Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 4 týdny 6 dnů
Chrudim – Teatrální, oslnivé a emotivní – takové baroko se představí na Letní barokní scéně v Chrudimi od 16. do 18. srpna 2024. Program...Celý článek »
vydáno před 10 týdnů 4 dny
Kresba Jaroslava Korečka Když procházíte kolem Šapitó za divadlem, připadá vám, že se připravuje nějaká kapela. Na pódiu je připravena kytara ve...Celý článek »
vydáno před 10 týdnů 4 dny
Chrudim – Jak říká, Chrudimí dříve vždy spíše jen projížděl. V Divadle Karla Pippicha vystavoval kupodivu naposledy před 22 lety. V Galerii Art...Celý článek »
vydáno před 10 týdnů 5 dnů
V pondělí 1. července vystupovaly ve Spolkovém domě soubory LD Maminy z Jaroměře a Poklad z Hlinska. Koordinátor od pořadatelů se všem snažil...Celý článek »
vydáno před 10 týdnů 6 dnů
První festivalový den na Loutkářské Chrudimi. V blížícím se večeru vystoupil v Pippichově divadle soubor La putyka.  Vzpomínám, jak v době...Celý článek »
vydáno před 11 týdnů 4 dny
Chrudim – 73. ročník festivalu amatérského loutkářství se bude konat od 28. června do 4. července. Na návštěvníky čekají loutková představení,...Celý článek »
vydáno před 14 týdnů 4 dny
Chrudim – V neděli 9. června ve 14 hodin začíná v Muzeu barokních soch výtvarná dílna pro děti, která je inspirovaná barokními alegorickými...Celý článek »
vydáno před 39 týdnů 6 dnů
Chrudim – Na včerejším jednání zastupitelstva se slovíčkařilo, aby se zakryla pravá podstata problému s nákupem výdusků. Řešila se jen jejich...Celý článek »
vydáno před 1 týden 17 hodin
Chrudim – Nejedná se o prestižní záležitost, autorem není Matyáš Bernard Braun ani se nezachraňují nejhodnotnější díla barokního sochařství. Přesto...Celý článek »
vydáno před 1 týden 3 dny
Chrudim – Dobám, kdy během covidu fungovaly vánoční trhy jen mimo zraky online kamer, už odzvonilo a po letech se na přání veřejnosti vrací...Celý článek »