Chrudimské noviny Nový městský web "Aktuálně z dopravy" bude nyní informovat o dopravních omezeních a uzavírkách

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nový městský web "Aktuálně z dopravy" bude nyní informovat o dopravních omezeních a uzavírkách

Chrudim - Městští úředníci ve spolupráci s IT techniky zapojili všechny síly a dobré dílo se podařilo. Vedle webu, který se věnuje obchvatu města, a stránek o městu tří muzei, vznikla nyní internetová adresa, na níž zájemci najdou aktuality z dopravy. Tedy všechny uzavírky, dopravní omezení a výluky.

Chrudimská radnice je přitom známá svým laxním přístupem k novým médiím, mezi nimiž figuruje na místě prvním právě internet. Stránky města aktualizacemi zrovna nehýří a objevit na nich třeba tiskové zprávy, které jsou běžnou součástí webů všech měst v okolí Chrudimě, je téměř nadlidský výkon. Tiskový odbor tyto informace o činnosti vrcholných politiků a úředníků totiž poskytuje jen vybraným novinářům a tolikrát deklarovaná slova o otevřenosti v rozhodování dostávají povážlivě „na frak“. Roky také trvalo zapojení města do prezentace na sociálních sítích. Rovněž v současné době, kdy už profil radnice na facebooku funguje, jeho aktualizace s každým víkendem „usínají“.

Co tedy zájemce na nových stránkách najde? Poslední aktualizací je třeba informace o uzavírce Václavské ulice, která se v lokalitě pod křížkem stane pro řidiče neprůjezdná už v pondělí 5. října. Uzavírka by měla skončit 13. října. Dalším nepříjemným omezením jsou úplné uzavírky Slezské a Příčné ulice, které skončí 30. listopadu a prodloužení uzavírky Družstevní ulice do 30. října. 

