Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 den 18 hodin
Chrudim – Římskokatolická farnost Chrudim pracuje s finančním přispěním města na další obnově svého majetku. Kromě už dokončeného svodu dešťové vody...Celý článek »
vydáno před 8 týdnů 15 hodin
Chrudim – Město Chrudim a Pardubický kraj už poskytly dohromady Římskokatolické farnosti Chrudim na opravu kostela svaté Kateřiny přes 300 tisíc...Celý článek »
vydáno před 12 týdnů 2 dny
Chrudim – V sobotu se vyskytl problém a všem náhodným kolemjdoucím impozantní pohled na ulici zaplavenou vodou z prasklého potrubí. Vodárenská...Celý článek »
vydáno před 45 týdnů 6 dnů
Chrudim – Římskokatolická farnost dostane na odvlhčení kostela svaté Kateřiny dotaci od Ministerstva kultury ČR, stejně jako dům Špalíček na opravu...Celý článek »
vydáno před 2 roky 44 týdny
Chrudim – Kostelů je ve městě hned několik. Většina, ne li všechny, dostala pořádně zabrat za minulého režimu, kdy komunisté všechny pozemky, jejichž...Celý článek »
vydáno před 5 let 7 týdnů
Chrudim – Církevní restituce a jejich potenciální zdanění hýbou částí politické scény. Především levicově orientovaní občané mají pocit, že Církev...Celý článek »
vydáno před 7 let 5 týdnů
Chrudim – Na dotace, které umožňují majitelům historických nemovitostí opravovat své domy, dosáhnou nejen městské instituce. Desítky tisíc jak z...Celý článek »
vydáno před 7 let 9 týdnů
Chrudim – Zapíchne-li zvědavý čtenář kružítko do mapy, vyjde mu překvapivá pravda – střed města se již dávno nenachází v okolí Resselova náměstí....Celý článek »
vydáno před 7 let 35 týdnů
Chrudim - Věžních hodin je ve městě několik. Jedny, ty nejznámější, pravidelně ohlašují čas z věží kostela Nanebevzetí Panny Marie. Dalšími se pyšní...Celý článek »
vydáno před 7 let 46 týdnů
Chrudim - Jarní sluníčko nevylákalo z děr a brlohů jen lesní zvířátka, ale probudilo k větší aktivitě také místní bezdomovce. Ti sklízejí plody práce...Celý článek »