Chrudimské noviny ANO je ze hry. Vládnout bude kosmeticky upravená staronová koalice

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

ANO je ze hry. Vládnout bude kosmeticky upravená staronová koalice

Pardubice – V pondělí 10. října kolem sedmé hodiny večer bylo v jednacím sále Rady Pardubického kraje podepsáno Memorandum o politickém uspořádání Pardubického kraje ve volebním období 2016 – 2020. Signatáři této dohody jsou lídři čtyř stran, které po pátečních a sobotních volbách obsadí posty v krajském zastupitelstvu. Za ČSSD dohodu podepsal dosavadní hejtman Martin Netolický, za Koalici pro Pardubický kraj současný první náměstek Roman Línek, ODS zastupoval lídr kandidátní listiny Michal Kortyš a hnutí STAN starostka Morašic Hana Štěpánová.

Všechny strany se dohodly na spolupráci v příštích čtyřech letech, založené na vzájemné spolupráci a partnerství všech subjektů. ČSSD získá dle memoranda post hejtmana a dvou radních, Koalice pro Pardubický kraj pozici prvního náměstka a dvou radních, ODS obsadí pozici náměstka a jednoho radního, hnutí STAN bude v koalici zastupovat jeden radní. Vlastní koaliční dohoda včetně programových závazků bude vypracována a uzavřena nejpozději do pěti pracovních dní,“ uvedl hejtman Martin Netolický, na kterého vzápětí navázal lídr Koalice pro Pardubický kraj Roman Línek: „Mandát této koalice získaný od občanů považuji za silný. V dalších dnech budeme konstruovat vše, v čem se dá kraj posunout. Budeme také konkretizovat personální obsazení jednotlivých postů v krajské radě, jelikož není možné vše vyřešit za jediný den,“ uvedl současný první náměstek hejtmana.

Lídr kandidátky ODS a současný místostarosta Litomyšle Michal Kortyš nejprve poděkoval za možnost účastnit se vládnoucí koalice a následně zhodnotil výsledek občanských demokratů: „Volební výsledek nás velmi potěšil. Ukázali jsme, že nejsem topící se strana a budeme se s chutí podílet na vládnutí v kraji. Máme jasný cíl, jsme čitelná strana a víme, co kraj potřebuje,“ uvedl Kortyš.

Hana Štěpánová hovořila za hnutí STAN o tom, že je hnutí sice mladým subjektem, ale je složené ze starostů měst a obcí napříč krajem. „Bohaté zkušenosti z vedení měst a obcí chceme nyní zúročit ve vedení Pardubického kraje, a proto jsme také přijali nabídku na účast v nové vládnoucí koalici,“ uvedla Hana Štěpánová.

 

red

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#5126 karel1 12. Říjen 2016 - 18:18
Jasný podraz na voliče. Volby nějak dopadly ale mocní je nerespektují a opět nahrabou pozice pro sebe nehledě na přání voličů. Podrazácí co serou na Chrudim zase u moci.
Obrázek uživatele chrudimský rodák
#5132 chrudimský rodák 13. Říjen 2016 - 14:39
Karle, to není podraz. To je záchrana svobody před STB Burešem a jeho koblihovou sektou.
Obrázek uživatele karel1
#5133 karel1 13. Říjen 2016 - 17:11
Jděte už někam s STB. Bordel už dnes nemůžete svádět na komouše,tak otravujete s STB Prostě Vás sere tak děláte všechno jak se ho zbavit a zase bez problémů si mastit kapsy.Proč teda chodit k volbám, když si stejně političtí vyžranci dělají co chtějí. P.S. díky STB jsem nemohl ani na Slovensko,takže se jich nezastávám.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#5139 Tomáš Velendorf 13. Říjen 2016 - 22:46
karel1: Jasný podraz na voliče. Volby nějak dopadly ale mocní je nerespektují a opět nahrabou pozice pro sebe nehledě na přání voličů. Podrazácí co serou na Chrudim zase u moci.
Nic takového, jakože kdo má 21,5%, ten má právo na hejtmana, kdo má 20%, tak ten ne, nic takového neexistuje... http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1934248-pithart-sobotkovi-verim-projevem-v-rudolfinu-jsem-mu-chtel-dodat-odvahu
Obrázek uživatele jetozver
#5140 jetozver 14. Říjen 2016 - 6:33
Karle Vy kobliho zaprodaná STB. Ještě nějakou pohádku nám napište, třeba že jste nemohl ani na WC ;-))))) . Vy jste mi ale disident, vážím si toho, že zde diskutujete splébsem . Je to pro mě čest ;-)))) .
Obrázek uživatele karel1
#5145 karel1 14. Říjen 2016 - 20:26
Jsem zvědavej co korytáři udělají pro Chrudim. Koblihy nesnáším.A Černí baroni nebyla jen knížka, ale pro někoho rodinné prokletí. A disident je díky pravdoláskařům zprofanovaný pojem.