Zda se na stránkách budou objevovat i aktuální informace o dopravních nehodách, kterým je lepší se vyhnout, radnice nezveřejnila. Vzhledem k absenci pružnosti úředníků zodpovědných za provoz městského webu se nedají tyto informace očekávat.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Lajos
#3785 Lajos 5. Říjen 2015 - 22:22
Tak tu máme opět cosi mezi pochvalou za snahu a plivancem vůči všemu, co z radnice pochází... Pár poznámek: - informace o dlouhodobých uzavírkách mají na městském webu smysl, zvlášť když jich dost přímo MÚ schvaluje nebo se k nim jako dotčený orgán vyjadřuje, patří to již k normě městských webů - pochybuji, že by nějaký "normální" člověk lezl na městský web a hledal tam informaci o aktuálních dopravních nehodách, na to se spíše hodí "živější" platforma typu facebook (tuto agendu nyní výborně zvládá fb aktuálně z chrudimska, kam přispívají různí lidé), tohle není v silách žádného úřadu podchytit, tohle je věc "komunity", která se informuje navzájem, to že pro tyhle účely nefunguje oficiální Fb profil města, k zamyšlení je. - není-li u spousty nehod povinností účastníků nehody volat k tomu policii a stačí vyplnit záznam o nehodě, tím spíše není povinností informovat o nehodě městský úřad. Tuto informační povinnost vůči MÚ nemá ani policie. - nedovedu si představit, že by z veřejných peněz byl placen non-stop úředník, aby o víkendu aktualizoval městský web, takto "živé" nejsou ani stránky sousedních Pardubic - jelikož je Chrudim ucpaná prakticky permanentě a všude, je to vlastně celkem jedno, kolony jsou od Kasáren, Čáslavi, Medlešic, u Kauflandu.....
Obrázek uživatele Jokl
#3786 Jokl 6. Říjen 2015 - 8:14
Omyl Lajosi, Aktuálně dělá v podstatě jeden člověk a jeho produktivita je zhruba stokrát větší než celého tiskového oddělení na městě. Stránky města i městský fb jsou z tohoto ohledu v podstatě k ničemu. Kdyby tomu člověkovi z Aktuálně dali 10 tisíc měsíčně, mohli by za zbytečné tiskové mluvčí vyhodit a ušetřit 80 tisíc.
Obrázek uživatele hel
#3787 hel 6. Říjen 2015 - 9:42
Nikde tam nevidím uzavírku Dašické ulice - směr Vestec.
Obrázek uživatele Bleeer
#3788 Bleeer 6. Říjen 2015 - 10:45
hel: Nikde tam nevidím uzavírku Dašické ulice - směr Vestec.
Odbor dopravy nezvládne ani vyjmenovat uzavírky na území města. Překvapuje to někoho?
Obrázek uživatele hel
#3789 hel 6. Říjen 2015 - 12:18
Bleeer: Odbor dopravy nezvládne ani vyjmenovat uzavírky na území města. Překvapuje to někoho?
Informace na webu města DNES aktualizoval sám vedoucí odboru dopravy p. Klimek :-/ Možná, že kdyby měl skutečný přehled o probíhajících uzavírkách, tak by se zamyslel, kudy že mají řidiči do Chrudimi od Pardubic vůbec jezdit.
Obrázek uživatele Bleeer
#3791 Bleeer 6. Říjen 2015 - 13:12
hel: Informace na webu města DNES aktualizoval sám vedoucí odboru dopravy p. Klimek :-/ Možná, že kdyby měl skutečný přehled o probíhajících uzavírkách, tak by se zamyslel, kudy že mají řidiči do Chrudimi od Pardubic vůbec jezdit.
Přímo pod okny Městského úřadu, kde sedí ta parta, které M. Klimek šéfuje, probíhá právě teď frézování vozovky - od dopoledne je tam značka upozorňující na "Práci na silnici". Předpokládám, že i o téhle akci byl Odbor dopravy informován. I kdyby ne, tak ti úředníci snad nějak přišli/přijeli do práce, čili si toho museli všimnout. Na stránce samozřejmě není nic. Nelze v této souvislosti nevzpomenout na název postřehu Milana Kušty, který se na těchto stránkách objevil v srpnu: Není lepší nedělat nic?
Obrázek uživatele slava
#3797 slava 6. Říjen 2015 - 20:15
Může mi někdo vysvětlit, proč teď probíhá frézování vozovky, když za 2 měsíce už bude obchvat a tady skoro nikdo nepojede?
Obrázek uživatele hel
#3800 hel 7. Říjen 2015 - 7:40
slava: Může mi někdo vysvětlit, proč teď probíhá frézování vozovky, když za 2 měsíce už bude obchvat a tady skoro nikdo nepojede?
Chtěla jsem se zeptat pana redaktora, jestli by se nepřeptal, čí je to zodpovědnost. Je to lajdáctví a hloupost. Jediný příjezd od Pardubic - proč to nerozrýpat i tam. Od odboru dopravy nic nečekám, když ani neumí dát dohromady seznam uzavírek. Ostatně toto docela důležité omezení se na webu města neobjevilo ani včera ani dnes.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3801 Jakub Valenta 7. Říjen 2015 - 8:13
hel: Chtěla jsem se zeptat pana redaktora, jestli by se nepřeptal, čí je to zodpovědnost. Je to lajdáctví a hloupost. Jediný příjezd od Pardubic - proč to nerozrýpat i tam. Od odboru dopravy nic nečekám, když ani neumí dát dohromady seznam uzavírek. Ostatně toto docela důležité omezení se na webu města neobjevilo ani včera ani dnes.
Díky, zeptám.
Obrázek uživatele karel1
#3813 karel1 8. Říjen 2015 - 10:55
Nemusíte se ptát, město prý nemá povinnost něco takového zveřejňovat-přece nám opravuje komunikaci. Je to z úst přímo šéfa investic.