Chrudimské noviny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C
vydáno před 1 týden 6 dnů
Chrudimsko – Už uběhl více než rok od chvíle, kdy jsme naše čtenáře informovali o chystaném natáčení historického filmu Ležáky. Jak to vypadá s...Celý článek »
vydáno před 9 let 23 týdny
Nasavrky - Agentura JR RUNNING SPORT-intersport, která organizuje sportovní půlmaratón Nasavrky-Ležáky-Nasavrky, připravila ve spolupráci s Občanským...Celý článek »
vydáno před 10 let 1 týden
Nasavrky/Lidice - U příležitosti oslav 28. října obdržel Jan Rýdlo, organizátor tradičních štafetových běhů, které každoročně připomínají tragédii...Celý článek »
vydáno před 39 týdnů 3 dny
Chrudimsko – Uplynulo již 81 let od vypálení obce Ležáky. Ředitel Památníku Lidice Eduard Stehlík při té příležitosti udělil vyznamenání i starostovi...Celý článek »
vydáno před 1 rok 40 týdnů
Ležáky – V pátek 24. června od 10 hodin proběhne v areálu Památníku Ležáky vzpomínkový program. Připraven je cyklus vyprávění...Celý článek »
vydáno před 2 roky 6 týdnů
Chrudimsko – Chystá se natáčení nového filmu, a to přímo na pietním území Památníku Ležáky, které je vyhlášenou národní kulturní památkou a slouží...Celý článek »
vydáno před 2 roky 39 týdnů
  Bylo 24. června 1942. Lidé pracující na polích viděli nad stromy valící se černý dým. Stoupal na obzoru nedaleko Včelákova. Byla válka....Celý článek »
vydáno před 4 roky 40 týdnů
Chrudim – Víkend slibuje příjemné teploty a doslova záplavu nejrůznějších akcí. Stačí si jen vybrat, nebo taky nevybrat a „jet“ si po vlastní lince....Celý článek »
vydáno před 4 roky 1 týden
Ležáky - Pietní vzpomínka k 77. výročí vyhlazení osady Ležáky se koná v neděli 23. června od 8.30 do 11.30 hodin v areálu Památníku Ležáky.Celý článek »
vydáno před 4 roky 42 týdny
Miřetice - Problematika rekonstrukcí silnic nižších tříd hrála hlavní roli při jednání hejtmana Martina Netolického (ČSSD) se zástupci obce...Celý článek »