Chrudimské noviny Josef Káles mladší: Málkova ohebnost je neuvěřitelná, zradu obhajoval i svým zájmem na krajských volbách

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Josef Káles mladší: Málkova ohebnost je neuvěřitelná, zradu obhajoval i svým zájmem na krajských volbách

Chrudim - Jeden ze dvou městských zastupitelů Strany svobodných občanů, Josef Káles mladší, který je vystudovaný politolog, zhodnotil v poměrně obsáhlé analýze důvody toho, co vedlo lídra Koalice pro Chrudim Romana Málka k rozbití tzv. "Spojenectví pro změnu". Podle Kálese to Málek mimo jiné zdůvodnil také sestavováním kandidátky do blížících se krajských voleb pod hlavičkou Koalice pro Pardubický kraj spolu s nestraníky a stranou SNK-ED, kterou reprezentuje v Chrudimi starosta Petr Řezníček, a na které má Málek údajně rovněž svůj zájem.

A právě uzavřením nové koaliční dohody s SNK-ED, ČSSD a ODS měl Málek podle Kálese umožnit Řezníčkovi faktické vítězství v posledních komunálních volbách. Káles hovoří v této souvislosti doslova o "vánočním podrazu", který jejich dosavadní spolupráci ukončil. "Po druhém neúspěšném zasedání zastupitelstva, co se týče volby vedení, jsme si se zástupci lidovců a ANO vyměnili několik mailů. Jeden z nich nás písemně ujistil, že naše jednání budou pokračovat i v lednu a že nemusíme panikařit, když jsme zaslechli o jednáních Romana Málka s Petrem Řezníčkem. Málek se k tomuto nijak nevyjadřoval. Domnívali jsme se tedy, že naše dohoda platí, tedy že platí i naše minulá prohlášení o možné chrudimské koalici," popisuje Josef Káles mladší svoji verzi rozpadu "Spojenectví pro změnu" tvořeného Koalicí pro Chrudim, Svobodnými a hnutím ANO 2011.

Městský zastupitel Svobodných nyní předpokládá, že Málek bude v podstatě jen čtvrtým místostarostou do počtu, který má udržet pohromadě starou radniční koalici. "Bude ale vidět a exhibovat v médiích, což je základ jeho politiky," odhaduje Káles. Podle něj nemá Roman Málek žádné zásady, což prý dokázal tím, že podrazil všechny zastupitele, kteří mu důvěřovali. "To jen ukazuje, o co mu ve skutečně jde a jaký je jeho charakter. Úplně vidím, jak by změnu postoje v zákulisí obhajoval tím, že lidi politika stejně nezajímá a že na to stejně všichni hned zapomenou. To je styl Romana Málka. Proto bychom nikdy nemohli měnit naše postoje tak jako Málek, jehož ´politická ohebnost´ je neuvěřitelná," podrthuje Josef Káles mladší.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Troublemaker
#2446 Troublemaker 5. Leden 2015 - 15:12
Tak teď, když jsme se dosytosti nasmáli výplodům tohoto "politologa", trochu vážněji. Mohl byste také publikovat i mail s návrhem na povolební spolupráci , který jste po volbách zaslali ODS?
Obrázek uživatele Ivča
#2449 Ivča 5. Leden 2015 - 19:37
Ano, všichni ostatní můžou za to, že Svobodní v Chrudimi ne a ne prorazit...čím to asi může být pane politologu?
Obrázek uživatele jetozver
#2450 jetozver 5. Leden 2015 - 20:01
Treba ze by to bylo i v nich ???? Ono jednat s Malkem ..... ok to jeste jde ...... nechat se jim obalamutit ..... to uz o ledacems svedci ...... jednat s knizetem Lockerem ????? To uz je fakt silna kava. Proste hlavni priciny jsou dve a jsou to ale spojite nadoby. Spatny vysledek ve volbach ( byt ho asi sami tak dobry neocekavali) a samotna napln Svobodnych kdy s jimi rozumni politici proste jit nemohou. Me by take zajimala ta nabidka ODS ......o zadne se nikdy nemluvilo.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2457 Zbyněk Kotúč 7. Leden 2015 - 13:18
Pane Káles mladší, nic ve zlém, ale pokud napíšete toto: "Ačkoliv se s celorepublikovou politikou ANO absolutně neztotožňuji, ...... Chrudimské ANO mělo ke Svobodným kupodivu i programově nejblíže. Před volbami jsme soudili, že to je náš přirozený partner, ...", tak mi z toho logicky vychází, že máte podobnou vlastnost jako váš dnešní politický rival, kterého už nemůžete ani cítit. Abych použil vaše slova, jste "politicky ohebný". Nedokážu si totiž představit, že s někým absolutně nesouhlasím, ale je to můj přirozený partner. Nebo nám snad chcete tvrdit, že chrudimské ANO peče úplně jinou politiku, než ANO celorepublikové?? Pochybuji o tom, že by babišovci zrovna chrudimské buňce ANO trpěli nějaké úchylky ... A nedělejte, prosím, z lidí blbce - "řezníčkovci" vyhráli v momentě sečtení volebních lístků, ne až potom, co s nimi Málek upekl koalici, jak píšete na jiném místě.
