Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 týden 5 dnů
Chrudim – Blíží se Velikonoce a s nimi i oblíbený jarmark na Resselově náměstí v Chrudimi. Na sobotu 23. března si mimo jiné můžete...Celý článek »
vydáno před 50 týdnů 2 dny
Oslava Kristova vzkříšení. Ráno se vyhlíželo slunce, které právě vycházelo. Hospodáři podle něho odhadovali úrodu. V tento čas by se nemělo nic...Celý článek »
vydáno před 50 týdnů 3 dny
Na Velký pátek je přísný půst. Nemá se vařit. Říká se: Neupečeš, nezameteš, nevybílíš a nevyneseš z domu smetí. Nemá se také nic prodávat, nic...Celý článek »
vydáno před 50 týdnů 4 dny
Říká se, že zelená jídla přivodí zdraví. Proto se na Zelený čtvrtek nemá jíst maso. V minulosti se vždy připravovala jednoduchá jídla. Ráno se...Celý článek »
vydáno před 1 týden 5 dnů
Kačina – O velikonočním víkendu a také o následujícím víkendu, tedy 6. až 10. dubna a 15. až 16. dubna, budou na zámku Kačina, Svatý Mikuláš 51,...Celý článek »
vydáno před 1 týden 6 dnů
Chrudim – Resselovo náměstí v sobotu 1. dubna ožije množstvím lidí, kteří se rádi vypraví na Velikonoční jarmark za přáteli a jarní inspirací....Celý článek »
vydáno před 1 rok 49 týdnů
Zelený čtvrtek je prvním dnem, kdy se připomíná Kristovo utrpení a vzkříšení a také poslední večeři s apoštoly, než je zatčen. Je také dnem odpuštění...Celý článek »
vydáno před 1 rok 50 týdnů
Slatiňany/Škrovád – Až budete mít cestu přes Škrovád, ať neminete aktuální výstavu v přírodě. Škrovádské zastavení u textů k zamyšlení, které napsala...Celý článek »
vydáno před 1 rok 1 týden
Chrudim – V sobotu 9. dubna se od 8 hodin dopoledne koná na Resselově náměstí tradiční jarmark, zaměřený na blížící se Velikonoce. Po dlouhé...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – V našem regionu se k velikonočním svátkům váže mnoho tradic. Ty letošní Velikonoce se opět odvíjejí s jiným, a hlavně chudším, scénářem....Celý článek »