Chrudimské noviny Tejkl a Řezníček se pohádali na sociálních sítích

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Tejkl a Řezníček se pohádali na sociálních sítích

Chrudim – Bývalí koaliční partneři mezi sebou mají mnohdy vztahy ne nepodobné těm mezi bývalými manžely. Nemohou si přijít na jméno a vzájemná konfrontace bývá spíše veselým divadlem pro nezúčastněné pozorovatele. Nedávno se do sebe sociálních sítích pustili bývalý místostarosta Miroslav Tejkl (ČSSD) a bývalý starosta Petr Řezníček (SNK – ED).

Tejkl, dnes jeden z městských právníků, byl častým a vděčným terčem vtípků a sarkastických poznámek Petra Řezníčka. Legendární se stala přezdívka, jíž si sociální demokrat vysloužil. Před šesti lety proto doktor obojího práva Tejkl od Romana Málka (Koalice pro Chrudim) dostal postavičku šmouly. Ta měla vést bývalého starostu Řezníčka k sebereflexi a omluvě. Nestalo se tak.

Na druhé koleji se sociální demokraté cítili prakticky pořád. Petr Řezníček jim to dával najevo i v průběhu veřejných zasedání městského zastupitelstva. Není proto žádným překvapením, že Tejkl se svým stranickým kolegou Jaroslavem Trávníčkem po prohraných volbách doslova vecpali Tomáše Vondráčka (ČSSD) do náruče současné radniční koalice. Sám bývalý starosta Řezníček toto jednání samozřejmě považuje za zradu.

Jak může po letech vratké spolupráce vypadat vztah bývalých koaličních partnerů, ilustruje obrázek výše.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#8166 ČECH 10. Leden 2019 - 7:38
Zub za zub,oko za oko a jsme ve staré Číně.............