Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 5 let 49 týdnů
Chrudim – Funerální turistika zažívá v posledních letech nebývalý rozkvět. Lidé rádi cestují k hrobům velikánů a známých osobností, města proto...Celý článek »
vydáno před 7 let 23 týdny
Chrudim/Praha – Významných osobností těsně spjatých s městem není zrovna mnoho. Každý si jistě vzpomene na Josefa Ressela, Viktorína Kornela ze...Celý článek »
vydáno před 4 roky 9 týdnů
Chrudim – Známý místní notář a regionální historik JUDr. Jiří Charvát by se v těchto dnech dožil 105 let. Při této příležitosti zástupci města...Celý článek »
vydáno před 4 roky 32 týdny
Chrudim – Zatímco demolici historicky bezcenného mlýna pod Kopanicí část veřejnosti „obrečela“ a do dnešních dní se s ní nehodlá smířit, faktická...Celý článek »
vydáno před 6 let 15 týdnů
Chrudim – V oblasti funerální zažívá v poslední době město nebývalý rozkvět. Není to tak dávno, co nechala radnice ukázkově zrestaurovat pohřebiště z...Celý článek »
vydáno před 6 let 1 týden
Chrudim – V letošním roce si Chrudimáci mohli připomenout nejen letce Jaroslava Kudláčka, ale také 160 let od úmrtí Josefa Ressela. Na příští rok...Celý článek »
vydáno před 6 let 45 týdnů
Chrudim – Jiljí Hoferica je osobností, která ve městě pomalu upadá v zapomnění. Svého času na sebe upozornil sporem o známou „Charvátovu vilu“ a také...Celý článek »
vydáno před 7 let 12 týdnů
Chrudim – Jak již Chrudimské noviny informovaly, město začalo uvažovat o adopci hrobu další význačné místní osobnosti. Místo posledního odpočinu...Celý článek »