Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 32 týdny 6 dnů
Chrudim – Na místě nynější rezidence v Poděbradově ulici stál kdysi dům, ve kterém žil s rodinou chrudimský buditel Karel Pippich. Slavnostní...Celý článek »
vydáno před 1 rok 4 týdny
Chrudim – Jiří Suchý včera poctil už svojí druhou návštěvou Galerii Art Chrudim, aby dodržel svůj slib ze vzkazu předčítaném na vernisáži jeho...Celý článek »
vydáno před 1 rok 12 týdnů
Chrudim – Všechno bylo jinak. Hned na úvod vernisáže měl galerista Luboš Jelínek pro návštěvníky Galerie ART Chrudim dvě zprávy. Dobrou a špatnou....Celý článek »
vydáno před 1 rok 26 týdnů
Škrovád – Podzim už se hlásí a s ním je tu opět díky Okrašlovacímu spolku Škrovád oblíbené kamenosochání ve škrovádských skálách pod vedením...Celý článek »
vydáno před 1 rok 27 týdnů
Chrudim – V prostorách u Městského parku má vzniknout grafická dílna, kde by mohli rozvíjet svoje výtvarné dovednosti zájemci všech věkových...Celý článek »
vydáno před 2 roky 6 týdnů
Chrudim – Sobotní dernisáž výstavy v Galerii Art Chrudim potěší kromě koncertu milovníky umění i prodejem nové knihy, kterou přichystali...Celý článek »
vydáno před 2 roky 1 týden
Chrudim – Tento týden se konala zajímavá vernisáž výstavy dvou mladých umělců, kteří spolu tři roky tvořili v jednom ateliéru. V Chrudimi je to...Celý článek »
vydáno před 3 roky 28 týdnů
Chrudim - Výstava, která spojuje i boří předsudky. Michal Cihlář a galerista Luboš Jelínek 26. září 2020 pobavili všechny bez ohledu na generaci...Celý článek »
vydáno před 3 roky 48 týdnů
Bylo slunné sobotní odpoledne, uprostřed měsíce května. Věžní hodiny kostela Nanebevzetí Panny Marie připomínaly, že jste na chrudimském náměstí....Celý článek »
vydáno před 5 let 4 dny
Chrudim – Muzeum barokních soch (MUBASO) nefunguje. To ví ve městě nejspíše každý. Závěry, které z tohoto evidentního faktu dělá, jsou však člověk od...Celý článek »