Chrudimské noviny Víkendové tipy Jakuba Valenty

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Víkendové tipy Jakuba Valenty

Chrudim – Poslední listopadový víkend, poslední neděle liturgického mezidobí. Příští nedělí začíná advent, nejhezčí čas čekání na narození Spasitele. Tuto sobotu si však ještě připomeneme světici Chrudimákům nad jiné milou.

Jde samozřejmě o Kateřinu Alexandrijskou, jejíž kostel máme na Kateřinském předměstí. V této souvislosti se na Resselově náměstí o sobotním dopoledni uskuteční tradiční „Kateřinský jarmark“, který se od jiných takových podniků, bohužel, odlišuje snad jen tímto svým označením. Nevěšte hlavu. Ještě v pátek lze do Hotelu Vídeň v Luži zamířit na „Mexické hody“, farma Martin Novotný, rovněž z Luže, nabízí od pátku do neděle zabijačkové pochoutky a stejný námět má i páteční menu v Hospodě U Chrbolků ve Svídnici.

Loutkářský víkend je připraven v Divadle Karla Pippicha od sobotní 10. hodiny. Jako první bude na programu klasická pohádka „O Červené Karkulce“. Je hrána dvěma maňásky (Karkulka, babička) a maskami (vlk, myslivec), se kterými vystupuje postava Pana Pohádky, který celý příběh vypráví. Druhá Krabičková pohádka má jednoduchý příběh, ve kterém vystupuje král Krabicius, princezna Krabička, babice Krabice a drak Krabičák. Pohádka slouží jako cvičení na výslovnost. Děti jsou přímo spolutvůrci představení. Ve tři hodiny následuje pohádka „O Palečkovi“ a v neděli potom, rovněž ve tři, „Návštěva v pekle“.

V sobotu od osmi večer si lze se zelenými mužíky zatančit při poslední leči, kterou pořádá Pohostinství u Špejlíka v Orli. Ve stejný den v nedalekých Slatiňanech v Sokolovně začínají o půl deváté dopoledne vánoční trhy...do Vánoc je však ještě daleko, advent ani nezačal. Mikulášské odpoledne nabízí v sobotu od tří kulturní dům Pohled, vánoční strom rozsvítí v Třemošnici v neděli odpoledne. Oblíbeným předvánočním programem jsou tématické akce v Zahradnictví Mikan v Chrudimi. Ty začínají v sobotu 25. listopadu a končí na Štědrý den. Adventní trhy v pátek navštívíte v zámku v Chroustovicích a vánoční jarmark v sobotu od devíti do čtyř v Horním Holetíně.

Tradiční včelařskou výstavu – Hlinecké medové dny připravili ve zdejším Multifunkčním centru. Začala už včera a končí v neděli. Nakoupit můžete různé druhy medu, medoviny, svíček a dalších produktů pilného hmyzu.

Mějte krásný víkend, milí čtenáři!

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#6180 devin m 24. Listopad 2017 - 13:45
Zabitý, rozřezaný, vykuchaný prase pověšený za nohy - to je to nejlepší, co můžete malým dětem ukázat. Jděte se vycpat, blbečci.
Obrázek uživatele karel1
#6181 karel1 24. Listopad 2017 - 16:53
devin m: Zabitý, rozřezaný, vykuchaný prase pověšený za nohy - to je to nejlepší, co můžete malým dětem ukázat. Jděte se vycpat, blbečci.
Aha ono se maso roste na poli. Pokud jste citlivka tak tam nechoďte a žijte ze vzduchu. Protože i kytičky trpí když se žerou.Zakrývat realitu to je to nejlepší jako to dělají politici. Pak se nestačíme divit.
Obrázek uživatele Lajos
#6182 Lajos 25. Listopad 2017 - 22:38
Předpokládám, že se vaše děti domnívají, že se maso vyrábí někde v továrně z jakýchsi ingrediencí..... Tahle společnost poslední dobou nějak degeneruje :(.