Obrázek uživatele Ivča
#2458 Ivča 7. Leden 2015 - 14:22
Mohl byste se p.Kálesi ml. vyjádřit k výše popsanému mailu s nabídkou spolupráce s ODS???
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2460 Petr Lichtenberg 7. Leden 2015 - 15:47
Troublemaker: Tak teď, když jsme se dosytosti nasmáli výplodům tohoto "politologa", trochu vážněji. Mohl byste také publikovat i mail s návrhem na povolební spolupráci , který jste po volbách zaslali ODS?
Dobrý den pane Troublemakere (máte dost neobvyklé příjmení v těchto končinách), vyjádřím se já. Absolutní nesmysl. Žádný mail s návrhem na povolební spolupráci, který jsme měli po volbách zaslat ODS neexistuje a nikdy neexistoval. Totální blbost a výmysl. A věřte, že to musím vědět. Fakt. Když tak zkuste zase něco jiného......
Obrázek uživatele Troublemaker
#2472 Troublemaker 9. Leden 2015 - 1:02
Proč mi to jen připomíná Michala Haška a jeho "žádná schůzka se neuskutečnila, je to nějaká fáma" a "pana prezidenta jsem viděl naposledy v sobotu při předávání státních vyznamenání" :-))
Obrázek uživatele zvědavec
#2473 zvědavec 9. Leden 2015 - 11:25
Troublemaker: Proč mi to jen připomíná Michala Haška a jeho "žádná schůzka se neuskutečnila, je to nějaká fáma" a "pana prezidenta jsem viděl naposledy v sobotu při předávání státních vyznamenání" :-))
Podle vašich příspěvků lze usuzovat, že zřejmě byla ze strany SSO po volbách vůči ODS "nějaká politická aktivita". Její obsah za současné situace je bezpředmětné medializovat, resp. bych považoval za politicky přirozené spojenectví stran jako je ODS a SSO. Další eskalaci poměrů mezi demokratickými stranami, byť jen na komunální úrovni, je nadbytečná a musíte uznat, že zisk 3 mandátů ODS nelze považovat za úspěch. Navíc i u tak malého počtu zvolených kandidátů za ODS se preference voličů lišily od pořadí navržených stranou. Oboje považuji pro stranu za dobré a dává to straně smysluplný feedback. Pro mě je spíše záhadou, kdo jsou voliči SSO ve městě? Musím souhlasit s p. Kálesem ml., že i dle příspěvků zde na fóru, jde o lidi, kteří se ve stávající chvíli blíží praktickému vidění svéta ala ANO, proč ale volí SSO?
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2478 Petr Lichtenberg 9. Leden 2015 - 12:47
Troublemaker: Proč mi to jen připomíná Michala Haška a jeho "žádná schůzka se neuskutečnila, je to nějaká fáma" a "pana prezidenta jsem viděl naposledy v sobotu při předávání státních vyznamenání" :-))
Povolební rozhovory Svobodní absolvovali se všemi politickými stranami mimo komunistů. Nějaký problém?
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2562 Zbyněk Kotúč 16. Leden 2015 - 14:11
Pane Káles, když dovolíte, otisknu sem citaci z vašeho článku, který jste zveřejnil 5.12.2014 na webu Chrudim.svobodní a pod kterým jste podepsán jako autor: "Volání po koalici s komunisty a vůbec úvahy nad ní jsou proto strašnou neúctou ke všem lidem, kteří z těchto rodin pochází. Jsou i neúctou ke všem demokraticky smýšlejícím lidem, pro které je svoboda základní hodnotou. Komunisté se od své minulosti nijak neodpoutali, stále se odkazují na marxismus a někteří z nich neskrývají velký obdiv k období před rokem 89. Proto bych rád vyzval všechny své kolegy ze zastupitelstva, aby nepodlehli snahám zapojit do vedení města komunisty." Nevadilo vám, že na kandidátce Svobodných vám hned jeden komunista dýchá na záda??? Mám za toto, že na podobné věci je třeba poukazovat zas a stále, aby i těm slepým lidem došlo, že politikům nelze věřit zhola nic.
Obrázek uživatele Jiří
#2564 Jiří 16. Leden 2015 - 15:05
Zbyněk Kotúč: Pane Káles, když dovolíte, otisknu sem citaci z vašeho článku, který jste zveřejnil 5.12.2014 na webu Chrudim.svobodní a pod kterým jste podepsán jako autor: "Volání po koalici s komunisty a vůbec úvahy nad ní jsou proto strašnou neúctou ke všem lidem, kteří z těchto rodin pochází. Jsou i neúctou ke všem demokraticky smýšlejícím lidem, pro které je svoboda základní hodnotou. Komunisté se od své minulosti nijak neodpoutali, stále se odkazují na marxismus a někteří z nich neskrývají velký obdiv k období před rokem 89. Proto bych rád vyzval všechny své kolegy ze zastupitelstva, aby nepodlehli snahám zapojit do vedení města komunisty." Nevadilo vám, že na kandidátce Svobodných vám hned jeden komunista dýchá na záda??? Mám za toto, že na podobné věci je třeba poukazovat zas a stále, aby i těm slepým lidem došlo, že politikům nelze věřit zhola nic.
