Chrudimské noviny Městská policie měla o víkendu žně

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Městská policie měla o víkendu žně

Chrudim – V Chrudimi bylo od nedělního rána nebývale rušno. Shluky lidí mířily na soutěž do sportovní haly a nebylo kam zaparkovat, protože stále nestojí parkovací domy. Jedna věc totiž je, kam zaparkují rezidenti a nebo zákazníci zdejších obchůdků při zavedení obrátkového systému parkování, a druhá, kam odstavit auto při podobných akcích s mnoha účastníky i diváky. Strážníci se po víkendu pochlubili, že se rozdaly desítky pokut.

Regionálního kola se kromě Chrudimi zúčastnily týmy i z Hradce Králové, Pardubic nebo třeba ze Žumberku a samozřejmě i jejich rodiny a fanoušci. Této situace chvatně využily hlídky městské i státní policie, které kroužily městem a číhaly před koncem měsíce na nic netušící řidiče, aby se vynořily v tu nejmíň očekávanou chvíli. A rozdávaly se pokuty: Nic na plat. Konec měsíce je konec měsíce.

Městská policie měla žně.  Foto: Chrudimské noviny

Za všechno údajně může nevinné oznámení o špatném parkování na Tyršově náměstí už po osmé hodině ranní. „Strážníci během řešení uvedené dopravní situace umístili na nesprávně stojící automobily desítky výzev pro nepřítomné řidiče, mnoho dopravních přestupků hlídka vyřešila s přítomnými řidiči na místě,“ informovali strážníci. Podle našich zjištěníí mělo být těchto výzev až 70. Vrchní strážník Lukáš Dvořák na obranu zareagoval, že jim pořadatelé nedali vědět dopředu. Podle některých bylo ale i tak řešení pokutováním v tomto případě na pováženou a město mělo vyjít lidem vstříc. „Když policisti zjistí, že je ve městě najednou 200 aut navíc, tak se mají zeptat, co se děje. Stačilo zavolat starostovi, ten by zjistil, že se koná taneční soutěž, a místo pokut mohli jen přidat značky jako na fotbale,“ doplnil k incidentu jeden z místních spoluobčanů.

Všichni si chrudimské zastavení tour soutěže Taneční skupina roku vážně užili.  Foto: Chrudimské noviny

Vice momentek z nedělní akce naleznete ve fotogalerii.

