte,tvrdí,že jsou dopravní obsluha nebo jedou do pečováku a pak kolem něj svižně profrčí.Proč tam není stanovená jednosměrka????A co dělá policie?Kdysi tam občas hlídali měšťáci,řidiči odjížděli s napomenutím,na které zvápětí zapombněšli,asi si už vytipovali některého z klientů pečovatelského domu,kterého v budoucnu "sestřelí"