Jako nečlenu a voliči Svobodných mi bývalí komunisté, kteří se s komunistickou ideologií rozloučili a partrně ji ani nikdy nepojali za svou, nevadí. Naopak ti, kteří nikoho neudávali a nikomu neškodili, jen z rüzných důvodů u komunistů byli, ti to ve svých životopisech uvádějí. Udavači to však neuvádí, že pane Kotůči.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2565 Zbyněk Kotúč 16. Leden 2015 - 15:46
Ptal jsem se Josefa Kálese, ne Jiřího Anonyma :-))). Ale pobavil jste mě, to zas jo ..
Obrázek uživatele Troublemaker
#2566 Troublemaker 16. Leden 2015 - 15:57
Já jsem jen nepochopil, jaký je rozdíl v tom, když jste před dvěma lety opustili jednostranným rozhodnutím koalici a když Málek jednostranným rozhodnutim opustil opoziční blok. Ovšem když dva dělají totéž, není to totéž, že? :-) Jak čtu ty "politologické analýzy", tak je vidět, že papír ( v tomto případě web) snese vše
Obrázek uživatele Jiří
#2570 Jiří 17. Leden 2015 - 13:20
Troublemaker: Já jsem jen nepochopil, jaký je rozdíl v tom, když jste před dvěma lety opustili jednostranným rozhodnutím koalici a když Málek jednostranným rozhodnutim opustil opoziční blok. Ovšem když dva dělají totéž, není to totéž, že? :-) Jak čtu ty "politologické analýzy", tak je vidět, že papír ( v tomto případě web) snese vše
Zjevně vaše chápání je ovlivněno vaší přezdívkou. Abyste pochopil, stačí se podívat jak to okomentovali sami Svobodní. Naleznete to zcela jistě na jejich stránkách. Chápu, pokud je sestavena koalice, pak se všichni dohodli na tom, co dělat budou, co nebudou. A dělá-li někdo z koalice to, na čem se dohodli, že dělat nebudou, prosazuje svůj program proti ostatním, pak je taková koalice k ničemu. Pokud se přes veškerá jednání nic nezlepší, tak druhé straně nezbývá, než z takové koalice odejít. Proto z ní Svobodní odešli. Málkův podraz bych přirovnal bych k partnerovi, který slibuje svatbu a lásku až za hrob, ale jakmile mu skončí rande, běží do kostela na vlastní svatbu s jinou. A pokud to té druhé nevadí, co si pomyslet i o ní.
Obrázek uživatele jetozver
#2574 jetozver 17. Leden 2015 - 20:51
Ale tak to se přece chová mnoho věřících (a tím nemyslí jen křesťany). To mě vůbec, ale vůbec nepřekvapuje. Jak jsem již psal, jsem zvědav zda se všichni poučí. Vaše přirovnání bych se nebál ještě doplnit o to, že je Málek všechny k tomu ještě před tím ochodem ojebal ;-))))) . Osobně poučení u Svobodných nevěřím, ale chci tomu dát šanci. Svobodní i v první koalici byli zjevně bráni do počtu a jako trošku exoti. K jejich cti je skutečnost, že bouchli do stolu a odešli. A stejně tak mě zajímá jak hodně se na tom vešm podílel Hradec i Kopecký ....., ale to neví asi nikdo.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2606 Zbyněk Kotúč 21. Leden 2015 - 17:10
Koukám, že se tady dneska pohyboval Káles, tak se jenom připomínám s mojí skromnou otázkou: #2562 Zbyněk Kotúč 16. Leden 2015 - 13:11 Pane Káles, když dovolíte, otisknu sem citaci z vašeho článku, který jste zveřejnil 5.12.2014 na webu Chrudim.svobodní a pod kterým jste podepsán jako autor: "Volání po koalici s komunisty a vůbec úvahy nad ní jsou proto strašnou neúctou ke všem lidem, kteří z těchto rodin pochází. Jsou i neúctou ke všem demokraticky smýšlejícím lidem, pro které je svoboda základní hodnotou. Komunisté se od své minulosti nijak neodpoutali, stále se odkazují na marxismus a někteří z nich neskrývají velký obdiv k období před rokem 89. Proto bych rád vyzval všechny své kolegy ze zastupitelstva, aby nepodlehli snahám zapojit do vedení města komunisty." Nevadilo vám, že na kandidátce Svobodných vám hned jeden komunista dýchá na záda???