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele emik
#10304 emik 29. Březen 2022 - 13:40
Oni lidi parkují jako hovada, i když je místo - viz sídliště (chodník, tráva, hloupě na rohu, T-křižení u Alberta, tam stojí jen opravdoví tupci. Když jdu něco zařídit a parkování (popř. placení) trvá déle než zařizování, tak je to trapné. Parkovací dům při akci v hale bude sloužit jako fasovací místo pro součástky, v případě placení jako výdělečný podnik.
Obrázek uživatele emik
#10305 emik 29. Březen 2022 - 13:41
ale první, co mě napadlo při čtení: vzpomněl jsem si na minulý článek o parkování u finančního úřadu - vždyť všichni mohli parkovat u Tesca, Kaufu a Lídlu!
Obrázek uživatele emik
#10306 emik 29. Březen 2022 - 13:42
emik: Oni lidi parkují jako hovada, i když je místo - viz sídliště (chodník, tráva, hloupě na rohu, T-křižení u Alberta, tam stojí jen opravdoví tupci. Když jdu něco zařídit a parkování (popř. placení) trvá déle než zařizování, tak je to trapné. Parkovací dům při akci v hale bude sloužit jako fasovací místo pro součástky, v případě placení jako výdělečný podnik.
já vlastně taky :-)
Obrázek uživatele JaVa.1982
#10308 JaVa.1982 29. Březen 2022 - 18:38
Krásná vizitka města, kde chce každý žít…opravdu se máte čím chlubit. Po dvou letech odříkání, nejistoty a zmařených možností se sešli tanečníci s celé republiky v Chrudimi, aby předvedli to nejlepší co v nich ještě zbylo. A ejhle. Narazili zase na ty, kteří na ně nedávno zaklekávali, protože neměli zakryté cesty dýchací. A dnes na ně zaklekli, protože chrudimští radní nedokázali zajistit vhodná parkovací místa. Zatímco při druholigových zápasech místních fotbalistů se uzavírají celé ulice pro vozidla fanoušků v maximální blízkosti stadionu, při setkání tanečních skupin jsou návštěvníci pokutováni za to, že městští úředníci v čele s vedením nejsou schopni zajistit prostor na odstavení vozidel tanečníků a jejich doprovodů ani v jednom dni v roce. Nebo se snaží obě policie nasbírat do městské kasy oněch 750 000 Kč, které radní velkoryse věnovali na údajný parkovací dům před Bohemií? Proč přehlížíte špatně zaparkovaná luxusní vozidla s spézetkami se samými nulami, osmičkami, dvojkami a podobně? Aha. Oni nebyli tančit v hale… Nebo by s vámi zatančili jiný tanec, že (ne) vážení radní ? PS: opravte si hrubou pravopisnou chybu…
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#10309 Chrudim Ák 30. Březen 2022 - 7:53
JaVa.1982: Krásná vizitka města, kde chce každý žít…opravdu se máte čím chlubit. Po dvou letech odříkání, nejistoty a zmařených možností se sešli tanečníci s celé republiky v Chrudimi, aby předvedli to nejlepší co v nich ještě zbylo. A ejhle. Narazili zase na ty, kteří na ně nedávno zaklekávali, protože neměli zakryté cesty dýchací. A dnes na ně zaklekli, protože chrudimští radní nedokázali zajistit vhodná parkovací místa. Zatímco při druholigových zápasech místních fotbalistů se uzavírají celé ulice pro vozidla fanoušků v maximální blízkosti stadionu, při setkání tanečních skupin jsou návštěvníci pokutováni za to, že městští úředníci v čele s vedením nejsou schopni zajistit prostor na odstavení vozidel tanečníků a jejich doprovodů ani v jednom dni v roce. Nebo se snaží obě policie nasbírat do městské kasy oněch 750 000 Kč, které radní velkoryse věnovali na údajný parkovací dům před Bohemií? Proč přehlížíte špatně zaparkovaná luxusní vozidla s spézetkami se samými nulami, osmičkami, dvojkami a podobně? Aha. Oni nebyli tančit v hale… Nebo by s vámi zatančili jiný tanec, že (ne) vážení radní ? PS: opravte si hrubou pravopisnou chybu…
Čeče Jávo, brečíš hezky, květnatě, dokonce i závist nad typem vozů a jejich spz lze v nedospělém vyjádření najít, ale na špatným hrobě. Co článek přečíst do konce a zjistit tak, že pořadatelé tanečních závodů s městem, potažmo městskou policií žádná jednání nevedli? Město není organizátor.
Obrázek uživatele emik
#10313 emik 30. Březen 2022 - 15:06
Chrudim Ák: Čeče Jávo, brečíš hezky, květnatě, dokonce i závist nad typem vozů a jejich spz lze v nedospělém vyjádření najít, ale na špatným hrobě. Co článek přečíst do konce a zjistit tak, že pořadatelé tanečních závodů s městem, potažmo městskou policií žádná jednání nevedli? Město není organizátor.
Tak nějak - jak o něčem nevím, nemůžu to organizovat. Navíc fotbal jse strašně důležitý.
Obrázek uživatele karel1
#10316 karel1 31. Březen 2022 - 19:24
Chrudimští MP opravdu nic jiného neumí než rozdávat pokuty místo aby řešily daný problém. Hold arogance koukající z pod čepice a ani jim vůbec nevadí,že rozdávají pokuty neoprávněně. A po provalení se ani neomluví naopak ještě jsou arogantní. Jo kdo má moc ji patřičně zneužívá. Jo pokutovat parkování to je rychlost když je někdo přepadený nevidí neslyší. Jo jaká radnice taková MP.