Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 48 týdnů 1 den
Chrudim – Letos v dubnu už uběhlo právě deset let od začátku archeologického průzkumu, kdy byla v místech plánovaného parkoviště před Hotelem Bohemia...Celý článek »
vydáno před 1 rok 8 týdnů
Chrudim – Snad ze strategických důvodů jsou jednání kolem Hotelu Bohemia pokaždé opředena rouškou tajemství a představitelé města ohledně konkrétních...Celý článek »
vydáno před 2 roky 5 týdnů
Skuteč – Výstava archeologických nálezů z poslední doby z Rychmburku, Košumberku, Skutečska a okolí Chrudimě je k vidění v muzeu ve Skutči...Celý článek »
vydáno před 2 roky 48 týdnů
Dašice – Závěry archeologického průzkumu budou možná překvapivé. Archeologové Východočeského muzea při výzkumu na obchvatu v Dašicích...Celý článek »
vydáno před 3 roky 3 týdny
Chrudim – Kdybyste dychtivě vyrazili na místo teď, zjistíte, že se tam ještě nic neděje, ačkoliv stroje, které nadále znemožňují archeologům práci,...Celý článek »
vydáno před 4 roky 19 týdnů
Chrudim/Vlčnov/Slatiňany - Najít hrob z doby stěhování národů, který by se nestal obětí vykradačů, je velká vzácnost. Archeologům Východočeského...Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Chrudim – Fantastické archeologické nálezy u místní části Vlčnov nadchly nejen odbornou ale i laickou veřejnost. Přestože některé z vykopávek opět...Celý článek »
vydáno před 4 roky 48 týdnů
Chrudim – Archeologické nálezy, které se překvapivě objevily pod budovanou druhou částí obchvatu města, rozdělily místní veřejnost. Někteří obyvatelé...Celý článek »
vydáno před 4 roky 49 týdnů
Chrudim/Slatiňany - Od listopadu roku 2018 probíhá rozsáhlý archeologický průzkum v trase budoucího obchvatu Chrudimi. Jak ukázaly dosavadní...Celý článek »
vydáno před 5 let 11 týdnů
Pardubice  – Záchranný archeologický výzkum pod dvěma úseky budoucí dálnice D35 v Pardubickém kraji skončil. Přinesl v České...Celý článek »