Chrudimské noviny Opozice si stěžuje na nekvalitní informace městského webu a na to, že dělá "reklamu" jen vedení města

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Opozice si stěžuje na nekvalitní informace městského webu a na to, že dělá "reklamu" jen vedení města

Chrudim - Nedostatečně kvalitní prezentace na městském webu si začínají všímat už i opoziční politici. Městský zastupitel František Pilný (ANO 2011) upozornil v této souvislosti redakci Chrudimských novin na povrchní a nedostatečně zpracované informace, které se objevily na městském portálu chrudim.eu o uctění památky prezidenta T. G. Masaryka u příležitosti 165. výročí jeho narození.

Během této vzpomínky se přitom sešla v pátek 6. března u sochy prezidenta osvoboditele prakticky celá politická reprezentace města. Na webu se však podle Pilného objevili jen lidé z vedení radnice. "Na jedné fotografii je pan starosta Řezníček a na druhé místostarosta Čechlovský, ostatní občané zřejmě pro městský web neexistují. Toto si první prezident Československa nezaslouží," je přesvědčen městský zastupitel.

Delegace hnutí ANO 2011 u sochy prezidenta osvoboditele.  Foto: Jindřich Balous

"Z celé akce bylo přitom pořízeno video a mnoho krásných fotek, které zpracoval pan Balous. S jeho svolením proto některé z nich přikládám," dokládá pro ilustraci František Pilný, co vše se dalo z akce informačně vytěžit. Výsledek je však prý víc než rozpačitý. "Když jsem rozkliknul aktualitu s názvem ´Město uctilo památku T. G. Masaryka´, tak jsem se zhrozil. Tuto událost totiž připomínají pouze dvě fotografie, které svou kvalitou připomínají fotografie pořízované prvními barevnými fotoaparáty před 30 lety a ještě navíc špatně oscanované. To nelze použít lepší kvalitu?" ptá se městský zastupitel.

Delegaci Babišovců vedl k pomníku poslanec a názorový oponent starosty Petra Řezníčka David Kasal na snímku zcela vpravo.  Foto: Jindřich Balous

Zde je odkaz na městský web: http://www.chrudim.eu/mesto/aktualne.html/14_2770-mesto-uctilo-pamatku-t.-g.-masaryka

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2975 Zbyněk Kotúč 21. Březen 2015 - 14:02
Tady bych se radnice zastal. Možná mohli jednu dvě fotky přidat, ale stejně bych udělal cenzuru taky. Na webové stránky města může kliknout kdekdo a tak bych raději některé fotky s překrmenými vepřovými hlavami některých politiků do světa moc neposílal ... Nepůsobilo by to, ehm, tak nějak reprezentativně.