Chrudimské noviny Kam se posunulo řešení Hotelu Bohemia?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kam se posunulo řešení Hotelu Bohemia?

Chrudim – Snad ze strategických důvodů jsou jednání kolem Hotelu Bohemia pokaždé opředena rouškou tajemství a představitelé města ohledně konkrétních podniknutých kroků jsou skoupí na slovo. Kam se celá věc posunula tentokrát, poodhalili na tiskové konferenci uvolněný radní Aleš Nunvář (Piráti) a starosta František Pilný (ANO 2011).

Hotel Bohemia v Chrudimi.  Foto: Chrudimské noviny

Aleš Nunvář (Piráti) uvedl poněkud neurčitě, že jednání s Homa Holdingem prý proběhne zhruba asi za čtrnáct dní, ale ještě dříve bude vedení města vše probírat s novým advokátem. „Chceme dát najevo, že se situace musí řešit, nebo jsme ochotni od stávající smlouvy odstoupit,“ a dodal, že na prvním místě je samozřejmě nalezení shody v tom, aby se stavba rozběhla, postavilo se parkoviště a hotel se otevřel.

„Schůzka s novým advokátem je domluvena na příští týden, abychom si vysvětlili některé postoje. Má k tomu nový neotřelý přístup. Některými názory jsem byl překvapen a potěšen zároveň,“ doplnil starosta František Pilný (ANO 2011) ve stejném duchu. Vzápětí vyjádřil velkou obavu, že hotel nebude mít „ekonomické řešení“, po té co vše řešil s expertem na úvěrování v hotelnictví. Aby se prý hotel v Chrudimi uživil, musela by se rekonstrukce se vším všudy pohybovat v rozmezí 70–80 milionů korun. 

„Když víme, že jen tato částka bude stát dokončení rekonstrukce a k tomu ještě 40 milionů bude stát podzemní parkoviště, tak to podle jeho názoru ekonomický smysl už dávat nebude, ale uvidíme, jak daleko dojdeme,“ uvedl František Pilný optimisticky.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#10600 Tomáš Velendorf 2. Únor 2023 - 9:16
Palbu na Zimní palác zahájil křižník Potěmkin. A na jeho počest soudruzi v Chrudimi staví takzvané Potěmkinovy vesnice.
Obrázek uživatele kliĎas
#10601 kliĎas 2. Únor 2023 - 12:39
A to ještě jejich dobrá kámoška Zwyrtek Hamplová s nima pěkně vyběhla,nechala si zaplatit a čusbus Chrudim.
Obrázek uživatele Karel7
#10602 Karel7 2. Únor 2023 - 16:14
Klid, všechno bude, nejdříve podle aktuálnosti a naléhavosti. Postupně bude dořešen jednotný vizuální styl - bude, cyklostezky - budou, parkoviště U Stadionu - bude, parkovací dům v Moravově zahradě - bude, ... i hotel Bohemia bude. Všechno bude, mikve i podzemní parkoviště bude, které se již asi deset let aktivně, s vysokým nasazením řeší hodnostáři města, i dotace budou, i M21 bude. Nepřipomíná mi to něco z dřívějška???
Obrázek uživatele Jokl
#10603 Jokl 2. Únor 2023 - 23:29
A v tomhle "budismu" (nezaměňovat s budhismem) jsme v Chrudimi už 5 let. Radnice se dlouhodobě řídí heslem: Dvakrát slíbit je lepší, než jednou udělat a Chrudim se stále více propadá do bezvýznamnosti.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#10604 Tomáš Velendorf 2. Únor 2023 - 23:43
Karel7: Klid, všechno bude, nejdříve podle aktuálnosti a naléhavosti. Postupně bude dořešen jednotný vizuální styl - bude, cyklostezky - budou, parkoviště U Stadionu - bude, parkovací dům v Moravově zahradě - bude, ... i hotel Bohemia bude. Všechno bude, mikve i podzemní parkoviště bude, které se již asi deset let aktivně, s vysokým nasazením řeší hodnostáři města, i dotace budou, i M21 bude. Nepřipomíná mi to něco z dřívějška???
My bychom rádi věděli, nejen kam zmizel hotel Romania, ale kde je i mlíkař, a kam se ztratil profesor filozofie, a vůbec, kam se poděly ty starý zlatý časy, kdy si jeden druhýho vážil.
Obrázek uživatele hanbu
#10661 hanbu 28. Duben 2023 - 11:55
Pokud by mel hotel pokracovat v jiz zapocatych designovych "vylepsenich", pak bude nejekonomictejsi cesta ho srovnat se zemi. Do paskvilu, jaky zacal majitel vytvaret, se maloktery vidici host dobrovolne ubytuje. Mozna i kdyby mu majitel hotelu teto urovne platil, mozna ani to by nepomohlo. O zahranicnich turistech prinasejicich nejaky gros do kasy si s takovouhle reprezentacni budovou nelze ani nechat zdat, to je UTOPIE nejtezsiho kalibru. Vsude po svete se hotely vicemene uspesne rekonstruuji, aby stoupla jejich esteticka a uzitna hodnota. Jen v Chrudimi se majitel vydal cestou proti vsem smyslum, domnivajic se pravdepodobne, ze se jeho jmeno pevne vryje do historie mesta. A vpodstate se mu to jiz povedlo.