Chrudimské noviny V síti hackerů uvázl i poslanec Chvojka. Snažil se protlačit kolegu Taubera do vysoké úřednické pozice ve vládě?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V síti hackerů uvázl i poslanec Chvojka. Snažil se protlačit kolegu Taubera do vysoké úřednické pozice ve vládě?

Chrudim - Skandál, jímž žije politická scéna v České republice a jenž se týká údajného prolomení emailových schránek vrcholných představitelů státu, má i první chrudimskou oběť. Do hledáčku hackerů se totiž dostal také zdejší městský zastupitel a poslanec Jan Chvojka (ČSSD).

Sám Chvojka upoutal v nedávné minulosti pozornost svými výroky, z nichž mělo plynout, že jedna z oceněných kapel v soutěži Český slavík má neonacistické pozadí. Příznivci kapely Ortel se však právníkovi Chvojkovi vysmáli a ten s několika hněvivými reakcemi, jež uveřejnil na facebooku Chrudimských novin, podle všeho celou nepovedenou kauzu zametl pod koberec.

Využil Jan Chvojka svého postu a snažil se pomoci stranickému kolegovi?  Foto: Facebook

Nejnověji se teď ale ukázalo, že poslanec Jan Chvojka chtěl využít svého vlivu a pokoušel se protlačit svého stranického kolegu Jindřicha Taubera, bývalého náměstka pardubické ex-primátorky Štěpánky Fraňkové (Sdružení pro Pardubice), do nejvyšších postů ve vládě České republiky. Náměstkyni pro řízení Sekce kabinetu předsedy vlády České republiky Běle Hejné měl proto zaslat mail, v němž za svého přítele Taubera „orodoval“. Pokud se prokáže, že je elektronická pošta pravá, půjde o další názornou ukázku klientelismu mezi politickými špičkami této země.

red

Reklama

Obrázek uživatele koala
#4283 koala 11. Leden 2016 - 18:24
Devět chyb ve čtyřech větách. Jestli takto vypadají i návrhy zákonů právníka, zastupitele a poslance Jana Chvojky, potom se v této zemi již ničemu nedivím. Myslíte, že korespondence Masaryka, Beneše či Rašína vypadala podobně?
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4292 Zbyněk Kotúč 14. Leden 2016 - 11:42
Ve světle rozhodnutí evropského soudu (viz odkaz níže) by se s trochou nadsázky dalo konstatovat, že hackeři vlastně nedělají nic nelegálního. Vždyť politici jsou v podstatě naši zaměstnanci, ne? A kdo jim teda bude kontrolovat soukromou komunikaci, když evropský soud rozhodl, že to tak je správně? Takže nejenom Chvojkovi a Sobotkovi, ale všem kumpánům napříč politickým spektrem by alespoň v pracovní době měl někdo pořádně provětrat emailové schránky ... A kdoví, třeba se hackeři stanou novodobými hlídacími psy demokracie :-). http://www.novinky.cz/ekonomika/391736-firma-smi-cist-soukrome-zpravy-zamestnancu-rozhodl-evropsky-soud.html