Chrudimské noviny Založí František Pilný před komunálními volbami novou stranu?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Založí František Pilný před komunálními volbami novou stranu?

Chrudim – V říjnu letošního roku budou v kurzu volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Silně sledované a v mnohém jistě průlomové. Především šéf Hnutí ANO 2011 Andrej Babiš hraje o všechno. V roce 2018 však jsou na programu volby prezidentské a na podzim také volby komunální. V nich by se v Chrudimi mohla objevit nová síla.

Vrabci na střeše místní radnice si sice momentálně nic neštěbetají, protože je nahradili dělníci pracující na rekonstrukci celé budovy, přesto radniční kuloáry považují vznik nového hnutí ve městě takřka za jisté.

Proslýchá se, že nejvýraznější postava Hnutí ANO 2011 na Chrudimsku, František Pilný, chce před volbami založit zcela nové hnutí, které by chtělo uspět v komunálních volbách. Spolu s ním by bárku Babišova projektu měl opustit také městský zastupitel Richard Herbst a třetím jménem do party je Tomáš Martinek, blízký Herbstův přítel a zakladatel spolku Hurá na výlet,říká jeden z městských úředníků, který si však nepřeje být jmenován.

Nutno podotknout, že František Pilný není členem Hnutí ANO 2011, ale nestraníkem. V současné době patří k nejhlasitějším členům radniční opozice, takže bez jeho účasti na kandidátce by měli zbylí „babišovci“ notně ztíženou pozici.

Redakce Chrudimských novin Františka Pilného oslovila s žádostí o bližší informace, ale stavař a politik se prozatím nevyjádřil. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele tomas_vlasta_martinek
#5917 tomas_vlasta_ma... 30. Srpen 2017 - 8:59
Dobrý den pane Valento, prosím, můžete dbát zvýšené obezřetnosti ve smyslu pravdivosti informací, které posíláte do světa v souvislosti s mou osobou? Na politiku nemám dostatek času, věnuji se charitativní činnosti a pomoci druhým, to jako dobrovolník bez nároku na hornorář a jsem tím velmi zaneprázdněný, vedle toho chodím do zaměstnbání. Žádné politické hnutí nechystám. Váš článek mne zaskočil a Váš nedbalý přístup mne velmi zamrzel - není to profesionální takto jednat, domnívám se a ještě jsem se s tím ve styku s médii nesetkal. Mohl jste alespoň zavolat - to je slušnost. Telefon na mne je 773 262 122. Tomáš Martinek