Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – Město Chrudim začíná s opravou souboru pěti památkově chráněných soch na pískovcovém parapetu rampy v Široké ulici, která některým...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Pardubický kraj/Chrudim – V létě pomník na Janderově s citem restauroval Zdeněk Šmahel ve spolupráci s Markem Drahošem, který podle společného...Celý článek »
vydáno před 3 roky 3 týdny
Chrudim – V letošním roce shodou okolností u příležitosti 300. výročí blahořečení Jana Nepomuckého, přistoupilo město k realizování oprav sochy v...Celý článek »
vydáno před 26 týdnů 3 dny
Chrudim – Město Chrudim postupně opravuje sochy světců. Někde se využije zlato, jinde postačila mosaz. Aktuálně v Chrudimi pardubičtí památkáři...Celý článek »
vydáno před 35 týdnů 3 dny
Chrudim – Letos pro město Chrudim pokračuje v opravě dalších tří soch svatých na parapetu mostu v Široké ulici restaurátorská firma Zdeňka...Celý článek »
vydáno před 52 týdny 4 hodiny
Chrudim – Další tři ze souboru soch v Široké ulici v centru Chrudimi opraví jiný restaurátor. S restaurováním začal minulý rok v dubnu restaurátor...Celý článek »
vydáno před 1 rok 2 týdny
Chrudim – Klášterní zahrady žijí už přes měsíc přípravou na umístění výdusků soch, které sice nijak nesouvisejí s kulturním odkazem sochařství...Celý článek »
vydáno před 1 rok 5 týdnů
Chrudim – Už je vyhloubeno šest jam. Výdusky barokních soch ze zámku Bezno, pronajaté od sběratele Miroslava Voštiara a kvalitně zhotovené...Celý článek »
vydáno před 3 roky 5 dnů
Chrudim – Nejenže oprava staré radnice bude stát miliony, ale zbude z ní vůbec něco původního? Stará radnice, kde sídlí městská policie a informační...Celý článek »
vydáno před 3 roky 13 týdnů
Chrudim – Solit chodníky i silnice se zdá být nejsnazší cestou k odstranění napadaného sněhu a náledí. Chrudim se před několika lety vydala cestou...Celý článek »