Chrudimské noviny Piráti dopracovali?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Piráti dopracovali?

Chrudim – Nové koště dobře mete, „pusťte nás na ně“ a další hesla tu více, tu méně přiléhavá by se dala použít na místní Pirátské politiky. Chrudimské noviny se jejich činnosti na radnici – zde si kroutí své vůbec první funkční období – věnují pravidelně. Veselý pohled to však stále není.

Nejvíce komická je nejspíše rubrika, kterou obsahují stránky Pirátské strany z Chrudimě, jež informuje od tom, jak „Piráti pracují“. Vycházely tu pravidelné reporty se souhrnem práce místostarostů Aleše Nunváře a Pavla Štěpánka. Oba Piráti se tu chlubili svými úspěchy. Želbohu, poslední status zde má datum „květen 2020“. Více než rok tedy politici nepracují, nebo snad není, čím se chlubit?

Po dnes již známém rozkolu, při němž straničtí kolegové zařízli kandidaturu Pavla Štěpánka do Poslanecké sněmovny, když dali přednost poněkud méně konfliktnímu Nunvářovi, jsou možné asi obě varianty.

Aleš Nunvář však přesto pilně pracuje, a sice na svém image před blížícími se volbami do sněmovny. „Zahraniční studijní a profesní zkušenosti využívám i na chrudimské radnici, kde se primárně věnuji investičním projektům města a tématům životního prostředí a odpadového hospodářství,“ tvrdí ve svém medailonku místostarosta Nunvář. Je-li „odpadovým hospodářstvím“ míněna hnědá popelnice na bioodpad, kterou vinou nezvládnuté organizace začalo město distribuovat později, než bylo avizováno, a hbitě se přitom vymluvilo na coronavirus, politik již nezmiňuje.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#10046 ČECH 26. Červenec 2021 - 22:28
Oba pánové už ani nevědí,kde je jejich pracoviště,natož aby pracovali.
Obrázek uživatele daniel.lebduska
#10047 daniel.lebduska 27. Červenec 2021 - 9:28
Mně se zdá, pane Valento, že vy nás Piráty nějak nemáte v lásce. Nicméně, přeji vám vše dobré. Snad se tím toto podsouvání subjektivních názorů a pokřivená žurnalistická etika vyřeší.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#10048 Zbyněk Kotúč 27. Červenec 2021 - 10:45
Pane Lebduško, sorry, že se do toho pletu, ale tady prostě musím. Jste členem strany, která v Chrudimi šla do koalice se stranou vedenou a řízenou prolhaným estébákem (a pokud nejste magor, tak to moc dobře víte). Ve vašem případě byste měl slovo ETIKA doživotně vymazat ze svého slovníku.
Obrázek uživatele karel1
#10049 karel1 27. Červenec 2021 - 10:49
Piráti půjdou do koalice s každým jen aby měli koryta. Prostě piráti. Další podlá totalita co půjde s každým ,kdo jim pomůže k prospěchu. A voliči opavaž se na něco zeptat
Obrázek uživatele Miroslav Tejkl
#10051 Miroslav Tejkl 28. Červenec 2021 - 17:02
Většinou nemá cenu zasahovat do postojů, které nelze navzájem sladit, protože jsou různé úhly pohledu diskutérů, kde je těžké definovat jakousi pravdu zemanovce oproti pravdě havlisty, atd. ... Tady je ale výjimečně konec Valentova příspěvku vůči Nunvářovi i Městu Chrudim neférový - on ten pozastavený rozvoz biopopelnic skutečně nebyla žádná "výmluva na covid" ... po jednání s hygienou a orgány metodiky v určité fázi tehdejších omezení a ministerských opatření před začátkem jara 2021 jinak už připravené Město Chrudim i Technické služby, obě korporace silně nerady a naštvané, daly dočasnou stopku už kompletně PŘIPRAVENÉMU rozvozu biopopelnic ... a kdo byl rozzuřen nejvíc, že se nepokračuje, byl právě Aleš Nunvář ... takže pokud to někdo líčí jako záminku, která se městu hodila, protože nebylo na rozvoz připravené, tak pokud vystupuje jako prvotní zdroj informace, tak prostě lže a jsem schopen mu to říct kdykoli do očí ... a pokud to má od někoho jiného, tak je zkrátka nepravdivě informován ... na tom si dovolím trvat ...