Chrudimské noviny Rozkvetlé kruháky Chrudimáky nadchly

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Rozkvetlé kruháky Chrudimáky nadchly

Chrudim – V západní Evropě běžnou věc teď pomalu objevují i v druhém největším městě Pardubického kraje. Kruhové objezdy, kterých má město požehnaně, nemusí být jen šedivé a nudné „kruháky“. Lze je poměrně snadno a efektně vyzdobit.

Relativně mladou je kruhová křižovatka „U Guláška“. Její vznik sice řidiči nepřivítali právě s nadšením a obávali se tvoření kolon v době, kdy jsou šřanky dole, nakonec však museli připustit, že neutěšenou dopravní situaci vyřešila.

V těchto dnech střed „kruháku“ ozdobily nejrůznější rostlinky svými květy a lidé jsou nadšení. Přejí si víc podobných projektů, které město zkrášlí. Především ve Francii však kruhové objezdy slouží i jako užitečný prostředek orientace. Každý je jiný, každý má svůj charakteristický vzhled. Chrudimská orlice, loutka, miniatura Mydlářovského domu a celá řada dalších „skulptur“ by mohla východočeské Athény vylepšit a potěšit návštěvníky i řidiče, pokud se radnice po této cestě vydá.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele vladimir
#8595 vladimir 30. Květen 2019 - 5:36
Vazeny pane Valento, nedrazdete, prosim, hada bosou nohou. Vaseho napadu by se mohl nekdo chytit a dopadlo by to, jako pred lety, kdy byly nektere kruhaky znetvoreny plastovymi obludnymi kvetinaci. Dovedu si predstavit, ze na nejstarsim kruhaku u hotelu Bohemia bude umistena nejaka charakteristika mesta. Tod vse. Stale plati, ze mene je mnohdy vice!