Chrudimské noviny Jak je to ve skutečnosti s rušením linky číslo 4?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jak je to ve skutečnosti s rušením linky číslo 4?

Chrudim – Jako velkou novinku v městské autobusové dopravě označil dnes tiskový úsek města Chrudim z úsporných důvodů zrušení linky 625504 týkající se zastávek od Průmyslové zóny až po Větrník, což vzbudilo u spousty obyvatel obavy. Není to ale tak horké, jak se zdá, třebaže to vypadá, že linka bude od nového roku 2023 zrušena, ostatně tiskový úsek o tom v tomto duchu informoval, ve skutečnosti se pouze redukuje.

I když se zdánlivě obavy některých obyvatel z rušení různých spojů městské hromadné dopravy naplňují, není to tak horké. S novými jízdními řády se například mění názvy některých zastávek a linka číslo 4 (625504) se redukuje. Spoje se přidaly na lince číslo 2 a u linky číslo 4 se proškrtaly spoje hlavně v sobotu a neděli, protože z Větrníku na nádraží jezdilo jen málo lidí a většina používá linku číslo 3 přes Tyršovo náměstí.

 

Tomáš Velendorf, který je jedním z těch, co se v minulosti zasadili prostřednictvím petice o to, kudy například jezdí autobusy od nemocnice k nádraží, a jiné zastávky se podařilo díky jeho iniciativě vytvořit úplně nové, uvedl na rozdíl od matoucí zprávy tiskového úseku vše na pravou míru.

 

„Spoj z Průmyslové zóny bude na stejné trase jezdit pořád, ale je, ostatně jako už v minulosti tomu tak bylo, rozdělen na linku 4 a 1, přičemž cestující nemusí u nádraží ani přestupovat, v celé trase jede jeden a ten stejný autobus,“ vysvětlil. „Vyznívá to sice katastroficky, že se lidé z Větrníku už nedostanou přes Pumberka na nádraží a Průmyslovou zónu či zpět, ale pořád tam zůstává linka číslo 1, která jezdí po celý den,“ dodal na srozuměnou.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele koala
#10587 koala 24. Prosinec 2022 - 14:25
Takže si to zopakujme. Tiskové oddělení Města Chrudim vydá klamavou informaci o zrušení autobusové linky a soukromé noviny tuto zmatečnou zprávu napravují. Takže vše dobře dopadlo, až na to, že si zbytečně platíme úředníky tiskového oddělení.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10588 Chrudim Ák 25. Prosinec 2022 - 14:04
koala: Takže si to zopakujme. Tiskové oddělení Města Chrudim vydá klamavou informaci o zrušení autobusové linky a soukromé noviny tuto zmatečnou zprávu napravují. Takže vše dobře dopadlo, až na to, že si zbytečně platíme úředníky tiskového oddělení.
porovnáním stylů vyjadřování a dalších faktorů jsem došel k závěru, že tiskové oddělení je - jak se ten post zatraceně jmenuje?, nemůžu si vzpomenout, je to taková celostátní ANOmálie, nikde jinde než u nás to nenajdete - no, pan inženýr Nunvář. Nebo je ta podobnost čistě náhodná?
Obrázek uživatele Aleš Nunvář
#10589 Aleš Nunvář 2. Leden 2023 - 12:20
Chrudim Ák: porovnáním stylů vyjadřování a dalších faktorů jsem došel k závěru, že tiskové oddělení je - jak se ten post zatraceně jmenuje?, nemůžu si vzpomenout, je to taková celostátní ANOmálie, nikde jinde než u nás to nenajdete - no, pan inženýr Nunvář. Nebo je ta podobnost čistě náhodná?
Náhodná :-D Ale děkuji za důvěru! S pozdravem AN