Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 9 týdnů 1 den
Chrudimsko – Záchranná stanice a ekocentrum Pasíčka pro divoká zvířata v Boru u Skutče, kterou před 25 lety zřídil Český svaz ochránců přírody,...Celý článek »
vydáno před 2 roky 32 týdny
Chrudim – V dnešní době už se garáže někdy pronajímají i k jiným účelům, než je parkování auta, třeba i k ubytování těm, kteří by jinak skončili bez...Celý článek »
vydáno před 2 roky 49 týdnů
Osud nutrií se zdál být zpečetěn. Myslivci už nabíjeli flinty a těšili se na to, jak si v samotném centru města zastřílí... tedy, tak dramatické to...Celý článek »
vydáno před 2 roky 50 týdnů
Chrudim – Odchycené nutrie najdou svůj azyl v záchranné stanici Pasíčka. Případ chrudimských nutrií, které na sebe připoutaly velkou pozornost...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Starosta už toto téma považuje za evergreen. Za účasti městské policie se odchyt konal přesně 29. března v 17:45 u náhonu v Soukenické ulici, v...Celý článek »
vydáno před 3 roky 5 dnů
Chrudim – Nutrie jsou invazní druh a musí z města zmizet. Bez ohledu na to, zda se k nim přidružili potkani nebo zcela solitérně likvidují břehy řeky...Celý článek »
vydáno před 3 roky 3 týdny
Chrudim – Dnes v 10:46 zasahovali hasiči u chrudimského náhonu. Internetem se během pár hodin rozšířily spekulace o tom, zda jsou v pořádku nutrie....Celý článek »
vydáno před 3 roky 5 týdnů
Proseč/Bor u Skutče – Záchranná stanice a ekocentrum Pasíčka funguje a pomáhá divokým zvířatům už dlouhá léta. Od té doby, co ale musí mít kvůli...Celý článek »
vydáno před 3 roky 6 týdnů
Pravým důvodem možné populační exploze potkanů ve městě určitě nebude pár nedojedených zbytků u řeky. Má to hnědou barvu a někdy to opravdu může za...Celý článek »
vydáno před 3 roky 7 týdnů
Chrudim – Deratizační plán, schválený bývalým starostou na pět let dopředu, probíhá až do prosince 2021. Týká se veškerého městského majetku, na...Celý článek »