Chrudimské noviny Nové auto a nová zahrada pro centrum sociálních služeb a pomoci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nové auto a nová zahrada pro centrum sociálních služeb a pomoci

Chrudim – Centrum sociálních služeb a pomoci pod vedením nové ředitelky Marty Menšíkové nezahálí. V nedávné době městská rada schvalovala dubnovou zahraniční pracovní cestu ředitelky do Holandska, centrum také zakoupilo nové auto. Úpravami prochází zahrada denního stacionáře v Městském parku.

Menšíková nastoupila na místo nejvyšší po odchodu předchozí ředitelky, Hany Darmovzalové, na mateřskou dovolenou. Ta ve funkci působila jako nástupce zakladatelky centra Ivany Bohaté. Nové ředitelce se po formální stránce práce daří, zaměstnanci však prý s vděčností vzpomínají na ředitelku předchozí.

Začátkem letošního roku městští radní schválili nákup nového auta, jímž se mají po městě „prohánět“ pečovatelky. Žlutá Škoda Citigo s motorem 1.0 MPI je pětidvéřový městský vůz s nízkou spotřebou. I s DPH přišla na 188 760 korun. Není překvapením, že auto dodalo Autocentrum Mercia.

Další investicí do majetku centra sociálních služeb a pomoci je zmiňovaná kultivace zahrady denního stacionáře. Pozemek údajně na klienty působil depresivním a ponurým dojmem, muselo proto dojít na kácení. Odbornicí na likvidaci všemožné zeleně je městská úřednice Kateřina Jánská. „Proslavila“ se například obhajobou zničení sakur před Hotelem Bohemia a v poslední době též schválením odstranění keřů na Palackého třídě. „Zahrada je sice velká, ale dosud působila velmi ponurým dojmem a neplnila svou funkci. Původně budova stacionáře plnila funkci mateřské školy, a pro tento účel byla koncipována i zahrada. Na zahradu nemohli senioři ani osoby na invalidním vozíku prakticky ze žádné strany vstoupit. Pozemek zaplavily letité keře a stromy. Úprava začala vyčištěním letitých náletů a pokácením nevhodných stromů, které bránily průniku světla. Další práce budou pokračovat dle pokynů paní Jánské,“ uvádí na svých webovkách centrum sociálních služeb a pomoci. Po revitalizaci už má být pro klienty přívětivějším místem, kde mohou trávit své dny. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele nenimijedno
#6323 nenimijedno 26. Únor 2018 - 11:13
Vždy jsem si o šikaně jen četla. Teď jí prožívám. Paní " Martičku " nemáme rádi za to jak se k nám chová. Na naší paní ředitelku vzpomínáme s vděčností a těšíme se na její brzký návrat. Pokud všichni nedáme výpověď.
Obrázek uživatele Karma
#6330 Karma 5. Březen 2018 - 15:51
Bohužel musím s předchozím komentářem souhlasit. Stávající paní ředitelce chybí zásady lidské slušnosti vůči zaměstnancům a slovo šikana je slyšet ze spousty míst Centra.
Obrázek uživatele nenimijedno
#6333 nenimijedno 7. Březen 2018 - 23:32
Cssp je pro nás noční můrou pod stávajícím vedení, tedy jednou osobou. A to nepíši o klientech. Ti mlčí ale spokojeni nejsou.