Chrudimské noviny Ve "stínové vládě" ČSSD komentuje kroky ministerstva spravedlnosti chrudimský poslanec Chvojka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ve "stínové vládě" ČSSD komentuje kroky ministerstva spravedlnosti chrudimský poslanec Chvojka

Chrudim - ČSSD sestavila tým mluvčích - stínových ministrů, kteří nyní budou komentovat a vymezovat se proti rozhodnutím resortů, které řídí jejich koaliční partneři z hnutí ANO a KDU-ČSL. V zákulisí má totiž docházet v koalici k velkým třenicím, kterým už nechce poslanecký klub sociální demokracie jen nečinně přihlížet. Přišel proto s nápadem na tým odborných mluvčí pro resorty, kde ČSSD nemá svého ministra.

Zajímavostí je, že se členem tohoto týmu stal chrudimský poslanec a městský zastupitel Jan Chvojka, který má komentovat resort ministerstva spravedlnosti, který řídí Helena Válková (ANO). "Jde o to, abychom se s ministry stýkali a přinášeli do této diskuse například nové programové body," komentuje úlohu "stínových ministrů" sociální demokracie Jan Chvojka, který je i místopředsedou poslaneckého klubu ČSSD. Vedle něj se v nově vytvořeném týmu objeví poslanci Václav Votava, který bude hovořit do chodu ministerstva financí, jež řídí šéf hnutí ANO Andrej Babiš, šéf Poslanecké sněmovny Jan Hamáček bude komentovat kroky ministra obrany Martina Stropnického (ANO), Jan Birke resort dopravy pod vedením ministra Antonína Prachaře (ANO), Robin Böhnisch má pohlídat ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO), a konečně Jan Hajda má být oponentem ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL).

red

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#1854 Jokl 6. Květen 2014 - 17:54
Tohle nevyrovnané dítě stínovým ministrem spravedlnosti? Pánbůh s námi a zlý pryč.
Obrázek uživatele koala
#1861 koala 9. Květen 2014 - 9:22
Ten člověk nic neumí, nikdy nepracoval, ve škole z něj měli srandu a na právech měla maminka hodně starostí, aby dostudoval. Pak čtyři roky pařil s Čechlovským a blonďatou komunistickou krasavicí v barech poblíž parlamentu a dnes je stínovým ministrem spravedlnosti. Už chápete, kde je problém této země?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#1862 Tomáš Velendorf 9. Květen 2014 - 10:02
V nás samých? :)
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4288 Zbyněk Kotúč 13. Leden 2016 - 15:37
Tomáš Velendorf: V nás samých? :)
... pane Velendorfe, chápu, že reagovat na váš 1,5 roku starý příspěvek je celkem pasé. Nicméně jsem se k němu dostal až dnes :-). A schválně jsem ho "oživil". I kdybyste vynechal otazník a smajlíka, tak jste to popsal naprosto přesně ... Škoda, že si to zatím ještě drtivá většina národa vůbec neuvědomuje. A jelikož mám dneska dobrej den, dám vám tip na velmi zajímavý dokument. V originálu má název FISHEAD, s českými titulky pod názvem RYBA SMRDÍ OD HLAVY (je k mání třeba na youtube).
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4289 Tomáš Velendorf 13. Leden 2016 - 22:06
Dobrý večer. Tak to je určitě dobře, že se občas někdo i v dnešní době otočí a koukne se i do historie a trochu ji oživí. A je dobré se i dozvědět, že i v současnosti má někdo občas i dobrý den. A podle toho i soudím, že jste to tedy právě Vy, ten šťastný nálezce toho unikátního pokladu století, těch stříbrných mincí:) Každopádně jsem rád, že to, o čem jsem tu psal vidíte také stejně a děkuji i za odkaz. Pokud to není nic depresivního, rád se na to podívám.:)