Chrudimské noviny Jak se na svůj neúspěch ve volbách dívá místostarosta Nunvář?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jak se na svůj neúspěch ve volbách dívá místostarosta Nunvář?

Chrudim – Jak dopadly volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, ví dnes už každý. Vítěz bere vše, poražený posbírá drobty. Poraženými v těchto volbách nejsou ani vymírající komunisté a zdiskreditovaní socialisté, ale Piráti. Co stojí za jejich „vybouchnutím“ ve volbách?

Jejich názoroví oponenti z řad pravicových konzervativců tvrdí, že si za svou prohru mohou sami. „Opití“ předvolebními průzkumy začali pouštět do světa své skutečné názory, své skutečné smýšlení. Toho se česká společnost, respektive jejich elektorát zalekl. A svou přízeň přelil koalici SPOLU, která dokázala porazit i dosluhujícího ministerského předsedu Andreje Babiše (ANO ).

Jak se na svou prohru dívá chrudimský místostarosta Aleš Nunvář (Piráti)? Sebereflexi v jeho vyjádření čekat nelze. „Výsledky voleb - hořkosladká pilulka - šok již jsem vydýchal, krátké shrnutí mise splněna: demokratické koalice mají výraznou většinu, ANO nebudou ve vládě. Nadto 32 let od sametové revoluce nebudou komunisté v Parlamentu. Jenže Piráti byli téměř absolutně přeskákáni starosty a počet 4 našich poslanců je pro nás velkým zklamáním. Důvodů našeho debaklu je jistě víc, fakt ale je, že spokojení voliči Pirátů většinou nekroužkovali, zatímco odhodlaní voliči STAN kroužkovali důsledně, ale jen „své koně“. Je to pro nás krutá lekce, ale pokud 45% lidí v ČR věří pomluvě, že jim dáme na chatu imigranty, tak se vlastně ani nedivím. K pirátským fandům - díky všem za podporu - lidi mi volají a píší, že je velmi mrzí, že nekroužkovali a ať hlavně vydržíme. Za sebe mohu slíbit, že i když nás jako Pirátskou stranu čeká důkladná obnova, restart stylem „zpátky ke kořenům", tak pokračovat budeme,“ píše na facebooku Nunvář.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#10116 karel1 4. Listopad 2021 - 21:44
Má to o co si koledoval. Kdyby opravdu dělal co má, byli by jinde. Jenže to by nesměli být piráti. To piráti nepochopí. Hlavně jim to prohrál jejich předseda stačilo se dívat na předvolební debaty. A teď ukazují co jsou opravdu zač. Horší než Babuš.