Chrudimské noviny Prochází zdejší buňka Hnutí ANO 2011 vážnou vnitřní krizí?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Prochází zdejší buňka Hnutí ANO 2011 vážnou vnitřní krizí?

Chrudim – V chrudimském Hnutí ANO 2011 podle všeho zuří tichá válka o „korýtka“. Vnitřní spory vyhřezly na povrch v okamžiku, kdy malíř Ivan Baborák a kaktusář Pavel Pavlíček – dnes již bývalí příznivci hnutí, zveřejnili svůj otevřený dopis.

Mezi příznivce hnutí ministerského předsedy v demisi Andreje Babiše patřil v minulosti také chrudimský samuraj Richard Alexa. Ten si na sociálních sítích nebral servítky a popsal, jak, podle jeho názoru, místní buňka ANO 2011 funguje: Ano v Chrudimi je rozděleno jasně na členy a kariéristy Ano a na necleny - nestraníky Ano. Kdo se někdy koukne pod pokličku partaji, zjistí, že tam zuří slušný boj. Konkrétně tady u nás v Chrudimi jsou tam klepající se někteří členové ANA na funkce, židle a vlezou do pozadí komukoliv. Zkrátka se svezou. Vstupem do ANA nese každý na bedrech vše – včetně šéfa a jeho praktik,“ myslí si Alexa.

Souhlasně se vyjadřuje i malíř Ivan Baborák. Jen bezcharakterní pokrytec, který účelově vstoupil do ANO, byť jako nestraník-nečlen-jako do výtahu do funkce - moci - na radnici, nemá právo říkat, že s nimi nemá nic společného! Měl a má možnost se od praktik a šéfa distancovat. To jsem nezaznamenal. Na náš dopis nikdo nereagoval,“ objasňuje nejčernější obavy Baborák.

Že někoho štve to, co píšu, je jasné. Vyselektovat lidi v chrudimském ANO ale samozřejmě lze. Nic to však nemění na faktu, co hnutí představuje v globálu. Vím, že komunální politika je spíše o lidech, než o stranách, ale značka a co hutí produkuje, je vcelku zřejmá. Přesto si v místním ANO vážím několika jednotlivců,“ říká Richard Alexa.

Vážil bych si toho, kdo by dal najevo, že mu vadí šéf STBák a praktiky ANO,“ uzavírá krátkou exkurzi do dění v místní organizaci ANO 2011 Ivan Baborák.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#6338 Jokl 9. Březen 2018 - 12:22
Nevěřím vlastním očím, když čtu pana Baboráka, jak se rozohňuje:"Jen bezcharakterní pokrytec, který účelově vstoupil do ANO, byť jako nestraník-nečlen-jako do výtahu do funkce - moci - na radnici, nemá právo říkat, že s nimi nemá nic společného! Měl a má možnost se od praktik a šéfa distancovat." Není to tak dlouho, když se k Andrejovi Babišovi vyjadřoval jinak: "Miliardář Babiš napsal výzvu ANO 2011, ve které říká a navrhuje zajímavá řešení, toho našeho sestupu na příčkách zkorumpovanosti naší malé republiky a tak jsem mu to dnes ráno podepsal. Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/nazory_region/baborakuv-tyden-demonstruje20111203.html To jsou veletoče. Člověk by si měl vidět do huby, nebo raději mlčet, pane Baboráku.
Obrázek uživatele martin66
#6339 martin66 9. Březen 2018 - 13:06
Jokl: Nevěřím vlastním očím, když čtu pana Baboráka, jak se rozohňuje:"Jen bezcharakterní pokrytec, který účelově vstoupil do ANO, byť jako nestraník-nečlen-jako do výtahu do funkce - moci - na radnici, nemá právo říkat, že s nimi nemá nic společného! Měl a má možnost se od praktik a šéfa distancovat." Není to tak dlouho, když se k Andrejovi Babišovi vyjadřoval jinak: "Miliardář Babiš napsal výzvu ANO 2011, ve které říká a navrhuje zajímavá řešení, toho našeho sestupu na příčkách zkorumpovanosti naší malé republiky a tak jsem mu to dnes ráno podepsal. Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/nazory_region/baborakuv-tyden-demonstruje20111203.html To jsou veletoče. Člověk by si měl vidět do huby, nebo raději mlčet, pane Baboráku.
Náhodou nemění své postoje - stále se drží hesla: Km vítr, tam plášť. Je smutné tolik se snažit o zviditelňování....
Obrázek uživatele devin m
#6340 devin m 9. Březen 2018 - 16:39
Dalo by se to shrnout asi takto: pokud po tom všem, co je již o babišovi známo, ještě dnes někdo sedí v ANO, tak je to buď: A) bezpáteřní kariérista jak sviňa B) totální blb. Nelze ani vyloučit souběh obou bodů :-).
Obrázek uživatele borůvka
#6345 borůvka 12. Březen 2018 - 12:28
devin m: Dalo by se to shrnout asi takto: pokud po tom všem, co je již o babišovi známo, ještě dnes někdo sedí v ANO, tak je to buď: A) bezpáteřní kariérista jak sviňa B) totální blb. Nelze ani vyloučit souběh obou bodů :-).
No jasně, stále se bude zvracet na Babiše ... těch bezpáteřních kariéristů byla doposud politika přecpaná a teď se všichni tváříte, že bylo vše OK. Berte na vědomí výsledek demokratických voleb, no a případně při dalších mimořádných volbách bude vítězství ANO opět kolem 30%, tudíž kolem sebe nekopejte. Minulost bývalých papalášů alá Topolánek, Langer a spol.,je zcela opomenuta a hraje se akce "antibabiš".
Obrázek uživatele koala
#6346 koala 12. Březen 2018 - 13:01
Nebylo to OK, jen teď je to mnohem horší.
Obrázek uživatele borůvka
#6347 borůvka 12. Březen 2018 - 14:24
koala: Nebylo to OK, jen teď je to mnohem horší.
To máte pravdu, stačí kouknout na Slovensko a není pochyb, že i u nás se dá zmanipulovat cokoliv, justice je tvárná a poddajná, pokud chcete někoho zničit a je vám trnem v oku jeho úspěch... takže ještě více kauz antibabiš ... to nebude problém. To nám v Čechách kvete ...