Chrudimské noviny Oprava kašny na náměstí se prodraží a hned tak nebude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Oprava kašny na náměstí se prodraží a hned tak nebude

Chrudim – Voda v kašně na náměstí letos nikoho neosvěží, místo ní nainstalovalo město ke kašně alespoň mlžítka. Oprava zdevastovaných van se kvůli vandalům zřejmě ještě prodraží a peníze na to momentálně nejsou. Na základě probíhajících průzkumů se právě stanovuje postup opravy a vše hlavně musí ještě odsouhlasit památkáři.

Voda v kašně jen tak nebude.  Foto: Chrudimské noviny

Kašna na Resselově náměstí okolo morového sloupu stále zeje prázdnotou a horký vzduch se v těchto letních vedrech snaží osvěžovat provizorně nainstalovaná mlžítka. „Probíhají rozbory a zástupce firmy, která se specializuje na obnovu památek, všechno zdokumentoval a navrhl nějaké postupy, ale je to opravdu dlouhodobější záležitost. Částka za opravu kašny bude vysoká,“ potvrdila Adéla Marková, protože se budou muset znovu kompletně vyložit všechny tři vany. Čím to bude, to záleží na odborném stanovisku památkářů. „Jestli to bude opět olovem, nebo se zvolí jiná technologie, se zatím neví. Rozpočet na to samozřejmě není a finance na opravu se budou navrhovat na příští rok. Město nechává zpracovávat technologický postup opravy a záleží to na tom, co schválí vedení.“


Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10413 Chrudim Ák 13. Červenec 2022 - 9:35
kašna "na Víťáku", kašna v Michaláku, kašna v "centrál"parku, kašna na náměstí, všechny v .... Radnice není dobrý hospodář. Hasí oheň až když je střecha v plamenech. Je jasný, že potom budou náklady mnohem vyšší než by mohly být. Běháte dokola z deště pod okap!!! Redakce - zkuste někdy napsat - Tohle se radnici opravdu povedlo. Zřejmě není příležitost... Kadliku makáš?