Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 15 týdnů 1 den
Chrudim – Na včerejším jednání zastupitelstva se slovíčkařilo, aby se zakryla pravá podstata problému s nákupem výdusků. Řešila se jen jejich...Celý článek »
vydáno před 16 týdnů 2 dny
Chrudim – Nejedná se o prestižní záležitost, autorem není Matyáš Bernard Braun ani se nezachraňují nejhodnotnější díla barokního sochařství. Přesto...Celý článek »
vydáno před 16 týdnů 5 dnů
Chrudim – Dobám, kdy během covidu fungovaly vánoční trhy jen mimo zraky online kamer, už odzvonilo a po letech se na přání veřejnosti vrací...Celý článek »
vydáno před 43 týdny 5 dnů
Chrudim – Pokus o paskvil v podobě muzea baroka nevyšel, jak uznal starosta o počínání okolo Muzea barokních soch po roce 2018. Zatímco si ale město...Celý článek »
vydáno před 44 týdny 1 den
Chrudim – Možná by to chtělo spíše zásah čtrnácti svatých pomocníků, aby někoho konečně napadla spásná myšlenka oslovit odborníky na barokní...Celý článek »
vydáno před 47 týdnů 1 den
Chrudim – Chrudimská beseda je provozovatelem Muzea barokních soch. Úkolem každého muzea je šířit vzdělanost. Zatím se ale po městě i prostřednictvím...Celý článek »
vydáno před 1 týden 3 dny
Chrudim – Klášterní zahrady žijí už přes měsíc přípravou na umístění výdusků soch, které sice nijak nesouvisejí s kulturním odkazem sochařství...Celý článek »
vydáno před 1 týden 6 dnů
Chrudim – Postup při opravě poškozené sochy kapucína se teprve řeší, strážníci už ale policii poskytli záznamy z kamer a autor instalace poslal...Celý článek »
vydáno před 1 rok 22 hodiny
Chrudim – Policie řeší od pátku poškození sochy kapucína od autora Petra Švolby. Odhad škody se od té doby ztrojnásobil! Fotografie sochy kapucína...Celý článek »
vydáno před 1 rok 1 den
Chrudim – V pátek městská policie při své běžné obchůzce zjistila, že socha kapucína se stala terčem neznámého vandala. Vzhledem k tomu, že je...Celý článek »