Chrudimské noviny Tomáš Malinský: Jak jsem si neobjednal pizzu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Tomáš Malinský: Jak jsem si neobjednal pizzu

Tak jako spousty jiných i mě občas honí mlsná a nějak se mi nechce vařit, a tak jednoduše sáhnu po mobilu a objednám si jídlo domů. Pizza to ve výběru vyhrává. Děti jásají a já nemusím vařit. Teď už jen trpělivě čekat. Bývá dobrým zvykem, že podnik, který pizzu rozváží, se ji snaží doručit do 40 až 50 minut. Když mají napilno, tak mne upozorní a čekám klidně i hodinu. A rád! Vždyť nemusím vařit.

Takto jsem se při své pohodlnosti stal stálým zákazníkem jedné pizzerie v rohu hlavního chrudimského náměstí, čehož důkazem byla věrnostní karta téměř plná razítek a vyčerpaných bonusů.

Ve většině mých objednávek jsem byl s kvalitou jídla a hlavně s rychlostí dovozu spokojen, což jsem nikdy neopomněl dovozci při předání říci. A pak to přišlo. Při mé další chuti dát si opět dobrou pizzu jsem učinil objednávku a trpělivě čekal. Když uběhlo víc než 60 minut mého čekání a děti i já jsme začali být netrpěliví, urgoval jsem odjednávku. Bylo mi slušně vysvětleno, že toho mají moc. Chápu a přeji jim to, protože mají kšeft. Proč mi to ale neřekli hned! Nemusel jsem jako mlsný pes čekat 20 minut před bránou domu a vyhlížet auto s pizzou, která měla uspokojit mé chuťové buňky.

Uběhlo něco málo přes 80 minut a pizza konečně dorazila. Tentokrát jsem nechválil, ale dovolil jsem si pokárat dovozce s přáním, že se příště budou více snažit a dostanou se alespoň pod jednu hodinu. Neuspěl jsem. Naopak! Dostal jsem černý puntík ke svému jménu, které si asi vyryli na zeď, protože když mě opět začala honit mlsná a chtěl jsem učinit ve stejném podniku objednávku, bylo mi okamžitě řečeno, že mi pizzu již nikdy nedovezou, protože jsem si minule stěžoval. Byl jsem nejen hladový, ale tím oznámením navíc otrávený, že jsem je poslal kamsi a zavěsil.

To mi v dnešní době, kdy většina takových podniků bojuje o každého zákazníka, přijde postavené tak nějak na hlavu. Dokud člověk chválí, je to paráda, běda ale, když si dovolí nějakou tu vítku. Takto se totiž chovala značná část pracovníků v pohostinství za "komančů"! "Když se ti něco nelíbí, tak běž jinam. Já tady přeci nejsem od toho, abych si tě vážil a dobrými službami si tě udržel. Já jsem tady jenom zaměstnanej."

Dost mě to mrzí, neboť jídlo s této pizzerie mi chutnalo, když tedy ale neunesou jedinou moji kritiku a hned mne umístili na černou listinu, budu volat do jiných podniků v Chrudimi, kde mi jistě a snad i rádi pizzu přivezou.

Takže vážený čtenáři, jedna rada nakonec: Raději si nestěžujte, nebo budete o hladu a s černým puntíkem na čele!

Tomáš Malinský, Chrudim

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#2017 P.Orka 30. Červenec 2014 - 16:06
Tak tomu říkám reklama jako hrom!
Obrázek uživatele chrudim
#2021 chrudim 31. Červenec 2014 - 9:37
Vůbec mi to jako reklama nepřipadá,spíš je to ostuda majitele pizzerie.Pěkně to pan Malinský napsal.
Obrázek uživatele P.Orka
#2022 P.Orka 31. Červenec 2014 - 11:39
To bylo myšleno ironicky. Samozřejmě, že to je ostuda pro podnik a je dobře, že si to pan Malinský nenechal pro sebe ;-)
Obrázek uživatele chrudim
#2024 chrudim 31. Červenec 2014 - 12:30
P.Orka: To bylo myšleno ironicky. Samozřejmě, že to je ostuda pro podnik a je dobře, že si to pan Malinský nenechal pro sebe ;-)
Já jsem Vaši ironii pochopil!
Obrázek uživatele Gungan
#2025 Gungan 31. Červenec 2014 - 20:32
Tak si objednejte pizzu v TOP PIZZA Chrudim. Tady Vám jí dovezou do hodiny spolehlivě a je opravdu skvělá! A víte co se stane, když Vám jí nepřivezou do hodiny? DOSTANETE JI ZADARMO! Tak to je skvělé ne?